Reklama

Reklama

Zpívající detektiv

  • Česko Detektiv (více)
Trailer

Obsahy(1)

Spisovatel Dan Dark je nemocný a musí nějaký čas strávit v nemocnici. Na lůžku se mu však v horečkách začne odvíjet děj jeho první knihy. V halucinacích vidí muzikálová čísla jako skutečná. Sám se stává hlavním hrdinou - detektivem - a se zaujetím vyšetřuje záhadnou vraždu prostitutky v Los Angeles 50.let. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (75)

novoten 

všechny recenze uživatele

Je libo přesvícenou nemocnici nebo krásně atmosferický noir? Nevyzpytatelný filmový trip s hrubozrnným slovníkem v každém druhém políčku, legendárními songy a Robertem Downeym, který si podmaňuje každou scénu. Na diváka je celý film šílený podraz, protože snad neexistuje jednoznačný způsob, jak si tu kterou scénu vyložit, ale díky sympatické odvaze přeskakovat od sexuálních otevřeností k muzikálu a od nerozdýchatelné satiry k poutavé psychologii se nemůžu nijak výrazně zlobit. Tenhle typ beznadějného hledání základní příběhové nitě mě totiž baví. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Dan Dark, který vypadal jak surrealistické plátno a sám své diagnóze masochisticky říkal "lidská pizza" mohl stejně tak odpudit jako přitáhnout. Zvědavost, jestli se uzdraví, mi nedala a ve výsledku DALA. Ten film byl pošahaný a byl skvělý. Sarkasmus, melancholie, tragédie, ironie, melodie ... kakofonie zvučící libě dík neuvěřitelnému výkonu bouráka Roberta Downeyho džuniora. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

K mému zklamání se jedná o velice nezábavný film, který osciluje na hraně mnoha žánrů, ale ždáný mu v plné míře nevychází. Svým pojetím připomíná legendárního Hudson Hawka, který však jistou míru zábavnosti má. Tenhle podivný žánrový slepenec nezaujme ani jako černá komedie, ani jako muzikál a ani jako drama. Zaujme jen svou zmateností a roztomilým Melem Gibsonem. Konečný výsledek není vyloženě špatný, ale rozhodně není zábavný. 2 a 1/2 hvězdičky... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pořádná šleha. Jedná velká zhovadilost, která se mi (v rámci zachování vlastního duševního zdraví neřeším proč) docela líbila a ve které jakákoliv vizuálně šedivá dialogová scéna působí nepatřičně. Ve filmu v jednom okamžiku zazní celkem logický dotaz „A co tam vlastně hledáme?“, na který "tazatel" dostane celkem logickou odpověď „Já nevím“. Co hledat ve filmu, který (ke konci horko těžko odlišitelným způsobem) háže do jednoho hrnce myšlenky hlavní postavy, flashbacky z jejího dětství, dění z knihy, kterou napsala (a které je možná záběry z filmu podle oné knihy) a surreálné muzikálové výstupy? Nic, doporučuji vám nehledat v tom vůbec nic. Když se ve světě, který jsem celou dobu považoval za ten jediný reálný, objevili dva (pravděpodobně) fiktivní hrdlořezové, na jakoukoli snahu „něco v tom hledat“, jsem rezignoval. Prostě a jednoduše – je to film a v něm je dovoleno všechno. Odvaha a hravost tvůrcům nechyběla, pokud však neměl být výsledkem jejich snahy nijak interpretovatelný experiment, po cestě k divákovi musely filmový materiál poznamenat nějaké skvrny na Slunci. Anebo mám špatnou karmu a vypil jsem hodně zeleného čaje, kdoví. Každopádně mám ve vztahu ke Zpívajícímu detektivovi daleko ke stavu, který by bylo možné označit za srozumitelný. Jinými slovy jsem z toho jelen a jdu se pást. P.S.: Mela Gibsona jsem neidentifikoval. 70% Zajímavé komentáře: Vitason, gudaulin ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Příběh o sexuálně frustrovaném spisovateli s lupenkou, ve kterém jsou taneční čísla a zpěv velice nadbytečné. Gró filmu se vám odhalí v první půlhodině. Takže zaujmou snad jen různorodí herci, občas v netypických rolích (Mel Gibson). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle byla naprosto nehorazna slatanina. Ve filmu se bez nejakyho vetsiho smyslu stridaj sceny z knizky, sceny v nemocnici, do toho halucinace coby muzikalovy cisla a sem tam tu je naka scena z detstvi hlavniho hrdiny. Musi se sice uznat, ze se v tom clovek po celou dobu vicemene orientuje, jen sem furt nemoh zjistit, co z toho a ani konec mi nejak zvlast nepomoh. To, co tenhle film vytahuje do lehkyho nadprumeru, jsou slusny pisnicky a naprosto dokonalej Robert Downey, kterej jako detektiv vypada spravne cool a jako "pizza" vypada neskutecne nechutne a hazi strasne vostry hlasky. K tomu tu je navic pekne uchylnej Mel Gibson. Nemuzu rict, ze bych se nebavil a nektery sceny jsou fakt hodne dobry, ale jako celek je to zkratka takovy o nicem. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Čekal sem něco lepšího. Celé je to dost zmatené. Jako nepovedená imitace Gilliama. Nic s tím nezmůže ani Downey Jr, Gibson ani nikdo jiný. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Některé scény jsou naprosto dokonalé a nebýt jich, dostal by film o * méně. Sem tam zajímavý frk, člověk se může zajímat o to, kde je konec snění a halucinacím, ale to je tak všechno. Pokud máte rádi Roberta Downey Jr., tak je tu docela ve formě, jinak je to docela nemastný-neslaný film. Slabší 3*. Btw. chvíli mi trvalo, než jsem Mela poznala ^^ ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hodnotit Zpívajícího detektiva je skutečně zapeklitý oříšek. Jsou filmy, které se dají ohodnotit jednou větou, a jsou takové, kde ani stránka textu nestačí k vyjádření rozporuplných pocitů. Pustil jsem si Detektiva s vyhlídkou na žánrový film, jenže v jeho případě nejde o žánrový snímek. Film se pohybuje na rozhraní několika žánrů a i když jsem viděl řádku filmů, kde to fungovalo, tohle je jiný případ. V jedné minutě se tváří jako muzikál, ve druhé jako psychologické drama a ve třetí jako ryzí komedie. Jednotlivé ingredience, ze kterých se vařilo, jsou velmi chutné, ale film ve svém výsledku nedrží pohromadě a výsledkem je typický "anglický puding". Dobří herci v netypických rolích, nápaditá režie, scénář, který pracuje s originálními prvky, taneční čísla, která jsou sama o sobě velmi zajímavá, jenže děj nikam neposouvají a do filmu nijak nezapadají. Kdybych byl na film lépe připravený, bylo by hodnocení lepší, ale takhle je to mezi 2 a 3 hvězdičkami a k té třetí se přikláním jenom, abych ocenil originalitu a odvahu, protože s velkým komerčním efektem se již dopředu nedalo počítat. Příběh těžce nemocného muže, který si svou bezmoc vybíjí na svém okolí a utíká se do snových představ, mohlo u mainstreamového publika těžko zabodovat. V prvních minutách filmu se divák jen těžko orientuje mezi halucinacemi, flashbacky a realitou. Celkový dojem: 50 %. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Po nedávno viděném Million Dollar Hotel ještě podivnější, ještě zamotanější a ještě surrealističtější. Ve velice chytře napsaném scénáři, zobrazujícím bolest konečně v bolestivé podobě, se vyskytuje místo pro míchání fikce s realitou (velice obstojně), místo pro vyniknutí Roberta Downeyho Jr. a prostor dostane také Mel Gibson v nejdivnější roli své dosavadní kariéry. V mém celkovém dojmu převládají pozitiva, někdy toho však i na mě bylo moc a výše než na tři a půl hvězdy jít nemůžu. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Mám sice rád filmy ujeté a praštěné, ale tohle se mi zdálo až moc. Celou dobu jsem jen zíral, co jsou někteří tvůrci schopni dát na plátno. A vlastně díky tomu jsem se nenudil :-). Film mi ale prostě přišel divný. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Z britské televizní minisérie vzniklo melancholicky-psychologické drama, ve kterém hlavní hrdina, ironický Danny Dark, trpí vážnou kožní chorobou a právě ze světa bolesti prchá do světa svého románu a dosti paranoidních představ. Vzteklý Danny se tak z nemocničního lůžka v tu ránu ocitá v Los Angeles 50. let, kde coby zpívající detektiv vyšetřuje záhadnou vraždu prostitutky. Rozdílné polohy vyprávění nemusejí sedět každému, nicméně scénáristická zručnost a kamerově obratná stylizace poetiky let minulých leccos vynahradí. Překvapí i inteligentní a zručná režie Keitha Gorgona, snímek navíc obsahuje hvězdy nižší i vyšší svítivosti, herce s oscarovými nominacemi i proměněnými plešouny a především nevypočitatelného Roberta Downey, Jr., který na jedné straně prakticky pomocí drog a alkoholu položil vlastní kariéru, ale na tu druhou teď díky nové comicsové krvi (Iron Man) prožívá zasloužený úspěch. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mela Gibsona, který hraje Doktora Gibbona jsem zpočátku vůbec nepoznal. Hodně za polovinou filmu jsem si kladl otázku, kdy se vlastně Mel ráčí objevit. Přiznám se že jsem na tuhle patlaninu, které nevím ani hlavu ani patu, koukal jen kvůli němu. Vlastně jsem to vůbec nepochopil a zřejmě jak si tady čtu, to není ani účelem filmu. 40% ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil a byl jsem celkem dost zklamán. Jediné, co stálo za to, byly záběry na lupénku:-)) Jinak nuda, nuda, nuda ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Možno, keby v tom nehral Robert Downey Jr., tak by som ani nedopozeral. I keď to nieje mojím zvykom a snažím sa každý film dopozerať. Takto som pri filme vydržal, ale bol taký nejaký divný. Ale čo, nemusím zas rozumieť úplne všetkému. Každopádne tam bolo pár dobrých hlášok, krásna Robin Wright a veľmi podarený Mel Gibson, ktorý vyzeral ako Tom Cruise v Tropickej búrke. O nič neprídete, ak nedostanete chuť na tento film, ale Robert Downey Jr., ktorý tam má úžasné cinické a pesimistické komentáre, za to rozhodne stojí. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazený, ale žánrově opravdu velmi nestabilní snímek, jehož části jsou značně nevyrovnané. Komedie je skvělá, muzikál sice zbytečný, ale svižný, film noir stylově dobrý, ale docela nudný a nadpřirozeno dost zbrkle zamotáno do děje. Downey je skvělý, především jako sexuálně frustrovaný, pervezní chudák ležící pokrytý lupénkou v nemocnici. Úžasnou malou roličku tu má Katie Holmes, ještě nikdy nebyla víc sexy!...Film jsem koupil v Levných knihách za neuvěřitelných 19 Kč aniž bych o něm cokoli věděl, zaujal mne však nádherný přebal.... ()

Související novinky

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama