Reklama

Reklama

Zahradnictví: Nápadník

  • Česko Zahradnictví: Velké manévry (více)
Trailer

Obsahy(1)

Filmová trilogie Zahradnictví se skládá ze tří samostatných filmů odehrávajících se na pozadí nejdramatičtějších období minulého století a časově předchází oblíbenému snímku Pelíšky (1999). Vypráví o třech rodinách: rodině leteckého radiotelegrafisty, rodině majitele kadeřnického salonu a rodině majitele zahradnictví. Obsáhne 20 let života postav, které musely v těchto pohnutých časech prožít nejlepší léta svých životů. Nápadník se odehrává na konci 50. let a vypráví o rodinných vztazích poznamenaných válkou a komunistickým převratem. S tragikomickým nadhledem vykresluje generační střet mezi předválečnou a poválečnou generací. Nápadník je romantickou komedií o představách rodičů, jak by mělo vypadat štěstí jejich dětí. (CinemArt)

(více)

Recenze (130)

copstp 

všechny recenze uživatele

Normálně už příliš komentáře nepíši, ale nemohu si pomoci. To je jako k...a co??? K filmu jsem se dostat náhodou a vlastně jen proto, že mě zaujala dobře mířená reklama se spojitostí na Pelíšky. Jenže tohle je úplně jiná liga, sakra. Vlastně ne. Tohle ani není liga, ale prales. Čím vlastně začít? No, film asi opravdu nemá moc smysl rozebírat. Je to šedivej podprůměr a ač nerad do stránek jako je čsfd cpu politiku, tak tady přesně padla kosa na kámen v souvislosti s nynější situací v ČT. Vyhozené koncesionářské poplatky a raději ani nechci vědět, kolik jich bylo. Za ty prachy by byl záživnější i dokument o cestě z Brna do Prahy po dé jedničce nebo koupit od TV Nova nesmrtelný koncept Ulice. Jen to chce jiného režiséra, jinej scénář a na čestné vyjímky i herce. Takže hurá na náměstí a poctivě cinkat, aby tahle parta v produkci české televize mohla točit další umělecká díla, která (zase až na pár vyjímek) nikoho nezajímají. ()

DK91 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší díl této trilogie, ale jinak slabší. Tomu filmu chybí výrazné herecké osobnosti, které by to utáhly. V Pelíškách to byl Kodet, Donutil, Polívka, Holubová, Zázvorková, Stašová, Krejčík ... ale kdo je tady? Nic moc. Nejvíc jsem si užil přítomnost Sabiny Remundové. Příjemně mě překvapil Filip Březina. Na Annu Fialovou a Ivana Luptáka se hezky kouká a jako pár působili oba rozkošně. Nic víc, nic míň. Toť vše. ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

tak já ani vlastně nevím,za mě asi všechny díly stejně...jednička úplně tragická,jak reálie,tak děj,tak scénář....ve dvojce už byl alespoň trošku děj,ale zase ty postavy a vůbec obsah děje byl neuvěřitelně stupidní, hlavně konec,kdy utekl se svojí ošetřovatelkou na Slovensko,bo kam??....a tady? zase jeden průser za druhým- mladý nápadník čeká dva roky !!!! na sex a když má přijít na věc,tak řekně,že to chápe,že se jí nechce a navíc dostane kopačky???? prosím kdo to pochopil,tak mi to vysvětlete,co tím autor chtěl říct, protože já asi hulím jinej vzorek,navíc na rovinu, v jejím věku při zásnubách??? byl vtip s uvozovky balonkem uvozovky víc než trapnej...a další věc, celým dějem se line a je několikrát přímo vyřčeno KÁDROVÝ profil a jak je špatný,jak s celou rodinou komunisti zatočili a to opravdu,ale opravdu nikomu nevadí,že rodina žije v obrovském třípokojovém bytě plném drahého masivního nábytku, sestry žijí sami dvě v obrovském rodinném domě a druhá strana žije v obrovském funkcionalistickém době se zahradnictvím!!!!a to se ještě řeší dceřina vysoká škola!!!!!!! do prčic pane Jarchovský,jste opravdu takový k..ot nebo jsem něco přehlédla??mě to prostě hrozně rozčiluje,jak se v dnešní době manipuluje s historií...pokud mám srovnat tuhle triosračku s Pelíšky,tak je to srovnání asi jako světlo světlušky která se dostane v letu před letící hořící supernovu ()

ABC1 

všechny recenze uživatele

Dlouhá, nudná, nezáživná, místy i velice trapná trilogie. To snad je lepší už i to přitroublé Vyprávěj...bohužel. Také jako jiní nechápu, jak hluboko mohl autor takových skvělých filmů jako je Musíme si pomáhat a Pelíšky, tak hluboko klesnout. Jediné, co bylo dobré, jsou herecké výkony např. Fingera, malé Jindřišky a synovce.. Povede se mu ještě vůbec někdy natočit slušný film??? už o tom začínám pochybovat!!! ()

adzedan13 

všechny recenze uživatele

SPOILER Lepší než Dezertér, ale rozhodně ne lepší než Rodinný přítel. I tak ale dávám 5*, protože se mi to líbilo. "Dětské" postavy super, trpělivý Mirek také, ale opět musím vyzdvihnout výkon Martina Fingera coby přísného otce, který svou dceru i jejího přítele odmítá přijmout a nejspíše ho stále žere to, že nemá syna. Dále věčně hladová Mařčí, která se konečně po tolika letech dočkala svého lustru. Hlášky malé Jindry se mi také líbily. Svatební dárek od Miloše v podobě kaktusu, o který se musí pečovat s láskou mě pobavil, ale zároveň mi to přišlo pěkné, že jim věnoval něco, co pro něj bylo tak cenné. Celou trilogii jsem si užívala a musím říct, že jsem ani jednou neměla pocit, že děj je až příliš zdlouhavý a neodpočítávala jsem minuty do konce. Za mě povedené a určitě se ještě někdy podívám. ()

AmikCZ 

všechny recenze uživatele

Lehký odpočinkový film, nic hlubokého, zato jsem se hodně dobře pobavil. Pelíšky jsou jedinečné, ale i tak dávám pět hvězdiček. ()

andydufrsn 

všechny recenze uživatele

Největší problém celé trilogie se ukázal až v tomhle dílu, a to sice ten, že nám byl trilogie vydávána na prequel k Pelíškům, ale nenajdete moc věcí, které mají společné…. Jako samostatná trilogie odehrávající se na pozadí důležitých událostí, tu se odehrávající vesele tu smutně by to asi špatné nebylo. ()

dr.Queen 

všechny recenze uživatele

Jak Hřebejk řekl,že to nezafungovalo.Prostě kdysi točil pro lidi,teď točí aby získal nějakou cenu a aby měl kladnou recenzi.Kdyby furt něco nekritizoval a radši točil udělal by líp. ()

Horal.P 

všechny recenze uživatele

Zdaleka nejlepší film z nové trilogie, která předchází Pelíškům. Ne, že by předchozí dva filmy byly špatné,ale možná byla jejich smůla to, že se Pelíškům moc nepodobaly a byly ale jako 1 + 2 díl Pelíšků prezentovány. Třetí díl má k Pelíškům nejblíže a výkon Martina Fingera je opravdu skvělý. ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Prostě jenom třetí díl.Zanese nás do pozdější doby než předchozí dva,ale zase ne tak blízko Pelíškům.Jedná se spíš o romantické drama s několika vtipnými hláškami. ()

boudiccaw 

všechny recenze uživatele

Za mně celkově slabší než předchozí díly....ale díky flashbackům a Melíškové s Geislerovou opět padlo hodně slz. ... Celkově mně trilogie opravdu vtáhla do děje a byla pro mne po dlouhé době opět kvalitním filmovým zážitkem... ()

peter.m 

všechny recenze uživatele

"Proč nejdou nahoru něco sníst? Ty teď vyživuje láska Emilko, ta má vitamínu dost." Záverečný diel ako aj celá trilógia by potrebovali tiež nejakú poriadnu dávku vitamínov. Nápadník pokračuje v nastolenom utahanom trende. Dosť mi vadili nevyjasnené časové skoky. Hviezdičku dávam len z úcty k hereckým výkonom. PS: názor mojej pani: "Kvôli čudáctvu hodnotím celú trilógiu negatívne." ()

adaben 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Nebylo to jistě úplně dokonalé, ale občas jsem byl i zvraty v ději či v atmosféře překvapen, a hlavně jsem ocenil, že televize nabídla po čase i psychologický rodinný příběh, a ne jen stále stejné scény z kriminálek. ()

dati 

všechny recenze uživatele

dôstojný záver celej série.. ak by nebol ruský terror tak mohlo byť millionom ľudí u nás podstatne lepšie.. ()

andreas_tool 

všechny recenze uživatele

Stejně jako druhý díl. Už to není tak šíleně mizerný scénář jako u prvního dílu. Rozhodně to tedy není komedie. Druhý díl byl asi nejlepší. ()

Reklama

Reklama