Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina hejkala Huga obývá poklidně starou vilu na pokraji města. Sladký strašidelný život, v němž si Hugo hejkal, jeho paní Patricie a její matinka Žofie čarovaly, vodník Bubla se staral o dušičky a víla Jitřenka si tančila lehkonohé tanečky, změní vpád úředníka Patočky, který má na obecním úřadě ve správě evidenci budov. A jak zjistil, za dům už pěknou řádku let nikdo neplatí nájem a nikdo v něm ani oficiálně nechce bydlet, především proto, že tu straší. Přesto tu žije jakási šílená rodinka. Verdikt je nemilosrdný: zaplatit nebo se vystěhovat! Čím však platit, když pan Hugo za hejkání nemá žádnou mzdu a paní Patricie míchá pouze lektvary, po nichž se může člověk proměnit ve zvíře či filmovou divu ale peníze nevyčaruje? Nedá se nic dělat, strašidla budou muset do práce a jejich děti – Ester a Eleonor do školy. Vypadá to jednoduše, ale život obyčejných smrtelníků bude pro strašidelnou rodinu složitější, než se na první pohled zdálo. Jak se bude dařit vodníkovi v prádelně, víle jako primabaleríně tanečního souboru a hejkalovi jako hvězdě místního divadla? A odolá paní Patricie svodům své první lásky – upíra Ignáce z Temešváru? A co pan Patočka? Setkání s lidským světem, v němž platí jiná pravidla, než v tom pohádkovém, přinese řadu komických i napínavých situací. Naši hrdinové musí zapojit nejen kouzla a čáry, ale také rodinnou soudržnost, lásku a odvahu, aby dokázali přelstít úředního šimla a zvítězit nad nástrahami „obyčejných" lidí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (244)

mira007 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je určitě nad všechny ty imbecility typu Babovřesky a Kameňáci - asi jeden z nejlepších filmů Zdeňka T.. Kostýmové, bohatě obsazené kvalitními herci a občas i úsměvné, přesto i tady se zase řeší Zdendovo témata " On vydělává víc peněz", " Musíme zaplatit nájem" " Byla jsem znásilněná " - to asi do komedií natož pohádek moc nepatří a hlavně to poslední, to už je nějaká deviace, že si někdo myslí, že by se tomu mohli jako tlemit, že babičku znásilnil kocour když byla kočka. Možná ty tři hvězdy jsou moc. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Když se Troška a Kališ začnou šermovat kokotama nad scénářem, tak to zaručeně musí skončit průserem. Bylo by naivní si myslet opak, protože v posledních letech je pro ně film pouhým nosičem reklamy. Obsazení pěkných ksichtů navíc zaručuje slušný příjem z kin, i když Polívka je dřevák a Sandevě by někdo měl konečně oznámit, že není herečka. ()

Reklama

štísko 

všechny recenze uživatele

Mi jsme se doma pobavili. K tomu byla tato slátanina primárně určená. Takže co se týká mé rodiny, film své poslání splnil. Pravda ale je, že se z průměru dala udělat i podívaná, která by dosáhla kvalit Dívky na koštěti, Jak utopit doktora Mráčka apod. Jenže to by se do toho musel pustit někdo jiný. Toto dílo, ale kvalit slavnějších předchůdců nedosahuje. Atmosféra nevtáhla tolik, Lepší hudební doprovod, by asi dílo také o kousek posunul. Ne že by se mi tento vyloženě nelíbil, ale nedokázal dotvořit tu správnou omáčku. Film na jedno podívání. Celkové současné hodnocení 39% se mi zdá ale nepřiměřeně nízké. Na české filmy je holt stále přísnější metr. Za mě dílo odpovídá přes padesát procent. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Chcíp pes. Pokud pomineme tradiční troškovské nešvary poslední doby (mj. absolutní rezignace na jakoukoliv logiku a morálku mezilidských vztahů), zůstává nám na přetřes snad nejnudnější film třetího tisíciletí. Ve všech myslitelných ohledech - Strašidla nejsou v ničem ani tak strašná, aby tím byla jakkoliv zábavná. Kostýmy jsou slušné, triky a celé technické zázemí jakbysmet, herci dobře vypadají a v rámci možností i hrají... jenže je to všechno naprosto kontraproduktivní, protože celý film působí jako hodně raná betaverze, do níž ještě nikdo nestihl napsat finální verzi dialogů a vymyslet patřičné fóry. Strašlivě, strašlivě unylá hovadina. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TAK JSME DOSTRAŠILI...“ /// O socializaci strašidel do kapitalistický společnosti. V rámci imigrační krize čin záslužný, jako zábavná filmařina (bohužel) počin politováníhodný. A přitom strašidla v český společnosti vždycky budila nadšení. Ať už topila Dr. Mráčka nebo se snažila získat občanství za cenu babskýho ucha. Ve výčtu by se dalo pokračovat, ale podstatný je, že Troška nesahá Vorlíčkovi s Macourkem ani po kotníky. Od Babovřesk sice ušel kus cesty, takže všeříkající Odpad! nechal hrdinsky za sebou. O Strašidlech tak můžu říct, že jsou jen BLBÝ. Scénář je plnej Troškovskejch dialogů pro nejjednoduššího diváka, (ne)herectvím zde straší T.Kostková (vedle ní je ten Hejkal hotovej Mastrojáni!) a všichni, kdo z český kinematografie (ještě) nemaj pro strach uděláno, by si vod týhle parády měli udžovat dostatečnej vodstup! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, že pro styk s úředníkem je lepší nevypadat jako strašidlo. 2.) Myslel jsem, že Troška našel kouzelnej prsten. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (47)

Zajímavosti (8)

  • Pohádka, kterou v divadle zkouší režisér (Matěj Hádek), se jmenuje stejně jako film, „Strašidla“. Plakát je možné ke konci filmu zahlédnout venku u vchodu do divadla. (noelcoward73)
  • Film byl natáčen celkem v lokacích: Zámek Líšno a Liteň, Základní škola Františka Josefa Řezáče v Litni, Veteránů "U MED.Věda"- Řevnice, Prádelna "Quido" Praha 3, 1. Toušeňská, s.r.o, Kino Řevnice, Městský úřad Řevnice a ZUŠ Řevnice (Brydnis)
  • Karel Dobrý musel absolvovat návštěvu zubní ordinace, kde mu vzali otisk a vyrobili speciální zubní náhradu, kterou používal při natáčení jako upír Ignác. (Brydnis)

Reklama

Reklama