Reklama

Reklama

Mysteriáni

(neoficiální název)
  • Japonsko Čikjú Bóeigun (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ve sluneční soustavě kdysi existovala planeta jménem Mysteroid, na které žila vyspělá civilizace dávno před lidstvem. Tato civilizace se ale sama zničila atomovou válkou a přeživší mimozemšťané museli osídlit Mars a Měsíc, odkud se vydali ovládnout planetu Zemi a především pozemské ženy kvůli zachování mimozemské rasy, která za stovky let zdegenerovala. Všechny státy světa musí spojit síly, aby čelily mnohonásobně vyspělejšímu nepříteli. Uspějí? (Kmotr76)

(více)

Recenze (13)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Režisér Honda se jasně drží své vize. Někdy ji předkládá poměrně naivně, někdy velmi poutavě a (u triků s přihlédnutím k době) řemeslně kvalitně. Ukazuje totiž nadevše optimistickou víru v lepší stránku lidstva, než je nesmyslné zbrojení a rachocení a vyhrožování válkou. Kdykoli vystaví lidstvo nebezpečí (nepřátelům zvenku, nebo monstrům a příšerám), lidstvo se v jeho filmech semkne, zapomene na nesváry, spojí se, nepřítele porazí, a na Zemi konečně zavládne mír a spolupráce. Ne, fakt to většinou není až tak prostoduché, jak by se mohlo zdát. No a kde dlí jeho srdce se pozná podle toho, že i v jeho filmech, kde to děj vůbec nevyžaduje, boří nějaké ty budovy aspoň chvíli nějaká aspoň skromná potvora nebo aspoň obří robot. Tento film, přes všechnu tu nahlavupadlost, skoro za plný počet... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Japonská verzia návštev z vesmíru vizuálne aj dejovo pripomína najmä Vojnu svetov. Spočiatku sa zdá, že ide o pacifistické sci-fi, avšak časom sa ukážu pravé zámery mimozemšťanov. Myšlienku to ale nakoniec má, i keď sa dlhšie zdalo, že opustenie pacifistickej rétoriky odsúdi film len na audiovizuálnu zábavu. Dnes je to už čisto iba guilty pleasure, ale s výborným tempom a niekoľkými skvelými a niekoľkými wtf scénami. Občas to, podobne ako Vojna svetov, ide aj do hororu, ale báť sa dnes už nebude nikto. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Tento film řadím mezi slabší snímky Ishiro Hondy. Pokulhává především v porovnání s Battle in outer space, které je trikově i dějové nabitější. Zde tomu chyběla gradace, je to takové rozkouskované a natažené. Nicméně emzáci jsou hodně cool a z efektů jsem se válel smíchy po zemi. Bohužel je zde hodně opakovaných záběrů, což je další důvod odebrání jedné hvězdičky. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jak u kaiju bývá obvyklé, film je vizuálně naprosto úchvatný. Třeba závěrečná povodeň řítící se údolím, ale i mysterianská vyspělá technika, nakonec i jejich obří robot na dálkové ovládání, co vypadal trochu jako kuře s anténkama. Veškeré exploze, destrukce, závěrečná bitva. K té bych měl jen drobnou výtku: čeho je moc, toho je příliš, i dobrého se člověk přejí, a po chvíli to začalo být lehce pořád dokola. Podobně bych upozornil na díry v logice příběhu, kteréžto sice do sci-fi nezbytně nutně patří, ale když si jich všimnu i já, tak už musí stát za to. Ale to je jedno, tenhle snímek stojí na vizuálních orgiích - a ty stojí za to. A ve chvíli, co Mysteriani přednesli požadavek, aby jim patřilo nejen maličký území, ale aby se i mohli pářit s pozemšťankami, a rovnou si jich pět vybraných objednali, neudržel jsem se a plesal blahem :-) K tomu přičtěte slušné napětí, atmosféru, skvělou hudbu - a klidně odpustím i představu, že ve chvíli ohrožení se Japonci, Amíci a Sověti, tedy celé lidstvo, zapomenou na sváry a spojí se. Za tuhle naivní představu obvykle ubírám hvězdy, ale dnes to neudělám. Silnější čtyři hvězdy, prakticky čtyři a půl. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika tokusatsu žánru, a Hondov prvý úspešný výlet medzi extraterestrials. Nekonečné množstvo pyrotechnických výbuchov, triky a efekty dovedené do ad absurdum ( technika v tej dobe nemala veľa možností ) a mysteriózny príbeh robia z tohto diela dokonalý unikát. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Trikově je film naprosto výborný a jsou zde scény, které opravdu dokáží uchvátit. Je vidět, že místy se pořád filmaři museli snažit o to, aby byl výsledek v některých scénách dobrý, ale za nízkou cenu, jindy se ale tvůrci doslova předvádějí a vypadá to prostě výborně. Skutečnost, že se pořád něco děje a že nejde jen o to monstrum, jen přidává. Výborný zvuk, který je dáno novou stereo technologií jen podtrhuje skutečnost, že se jedná o snímek skutečně vymakaný, a to nejen po technické, ale i po příběhové stránce. Nádherné béčko. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Japonská verze těch amerických sci-fi z padesátek, ve kterých chtějí mimozemšťané zničit Zemi. Tak jsem celý ten film i bral, jenže kromě úvodních a závěrečných 20 minut mě to moc nebralo. Pár prvků se mi líbilo, třeba ten hodně jednoduchý a přesto svým způsobem zajímavý vizuál mimozemšťanů nebo i ty akční scény, které sice v dnešní době už působí dost zastarale, ale právě v tom je jejich zvláštní kouzlo. Ale jinak mě to docela minulo, děj mi nepřišel ničím zajímavý, taky mi to přišlo celé dost vleklé a ta prostřední část mi dokonce připadala nekonečná. On tenhle typ akčních sci-fi, kterých už vzniklo hromada, není asi nic moc pro mě - nebo aspoň v současnosti mi to nemá moc co dát. Špatné to určitě není, kamera je slušná a i herci docela ujdou, ale víc dát fakt nemůžu. Dvojku asi vynechám. Lepší 2* ()

Mol 

všechny recenze uživatele

地球防衛軍 Ti Mysterians měli ale drzost. Přiletí si na naši planetu, zaberou nám území a pak chtěj kopulovat s našimi ženami! Nepřichází v úvahu! Lidstvo nasadí do boje jaderné zářiče, vzducholodě, dělostřeleckou baterii a zasype Mysteriany raketami. Na to, že ti cizáci z vesmíru se vytahovali, jak měli vodíkovou bombu v naší době kamenné, tak dostali pěkně přes koule. Pro nás ovšem hrál také fakt, že uvnitř mimozemské základny byl jeden vědec, který byl nimi zrazen. Mysterians was inside job! ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Výtečné vědeckofantastičtější kaiju, které se oproti klasickým filmům s monstrem v lecčems liší. To, co my na kaiju občas trochu vadilo (špatné herecké výkony, nudná romantická linie, nudné kecací pasáže, v některých případech až příliš špatné triky... ) chybí a přesto má film tu pravou atmosféru. Hluché místo byste ve filmu těžko našli - je to neskutečně akční jízda od začátku do konce plná na tehdejší dobu výborných triků (od naprosto skvěle vypadajícího robota, přes dechberoucí architekturu mimozemské základy až po nekonečnou laserovou bitvu na konci - vše je naprosto bezchybné!!!), které působí spíš roztomile než přímo směšně. |Ifukube opět válí, tentokrát kromě osvědčených hudebních motivů přidává dosud neslyšené, které navozují úžasně napjatou atmosféru (například první setkání s mimozemšťany). Všiml jsem si mnoho zajímavých v kaiju dosud nevídaných a osvěžujících prvků: 1. sdělení skrz televizi 2. pohledy z kabin strojů - tanků a stíhaček 3. konference Japonska, USA a SSSR se koná v původních jazycích s tlumočníkem, což dodává na autentičnosti (stejně jako bod 2). Musím zmínit na kaiju promakaný příběh, který je sice podle očekávání místy nelogický a jak se patří šílený, zato nepostrádá pacifistické poselství, které u tupého žánru kaiju (ať už je poselství jakékoliv) velmi potěší. Konec je prostě nádherný, skoro jsem brečel (vážně, a nebylo to smíchy!). *-*-*-* Chikyu Boeigun mě neskutečně potěšil a považuji ho za (zatím) nejlepší kaiju, které jsem kdy viděl. Je to zábavné od začátku do konce plné úchvatných triků a přitom v rámci žánru duchaplné. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Těžké hodnocení...Když srovnám kvalitu triků a hodnověrnost maket s americkými filmy ze stejné doby, tak je tento japonský kříženec monster movie a sci-fi naprostá špička a zasloužil by si 5 *. Mysteriáni mají pěkného maxi robota na dálkové ovládání, s jehož pomocí mohou ničit Japonská města. Taky mají lasery, s jejichž pomocí mohou ničit útočící tanky a letadla. A Japonci jich na ně posílají dost, to se musí nechat. Jenže, na druhou stranu, příběh je děsně jednoduchý, předvídatelný a navíc - překvapivě - i místy nelogický. Je jasné, že na prvním místě bylo pro režiséra Hondu předvedení dokonalých triků a to se mu 100% podařilo, podstatně lépe nežli v o 3 roky starší Gojire. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Tento stary japonsky sci-fi film na dnesnu dobu vyzera komicky, ale ja som sa celkom slusne pri nom bavil. Tie stare masky znazornujuce mimozemstanov ma pobavili. Aj v tomto filme ide o znicenie nepriatela, ako v mnohych inych japonskych filmoch. Vyzeralo to dobre, hlavne ten obrovsky robot sa mi lubil, ako nicil vsetko, co sa mu pritrafilo do cesty. To sa ale uz neda povedat o jeho kolegoch - lietajucich tanieroch, ako aj ten velky podzemny kolos, nieco na sposob krtka. To ma uz tak nebavilo, postrehol som pri tom nudu, ako ho nemozu dlhu dobu znicit. Je to taky priemer v tomto zanri, co sa dalo v pohode zgustnut. ()

MerlinPolcic 

všechny recenze uživatele

Mysteriáni sa ľudstvo snažia oklamať starým dobrým trikom a to tak, že sa hrajú na dobrých. Za to si film odo mňa získal vyšší počet percent :))) . Len škoda, že M.O.G.U.E.R.A. nemal viac priestoru. Ale tento nedostatok percentám nijak neuškodil, pretože základňa Mysteriánov je kaiju sama o sebe :)))))) 100% ()

Reklama

Reklama