Reklama

Reklama

Epizody(14)

Recenze (4)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Řemeslně velmi dobře odvedená práce. Jak seriál postupoval, tak bylo i jasné, že postavy jsou velmi dobře zahrané a i jejich emoce-neemoce. Seriál velmi dobře vykresluje motivace za činy postav a vysvětluje, proč je, kdo jaký je a co z toho vyplývá pro ostatní. Nejprve jsem se do seriálu nemohla moc dostat – působilo to na mě až cize a sterilně, jenomže přesto v těchto pro mě až vyprahlých chvílích jsem dostala tak náhlý příval emocí, že jsem nedokázala správně zpracovat své pocity ze seriálu – líbí se mi, nebo ne? Nakonec začalo všechno dávat smysl (proč je tam ta emoční vyprahlost, proč tam je ta všeobecná šeď a proč do toho zasahují silné rány), a proto jsem usoudila, že se mi seriál vlastně líbí. Že se mi naprosto nelíbí ten svět, ve kterém se to odehrává – hnusný svět korejských (nejen) nemocnic, kde je vše postavené na moci a jejím zneužívání. Myslím, že si seriál zaslouží reprízu, aby dokázal sednou pořádně. A kupodivu bylo velmi znát a byla škoda, že seriálu sebraly dvě poslední epizody, protože ve 13. a 14. díle se toho tolik stalo, až to kazilo dojem, neboť to bilo do očí s předchozím poměrně volně plynoucím příběhem. Došlo k hodně zkratkám, která seriálu neslušely a neseděly. Přesto nadprůměrný počin. Lékařské prostředí, drama, láska v různých formách a mocenské boje. To od Beautiful Mind dostanete v pěkně natočeném balení s herci, co se nešetřili. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Těžký seriál, který jsem shlédl až napodruhé díky doporučení Zízy (čest). On je to totiž značně složitý seriál, který v prvních 4 dílech (kde jsem to původně v roce 2016 zabalil) honí témata mocenského boje v nemocnici, sérii podivných vražd, je to takové nevyhraněné, nejasné, o co tam vlastně má jít, když motivy a postavy jsou nejasné, všelijak si padají přes cestu. Nejde se do toho prostě hned dostat. Hlavní postavou je geniální chirurg Lee Young-O (Jang Hyuk), který nedokáže vnímat emoce, jako ostatní lidé. Navzdory tomu úspěšně funguje, dokonce má snoubenku a tatínek je ředitelem nemocnice, budoucnost zajištěna, jenže nic není tak snadné, jak se zdá. Policistka Gye Jin-Sung (Park So-Dam) ho pronásleduje jako podezřelého, ti dva navážou zvláštní pouto a dozví se mnohé o sobě, lidech okolo sebe. Jang Hyuk naprosto geniální jako psychopatický doktor alá House, který se pokouší překonat svoje problémy. Herecké výkony perfektní, nejen Jang, ale i Heo Jun-Ho jako jeho otec Lee Gun-Myung. Obvykle se vyhýbám lékařským sériím jsou většinou trapně prázdné, nezajímavé. Tady uvidíte velmi reálně pojatý mocenský boj, etické otázky výzkumu, léčby, běžného provozu, pacientů, doktorů, ten seriál je heart wrenching, ne takovým tím podlým, podpásovým a trapným způsobem. Situace o jakých věříte, že se mohly stát, rozhodně ten seriál není nic lehkého na strávení. Proto mě mrzí, že ho kvůli nízké sledovanosti o dvě epizody zkrátily, na síle a kvalitě mu to však moc neubírá, výborná záležitost, památná, tohle v Koreji běžne neuvidíte, 4,5 hvězdy, výborné výkony, scénář, plus některé povedené hudební motivy. Nejslabším článkem řetězu je Park So-Dam, kterou nepovažuji za moc dobrý materiál pro herečku, ale zvykl jsem si na ni. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Mohu jen vytknout, že transplantace plic není sranda, víc, než pěti let se dožije jen každý druhý pacient a navíc bude doživotně náchylný na infekce. ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Někde mezi 4 a 5 *. Velká spokojenost. Pěkný dojemný příběh, přitom ale žádný cílený citový vydírání.. Úžasná postava doktora Lee v podání Jang Hyuka, která mu byla zřejmě napsaná na míru. Krásný vykreslení jeho složitýho vztahu s otcem.. Poměrně sympatický vedlejší postavy.. Pěkná hudba. A pro mě docela šokující odhalení ke konci seriálu, který jsem nečekala. Velká škoda, že to bylo nakonec o dvě epizody zkrácený, na tý poslední to bylo až moc znát. Hodně, hodně podhodnocená věc. ()

Reklama

Reklama