Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina hejkala Huga obývá poklidně starou vilu na pokraji města. Sladký strašidelný život, v němž si Hugo hejkal, jeho paní Patricie a její matinka Žofie čarovaly, vodník Bubla se staral o dušičky a víla Jitřenka si tančila lehkonohé tanečky, změní vpád úředníka Patočky, který má na obecním úřadě ve správě evidenci budov. A jak zjistil, za dům už pěknou řádku let nikdo neplatí nájem a nikdo v něm ani oficiálně nechce bydlet, především proto, že tu straší. Přesto tu žije jakási šílená rodinka. Verdikt je nemilosrdný: zaplatit nebo se vystěhovat! Čím však platit, když pan Hugo za hejkání nemá žádnou mzdu a paní Patricie míchá pouze lektvary, po nichž se může člověk proměnit ve zvíře či filmovou divu ale peníze nevyčaruje? Nedá se nic dělat, strašidla budou muset do práce a jejich děti – Ester a Eleonor do školy. Vypadá to jednoduše, ale život obyčejných smrtelníků bude pro strašidelnou rodinu složitější, než se na první pohled zdálo. Jak se bude dařit vodníkovi v prádelně, víle jako primabaleríně tanečního souboru a hejkalovi jako hvězdě místního divadla? A odolá paní Patricie svodům své první lásky – upíra Ignáce z Temešváru? A co pan Patočka? Setkání s lidským světem, v němž platí jiná pravidla, než v tom pohádkovém, přinese řadu komických i napínavých situací. Naši hrdinové musí zapojit nejen kouzla a čáry, ale také rodinnou soudržnost, lásku a odvahu, aby dokázali přelstít úředního šimla a zvítězit nad nástrahami „obyčejných" lidí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (244)

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

úplně upřímně...Strašidla nejsou ani zdaleka takový průser jako třeba poslední Kameňák,divák si během filmu nemá tendenci umýt oči mýdlem a koukat se na to dá bez větší psychycké újmy...na druhou stranu je to ale strašná nuda s množstvím tolika hloupých dialogů že to až zavání ordinací.Nějak si navíc nejsem schopen utřídit jestli to má být komedie či snad pohádka...nebo snad dokonce oboje?Za mě to není ani jedno...nudil jsem se,odzíval jsem,zapomněl jsem...0% ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Chcíp pes. Pokud pomineme tradiční troškovské nešvary poslední doby (mj. absolutní rezignace na jakoukoliv logiku a morálku mezilidských vztahů), zůstává nám na přetřes snad nejnudnější film třetího tisíciletí. Ve všech myslitelných ohledech - Strašidla nejsou v ničem ani tak strašná, aby tím byla jakkoliv zábavná. Kostýmy jsou slušné, triky a celé technické zázemí jakbysmet, herci dobře vypadají a v rámci možností i hrají... jenže je to všechno naprosto kontraproduktivní, protože celý film působí jako hodně raná betaverze, do níž ještě nikdo nestihl napsat finální verzi dialogů a vymyslet patřičné fóry. Strašlivě, strašlivě unylá hovadina. ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Ale jo, Troška v rámci svých sraček zabodoval. Jedna hvězdička je pěkný výsledek. Míra demence není tak vysoká. Řemeslný um už dávno mistr režisér ztratil v análních otvorech jeho oblíbených chlapců, ovšem tady se pokusil alespoň o náznak hodně nenáročného filmu. O hereckých výkonech nemá cenu psát, co však předváděl Postránecký nebo Nárožný...pánové to je opravdové ochotnické dno a vy to víte. 27%. ()

lukasd 

všechny recenze uživatele

50%. Spojení pohádkového světa s tím reálným má 
v české kinematografii celkem slušnou tradici. K nejlepším snímkům, které z této interakce vznikly, patří třeba Dívka na koštěti nebo Jak utopit dr. Mráčka z dílny režiséra Václava Vorlíčka. Originalitou námětu tedy Strašidla nepřekypují. Troška se ovšem k tradici filmů s obdobnou tematikou hlásí, nasazuje si tak laťku, kterou Strašidla nemohou překonat. Nicméně oproti Kameňákům a Babovřeskám se jedná o kvalitativně výrazně lepší počin. Režisér a jeho scenáristé se snažili nacpat do filmu spoustu popkulturních odkazů, trochu laciných narážek na práci politiků, ale 
povedly se jim vytěžit i některé opravdu dobré vtípky (třeba ten s GPS navigací na létajícím koštěti). Zdeněk Troška nikdy nešel pro ostřejší slovo daleko, a tak ani Strašidla nejsou nějakou výchovnou podívanou. Patrně se jedná o první českou pohádku, ve které se objeví znásilnění (z čehož se nakonec vyklube celkem zábavná dějová linie). Škoda, že si tvůrci nedali větší práci s dialogy, zvlášť ty milostné občas nepříjemně šustí papírem a herci mají viditelné problémy je věrohodně interpretovat. Při natáčení Strašidel se sešla poměrně silná herecká sestava. Nejlépe si z ní vede Jiří Dvořák jako zamilovaný vodník Bubla, zajímaví jsou i Bronislav Kotiš v roli hejkala Huga, Carmen Mayerová jako ordinérní čarodějnice Žofie či Václav Postránecký v malé úloze ředitele školy. Ne všem ovšem role sedly úplně ideálně, což platí především pro křečovitou Terezu Kostkovou, neoslní ani nevýrazná Sara Sandeva. Strašidla jsou letní oddechovkou, která si jistě najde dostatek diváků. Je to snímek, který neurazí, ale ani nenadchne. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je určitě nad všechny ty imbecility typu Babovřesky a Kameňáci - asi jeden z nejlepších filmů Zdeňka T.. Kostýmové, bohatě obsazené kvalitními herci a občas i úsměvné, přesto i tady se zase řeší Zdendovo témata " On vydělává víc peněz", " Musíme zaplatit nájem" " Byla jsem znásilněná " - to asi do komedií natož pohádek moc nepatří a hlavně to poslední, to už je nějaká deviace, že si někdo myslí, že by se tomu mohli jako tlemit, že babičku znásilnil kocour když byla kočka. Možná ty tři hvězdy jsou moc. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (8)

  • Karel Dobrý musel absolvovat návštěvu zubní ordinace, kde mu vzali otisk a vyrobili speciální zubní náhradu, kterou používal při natáčení jako upír Ignác. (Brydnis)
  • Natáčeno bylo i v prostorách bývalého cukrovaru v Lázních Toušeň. (frenkiecz)

Reklama

Reklama