Reklama

Reklama

Zpívající detektiv

  • Česko Detektiv (více)
Trailer

Obsahy(1)

Spisovatel Dan Dark je nemocný a musí nějaký čas strávit v nemocnici. Na lůžku se mu však v horečkách začne odvíjet děj jeho první knihy. V halucinacích vidí muzikálová čísla jako skutečná. Sám se stává hlavním hrdinou - detektivem - a se zaujetím vyšetřuje záhadnou vraždu prostitutky v Los Angeles 50.let. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Zo Spievajúceho detektíva mám veľmi rozpačité pocity... Počas sledovania filmu som myslel na hodnotenia v rozmedzí "odpad!"-u až po 4 hviezdičky. Tak poďme na to postupne: 1.) Filmu je bez akýchkoľvek pochybností originálny. 2.) Hudba ("muzikálová" časť filmu) je výborná. 3.) Robert Downey Jr. je výborný. 4.) Miestami je film vtipný. 5.) Väčšinou je film nepochopiteľný. 6.) Divák sa v deji (?) stráca. 7.) Nakoniec to všetko nejako do seba zapadne a začína to zmysel dávať. 8.) Po niekoľkých hodinách pochopíte, ako to asi bolo. 9.) Vo filme hrá aj Mel Gibson (takmer nepoznateľne zamaskovaný). => Takže takto nejako to vyzerá so Spievajúcim detektívom. Dve hviezdičky sa mi zdajú málo (vzhľadom na konečný pocit z filmu), štyri veľa (vzhľadom na rozpačité pocity počas pozerania filmu). ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Všichni známe Čapkovu Pohádku o pejskovi a kočičce a epizodu, kdy tahle dvě zvířátka společně pekla dort a dala do něj televizi, křeslo a koberec a přesto byl hrnec stále poloprázdný, proto kočička došla pro lopatu. ,,Ale o lopatu si polámeme zoubky," namítl pejsek. ,,Já vím," odpověděla kočička, praštila pejska lopatou po hlavě a zapekla ho dortu, tak takhle nějak působí Zpívající detektiv jako šílený, žánrový spletenec o spisovateli, který trpí vážným onemocněním kůže a několik měsíců na lůžku mu způsobilo, že mu několik vláčku v hlavě začne jezdit opačným směrem a začal mít problémy s rozlišováním snu od reality. Jsou zde prvky komedie, drama, muzikálu a dalších, které se okatě přebíjejí ač by samostatně mohly fungovat skvěle. No jen jako komedie by film neobstál. Na druhou stranu snímku nelze upřít velká porce originality, které jde bohužel ruku v ruce s nečitelností. Takže jediné, co se dá pochválit jsou hudební výstupy a hvězdný a dobře hrající herecký ansámbl v čele s přesvědčivým Robertem Downeyem juniorem. Podobné filmy: Nauka o snech (2006), Hudson Hawk (1991) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle byla naprosto nehorazna slatanina. Ve filmu se bez nejakyho vetsiho smyslu stridaj sceny z knizky, sceny v nemocnici, do toho halucinace coby muzikalovy cisla a sem tam tu je naka scena z detstvi hlavniho hrdiny. Musi se sice uznat, ze se v tom clovek po celou dobu vicemene orientuje, jen sem furt nemoh zjistit, co z toho a ani konec mi nejak zvlast nepomoh. To, co tenhle film vytahuje do lehkyho nadprumeru, jsou slusny pisnicky a naprosto dokonalej Robert Downey, kterej jako detektiv vypada spravne cool a jako "pizza" vypada neskutecne nechutne a hazi strasne vostry hlasky. K tomu tu je navic pekne uchylnej Mel Gibson. Nemuzu rict, ze bych se nebavil a nektery sceny jsou fakt hodne dobry, ale jako celek je to zkratka takovy o nicem. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pořádná šleha. Jedná velká zhovadilost, která se mi (v rámci zachování vlastního duševního zdraví neřeším proč) docela líbila a ve které jakákoliv vizuálně šedivá dialogová scéna působí nepatřičně. Ve filmu v jednom okamžiku zazní celkem logický dotaz „A co tam vlastně hledáme?“, na který "tazatel" dostane celkem logickou odpověď „Já nevím“. Co hledat ve filmu, který (ke konci horko těžko odlišitelným způsobem) háže do jednoho hrnce myšlenky hlavní postavy, flashbacky z jejího dětství, dění z knihy, kterou napsala (a které je možná záběry z filmu podle oné knihy) a surreálné muzikálové výstupy? Nic, doporučuji vám nehledat v tom vůbec nic. Když se ve světě, který jsem celou dobu považoval za ten jediný reálný, objevili dva (pravděpodobně) fiktivní hrdlořezové, na jakoukoli snahu „něco v tom hledat“, jsem rezignoval. Prostě a jednoduše – je to film a v něm je dovoleno všechno. Odvaha a hravost tvůrcům nechyběla, pokud však neměl být výsledkem jejich snahy nijak interpretovatelný experiment, po cestě k divákovi musely filmový materiál poznamenat nějaké skvrny na Slunci. Anebo mám špatnou karmu a vypil jsem hodně zeleného čaje, kdoví. Každopádně mám ve vztahu ke Zpívajícímu detektivovi daleko ke stavu, který by bylo možné označit za srozumitelný. Jinými slovy jsem z toho jelen a jdu se pást. P.S.: Mela Gibsona jsem neidentifikoval. 70% Zajímavé komentáře: Vitason, gudaulin ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Některé scény jsou naprosto dokonalé a nebýt jich, dostal by film o * méně. Sem tam zajímavý frk, člověk se může zajímat o to, kde je konec snění a halucinacím, ale to je tak všechno. Pokud máte rádi Roberta Downey Jr., tak je tu docela ve formě, jinak je to docela nemastný-neslaný film. Slabší 3*. Btw. chvíli mi trvalo, než jsem Mela poznala ^^ ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Související novinky

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama