Reklama

Reklama

Raubíř Ralf a internet

  • USA Ralph Breaks the Internet (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Ve filmu Raubíř Ralf a internet opouštíme Litwakovu videohernu a vydáváme se do rozsáhlých, nezmapovaných a vzrušujících vod internetu, na kterých udělá Ralfovo raubířství pořádné vlny. Známý videoherní záporák Ralf a jeho malá poruchová kamarádka Vanilopka von Šmak musí podniknout riskantní cestu po světové počítačové síti a najít náhradní část do Vanilopčiny videohry s názvem Cukrkáry. Cestou se Ralf s Vanilopkou setkávají s webovými občany neboli Webčany, mezi které patří například internetový podnikatel zvaný Yesss, který je hlavním algoritmem a duší trendové stránky „BuzzzTube“. (Falcon)

(více)

Recenze (319)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Slabšie ako jednotka, zbytočne dlhé a celkovo tak akosi na pol plynu. S výnimkou časti v Disney svete, ktorá je absolútne geniálna a vtipná a mala tvoriť väčšinu filmu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $175miliónovTržby USA $197,230,984Tržby Celosvetovo $487,039,308Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Hromada dobrých nápadov, počnúc vstupu do internetu, ktoré ale chceli ešte viac rozvinúť, vyhrať sa s nimi. Hlavne svet Disney mal šťavu, údernosť, princezné bodovali, bavili. Zas na druhú stranu ten vírus bol troška zbytočne strašidelný a neplnil až tak úplne účel, prišlo to miestami až príliš zbytočne zdĺhavé. Mohli radšej dať viac priestoru pretekárke Shank (Gal Gadot), tá veru rozprúdi krv, dobre to oživila. /videl v kine: 75%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První díl byl hezky nostalgický, ale až tak moc mě nebavil, za to dvojka je našláplá audiovizuální jízda plná Easter Eggů ve stylu Ready Player One. Příběhově je to velmi poutavé, humor je inteligentní a podařený, všechny ty odkazy hřejí u srdce a povedla se i vynikající autonaháněčka. Myslím, že tvůrci měli kreativity více než dost a nezapomněli téměř na nic ( Chválím i Dark Web a virus).Skvělá zábava i pro dospělé s boží potitulkovou scénou. 85% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vcelku zbytecny pokracovani vicemene prumernyho prvniho dilu. Tady narozdil od jednicky bohuzel uz ani nefunguje ta nostalgie a sledujem tak dvojku vicemene nesympatickejch postav motat se po internetu. Ralph je opet za pako, ale tentokrat je jeho demence spis otravna a Vanilopka je na tom jeste o neco hur. Pobavi tak jen misty fakt povedeny narazky na ruzny opruzy na internetu typu popupu a podobne. Co se ale filmu neda uprit, ackoliv animace nevypada nejak zasadne lip nez v prvnim dilu (ne ze by v jednicce byla spatna), tak to cely pusobi znacne epicky (jestli se da neco takovyho rict o animaku vicemene pro deti). Navic dej docela svizne odsejpa a kdyby to nebylo tak silene natahovany a film mel prijatelnejsich 90 minut, byl bych asi o neco spokojenejsi. Celkove prumer jako v pripade prvniho dilu a pripadnou trojku si s radosti odpustim. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ano, stejně jako první Ralf, je to film pro dospělé vyprávěný prostředky pro příliš malé děti na to, aby dospělým dal něco jiného než pár vtipů. Okouzlující, plytké. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Totální popkulturní esence s nejrůznějšími narážkami, které nikdo, minimálně napoprvé, nemůže všechny pochytit najednou. Vrhnul jsem na druhý díl, navzdory faktu, že si z jedničky pamatuji už jen několik málo výtažků scén a nejprve to bylo poměrně těžké plácnutí do vody, ale jakmile se člověk v neskutečně barevném Disney světě rozkouká, začne si to užívat. Ano, hlavní a obrovskou výhodou je neskutečně obrovské Disney portfolium všemožných značek (snad jen ten Marvel je tu minimálně, což mě celkem překvapilo), ze kterého si tvůrci hromotluka Ralfa utahují a zároveň mu vznášejí neutuchající poctu. Což je oproti několika jiným animákům ze stejné stáje i celkem příjemná změna. Zapomněl jsem zmínit jistou symbiózu s žánrově úplně jiným protějškem, avšak paralely se hledají snadno - Ready Player One. Mimo to očividné z marketingové kampaně, pamatujete památné převyprávění scény ze Shining? Tak tady máme Star Wars. Těžká liga, ale šikovní pánové a dámy z Disney animation to zvládli bravurně a někdy si říkám, proč kdy vůbec chtěli v Disney dělat i hrané filmy. Na druhou stranu, není to šleha celou dobu, na animák je 110 minut prostě moc a najdou se i pasáže, kde trošku film ztratí tempo. A z nových postav mě nikdo moc nepřesvědčil. Amerika klasicky po úspěchu WW hypovala Gal Gadot, ve výsledku je její šablonovitá postava, z počátku záporačka, pak mentorka/kamarádka, karikatura s nepravděpodobným vývojem osobnosti a přístupu k hlavní hrdince. Ale co, děr má každý velkofilm dost a dost a hlavní je, jestli baví. A to i druhý Raubíř celkem dostatečně splňuje PS : Vzpomínáte na ten boží sneak peak s holčičkou v autě, žejo? Zde scénu dostanete jako bonus a neomrzí se..7/10 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

57. celovečerní Disney Ultimátní moderní Disneyovka plná easter eggů a různých vtípků. Kdo sledujete jen v češtině, zkuste někdy i originál, protože už jen propojení těch postaviček s konkrétními herci je něčím, nad čím se budete usmívat. Gal Gadot jako Shank, Jane Lynch, Alfred Molina... :) ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Podlehla jsem citovému vydírání malého ďábla, slzičkám a smrtícímu argumentu "tatínek by mi to koupil" a přinesla domů DVD s druhým dílem Ralfa. Jak mě jednička vcelku pochopitelně minula, dvojka mě pobavila vtípky z internetu a světem princezen (malý ďábel je miluje, takže zírání do studny, bublin, kýblu na mytí podlahy a Golfského proudu máme doma dost pravidelně). Je to i tak spíš tři a půl, ale zaokrouhluji nahoru. Taky mi život změnil urostlý mládenec ... jestli já nejsem pravá princezna. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Na druhého Raubíře jsem se těšil. Disney Universum, které sliboval trailer mi hodně připomínalo obdobný počin z LEGO Movies, kde si tvůrci hrají se všemi možnými postavami, které má pod svým palcem Warner. Tam to propojení nádherně fungovalo, přičemž skvěle doplňovalo hlavní dějovou linii. S Internetem mám ale trochu jiný problém. Na jistý stupeň přeplácanosti a drzého vnucování "merche" jsem byl připravený. Tenhle aspekt filmu taky bez nějakých větších patálií fungoval. Samotný příběh je ale dost jednoduchý a nemá takové parametry, jak bych si představoval. Například záporák mě zklamal na celé čáře. Nejde o to, že by nedával smysl nebo byl nevěrohodný... Vysvětleme si to tím, že mě vůbec nezaujal. Tak je to ostatně s celým filmem. Jednotlivá zákoutí internetu a jeho provedení jsou sice fajn, ale i přes skvělou animaci jsem odcházel z kina zklamaný. Proto jdu taky na 3 hvězdičky, i když z hlediska animáků jde dozajista o nadstandard. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Omšelý a předvídatelný příběh, na který mě připravovaly upoutávky, naštěstí zachraňuje humor a nápaditý svět, ve kterém se to všechno odehrává. Ve výsledku si myslím, že je Raubíř Ralf a internet stejně dobrý jako první film a má i podobné slabiny. Kéž by se tak tvůrci rozhodli strávit (mnohem) více času v té Disney části, ve které bylo naprosto všechno...! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Za mě spokojenost, Ralph je pořád ten správnej nerdovskej Raubíř, a jeho šílené internetové dobrodružství dokáže na tváři vykouzlit hned několik úsměvů. Lootboxy, spamy, komentáře na facebooku, adblocky a všechny disneyovské princezny v příběhovém uragánu o honbě za dokonalým přátelstvím, to do animáku jen tak nenarveš. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ma to svoje paradne momenty. Emotivne (lucenie) aj humorne (ako jednoducho vychovat dieta). Navyse cela pasaz v Disneylande je uplna bomba. Bohuzial to ma biedny dej a ta stopaz zazitok zbytocne rozrieduje. Je to fajn, decka na to zoberte ale jednicka je o dost lepsia. 6/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

113 minut pro animák je masakr. Neříkám že se zde nenajde několik povedenějších skačů, například elitní princezny od Disneyho jsou super. Stejně tak video ukryté během titulků. Jenže ten nános slabších scén, podle mě zbytečné pokračování, Ralfa notně oslabuje. Pokud jsme minule těžili staré herní automaty, nápad s internetem mohl být rovněž špičkový. Jenže to by musel mít někdo odvahu natočit svižnější pokračování. 60% ()

juta 

všechny recenze uživatele

První díl nebyl překonán, což se dalo očekávat, ale zase úplně pozadu také nezůstal. Tady tentokrát sehrál roli internet, který tyhle klasické postavičky objevují, aby zachránily ten svůj starý 2D svět, na mě trochu moc moderní (co se technologií týče), ale děti v tomhle už běžně vyrůstají a pro ně to je určený, tak si nemůžu stěžovat. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Po skvelej jednotke tu máme jedno veľké sklamanie. Prvý Wreck-It Ralf bol bezpochyby nečakaný hit, o jeho pokračovateľovi nemožno povedať to isté. Snímka nemá spád, má nezaujímavý dej, vlečie sa a nebaví. Chýba mu akýsi drive a z časti sa zdá trochu pomalý a svojmu predchodcovi sa skrátka nevyrovná. Rovnako ako neobstojí početná mediálna propagácia, ktorá z neho urobila veľmi očakávanú udalosť. Skrátka v porovnaní s tým, ako bol Ralph Breaks the Internet predstavovaný, ide o slabší odvar. Za pochvalu môže byť opäť animácia a potešila účasť všetkých animovaných princezien z iných animákov. Najväčší problém filmu je, že v jednotke sme sa venovali množstvu starých retro hier a tu sa riešia len reklamy a kúpa nejakého volantu a splatenie dlhu. To ani deti nemôže baviť. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sympaticky hrdinovia sú späť, no tento krát vykročia do sveta plného nápadov a znamych postav s Disneyoviek za záchranou hry Sugar Rush. Znova som sa bavil, v závere nechýbajú emócie a samozrejmosťou je aj znova dobrý slovenský dabing. P.S.: nezabúdajte na scény za titulkami. 75% - 4* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

No, had potřebuje víc nohy, než my tenhle film. Ale tak stalo se a mě to nakonec bavilo. Co se mnou bude dál nevím...(Vancouver, Kanada) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že jde v podstatě o obří product placement disneyovské značky, když příběh tak drží pohromadě a vyjma závěru neupadá k povrchním dílčím hrátkám s nevyčerpatelně plodným prostředím. Mohlo se z toho asi vytřískat ještě více internetových domén a je škoda, že závěr se sníží od dalšího objevování světa a jeho možností k morálním klišé, ale velká část filmu právě možnosti alternativní reality, kam se dnes lidé dobrovolně uchylují, seznamují se, nakupují i vydělávají peníze, skvěle a nápaditě využívá - a nezapomíná přitom budovat dobrý příběh, který hrdiny k putování novým neznámým vesmírem srozumitelně motivuje. Navíc se dočkáme i velmi zábavné automobilové honičky v prostředí jak z GTA a vše zpříjemňuje jako vždy vynikající dabing Johna C. Reillyho...75% ()

Související novinky

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama