Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ruská mafie v čele s "kmotrem" Dariusem Paskevikem (Bob Hoskins) ohrožuje nukleárními zbraněmi obyvatele Budapešťi. Zoufalý maďarský premiér povolá na pomoc FBI. Agent Mike Varga (Stephen Dorff) se v přestrojení přidává k Dariusově skupině, aby mu zabránil v dalších nebezpečných krocích. Jeho plány však zkomplikuje setkání s krásnou Dariusovou dcerou, do které se Mike zamiluje... V sázce je opravdu mnoho, ale komu teď může věřit? (Magic Box)

(více)

Recenze (6)

Aelita 

všechny recenze uživatele

FBI vs. ruská mafie v Budapešti neboli americko-maďarský gypsy-agent ve lvím doupěti – další povedená americká historka o hájení světového míru v exotickém prostředí střední Evropy. Tento film evidentně vznikl jen díky výhodným pobídkám, které Maďarsko poskytlo americkým filmařům, takže bylo možné za pár šupů natočit autentickou Budapešť. Jsem ochotná se vsadit, že v amerických filmech je zobrazeno více cizích zemí a cizinců, než v ostatních národních kinematografiích dohromady. Vyplývá to z role světového hegemona, kterou si přisuzuje USA. Z titulu této role Amerika musí být všude, což se odráží v amerických filmech, děj kterých se často odehrává mimo americké území. Proto častěji potkáme amerického herce, který hraje neameričana, než neamerického herce, který hraje Američana. Oproti filmům natočeným do 90. let minulého století stoupl podíl cizinců, kteří hrají cizince v amerických filmech, nicméně hlavní břímě ztvárnění cizích národů stále leží na bedrech všestranných a jazykově nadaných Američanů. Co se týká samotných filmů, zasvěceně pojednávajících o lidech a dění za hranicemi USA, pak je na samotných obyvatelích dotčených zemí posoudit, nakolik filmová virtualita odpovídá jejich domácí realitě. ___ V samotném filmu mne docela rozesmál střih ve stylu pixelace, kterým se režisér snažil ozvláštnit své jinak tuctové dílo, protože i ty střihy vyzněly zcela naprázdno. ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Taková kravinka, která nenadchne, ale neurazí - aspoň mě ne. Mafiánova dcera fakt krásná a Bob Hoskins mi připomínal mého strejdu :D MOŽNÝ SPOILER: a ten závěr, kdy začne nový život na Slovensku, kam jedou na starých kolech, ten mě dostal :D ()

BathoryMan 

všechny recenze uživatele

Silné C-éčko,ktoré z hlavneho mesta naších bratov Maďarov robí Divoký Západ!A utečenci tadialto prechádzajú za lepším životom na Slovensko!Utopické a dedinské.... ()

pavont 

všechny recenze uživatele

Strasne tuctove, beckovy herci az na Dorffa ktory stupil asi o 3 metre vedla. Slovaci emigrujuci do Viedne cez Budapest a ruska mafia priekupnici v madarsku s detonatormi. Pred pozitim vypit nieco s percentami. ()

Reklama

Reklama