Reklama

Reklama

Zpívající detektiv

  • Česko Detektiv (více)
Trailer

Obsahy(1)

Spisovatel Dan Dark je nemocný a musí nějaký čas strávit v nemocnici. Na lůžku se mu však v horečkách začne odvíjet děj jeho první knihy. V halucinacích vidí muzikálová čísla jako skutečná. Sám se stává hlavním hrdinou - detektivem - a se zaujetím vyšetřuje záhadnou vraždu prostitutky v Los Angeles 50.let. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Možno, keby v tom nehral Robert Downey Jr., tak by som ani nedopozeral. I keď to nieje mojím zvykom a snažím sa každý film dopozerať. Takto som pri filme vydržal, ale bol taký nejaký divný. Ale čo, nemusím zas rozumieť úplne všetkému. Každopádne tam bolo pár dobrých hlášok, krásna Robin Wright a veľmi podarený Mel Gibson, ktorý vyzeral ako Tom Cruise v Tropickej búrke. O nič neprídete, ak nedostanete chuť na tento film, ale Robert Downey Jr., ktorý tam má úžasné cinické a pesimistické komentáre, za to rozhodne stojí. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

K mému zklamání se jedná o velice nezábavný film, který osciluje na hraně mnoha žánrů, ale ždáný mu v plné míře nevychází. Svým pojetím připomíná legendárního Hudson Hawka, který však jistou míru zábavnosti má. Tenhle podivný žánrový slepenec nezaujme ani jako černá komedie, ani jako muzikál a ani jako drama. Zaujme jen svou zmateností a roztomilým Melem Gibsonem. Konečný výsledek není vyloženě špatný, ale rozhodně není zábavný. 2 a 1/2 hvězdičky... ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Podivný film od kterého jsem čekal něco ve stylu Policajta v Beverly Hills a dostalo se mi mnohem víc i mnohem míň. První půlka filmu byla o spisovateli který leží v nemocnici, přemýšlí o tom jak ho svět zneuznal, flirtuje se sestrou, kecá s uměle plešatým Melem Gibsonem a má nemocnou kůži. Ovšem ta druhá půlka byla jakási rozkouzkovaná detektivka prolínající se s životem spisovatele která vytvořila ve filmu dokonalý maglajz. A tak sem se dočkal tragických, vtipných i silně erotických scén. Tak dobrý mišmaš jsem dlouho neviděl a tak špatnou krimikomedii taky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Z britské televizní minisérie vzniklo melancholicky-psychologické drama, ve kterém hlavní hrdina, ironický Danny Dark, trpí vážnou kožní chorobou a právě ze světa bolesti prchá do světa svého románu a dosti paranoidních představ. Vzteklý Danny se tak z nemocničního lůžka v tu ránu ocitá v Los Angeles 50. let, kde coby zpívající detektiv vyšetřuje záhadnou vraždu prostitutky. Rozdílné polohy vyprávění nemusejí sedět každému, nicméně scénáristická zručnost a kamerově obratná stylizace poetiky let minulých leccos vynahradí. Překvapí i inteligentní a zručná režie Keitha Gorgona, snímek navíc obsahuje hvězdy nižší i vyšší svítivosti, herce s oscarovými nominacemi i proměněnými plešouny a především nevypočitatelného Roberta Downey, Jr., který na jedné straně prakticky pomocí drog a alkoholu položil vlastní kariéru, ale na tu druhou teď díky nové comicsové krvi (Iron Man) prožívá zasloužený úspěch. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazený, ale žánrově opravdu velmi nestabilní snímek, jehož části jsou značně nevyrovnané. Komedie je skvělá, muzikál sice zbytečný, ale svižný, film noir stylově dobrý, ale docela nudný a nadpřirozeno dost zbrkle zamotáno do děje. Downey je skvělý, především jako sexuálně frustrovaný, pervezní chudák ležící pokrytý lupénkou v nemocnici. Úžasnou malou roličku tu má Katie Holmes, ještě nikdy nebyla víc sexy!...Film jsem koupil v Levných knihách za neuvěřitelných 19 Kč aniž bych o něm cokoli věděl, zaujal mne však nádherný přebal.... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Související novinky

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama