Reklama

Reklama

Raubíř Ralf a internet

  • USA Ralph Breaks the Internet (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ve filmu Raubíř Ralf a internet opouštíme Litwakovu videohernu a vydáváme se do rozsáhlých, nezmapovaných a vzrušujících vod internetu, na kterých udělá Ralfovo raubířství pořádné vlny. Známý videoherní záporák Ralf a jeho malá poruchová kamarádka Vanilopka von Šmak musí podniknout riskantní cestu po světové počítačové síti a najít náhradní část do Vanilopčiny videohry s názvem Cukrkáry. Cestou se Ralf s Vanilopkou setkávají s webovými občany neboli Webčany, mezi které patří například internetový podnikatel zvaný Yesss, který je hlavním algoritmem a duší trendové stránky „BuzzzTube“. (Falcon)

(více)

Recenze (319)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

No, had potřebuje víc nohy, než my tenhle film. Ale tak stalo se a mě to nakonec bavilo. Co se mnou bude dál nevím...(Vancouver, Kanada) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dneska jsem měl zase jednu ,, a simple escort mission'' do kina s omladinou. Ale přiznám, sám jsem byl zvědav protože film byl ve 4D a tento formát byla moje premiéra. Zatím jsem za nejvíc považoval 3D filmy v Imaxu. No co dodat. Možná u jiného filmu by mne kývání sedačky, foukání vzduchu a cákání vody nadchlo více, tady mi to přišlo takové o ničem... Třeba někdo ocenil, že když si malá hrdinka krkla, že se mu rozvibrovala záda sedačky...mne to nenadchlo. Já spíše uvítal u všelijakých těch automobilových závodů, že díky ofuku se v sále trochu rozhýbal zcela vydýchaný vzduch a mé plíce se dostaly k pár litrům kyslíku navíc... Film nijak neurazil, některé scénky ukazující jak to chodí na netu byly celkem vtipné. Přesto jsem jasně poznal, že nezadržitelně stárnu. Zatímco v Arabele hned jak se pan Majer ocitne v Pohádkové říši rozeznám všechny bytosti od vlka, vodníka, po trpajzlíky, tady jsem se moc nechytal. Omladina ale hrdiny znala a řádně si jejich účast ve filmu užívala. Ale tak špatně na tom zase nejsem, protože Lociku a Elsu jsem poznal ! Ke konci filmu jsem pravda díky absenci kyslíku možná i klimbnul, ale poněkud neurvalé kývání sedačky mne probralo poměrně rychle. Závěr? Ve 4D by mně zajímala třeba Tenká červená linie... Pro omladinu včetně té pubertální je film v poho a každý si tam něco najde. Přeci jen, pro ně je už internet a wifi něco, bez čehož přeci člověk dlouho nemůže nikde přežít. Dávám tedy za 3 viry. * * * ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl nadšený, ale nakonec je bohužel Ralph Breaks the Internet skvělý jenom místy. Druhý díl Ralpha působí často až epizodně, a i když jsou Ralph i Vanellope sympaťáci a prostředí filmu je zajímavé a vizuálně atraktivní, tak holt některé jejich dobrodružství nejsou tak vtipné ani zajímavé. Nejlepší z filmu je asi prostředek, kde se naplno dělá sranda z internetu a z disneyovských princezen. Hodně sympatický je taky úplný závěr, děti tam mají velmi dobré poselství. Bohužel je ale Ralph dvojka příliš natahovaný a (minimálně pro dospěláka) představuje dost nevyváženou zábavu. Ale rozhodně stojí za zkouknutí. (7/10) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych byla vyloženě zklamaná, ale 1. díl se mi líbil víc. "Raubíř Ralf a internet" je OBROVSKÁ reklama, která kompletně odsunula dětskou roztomilost a naplno se zaměřila na dospělácký svět. Díky tomu sice vznikla kupa výborných jednohubek, které dospělého diváka dostanou svou trefností i originálním ztvárněním, nejsem si ale úplně jistá, zda film zaboduje u dětí. Holčička sedící vedle mě se viditelně nudila a já se jí vůbec nedivím, neboť 90 % vtipů - a vlastně i podstatnou část děje - prostě neměla šanci chápat. 3,5* a konečně se mnou někdo souhlasí, že je Ariel úplně blbá! ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Další velké překvapení. Čekala jsem, že druhý díl bude přece jenom slabší, ale ono ne! Ze světa arkádových her se přesouváme na internet, který ovšem opět nabízí velký prostor pro nápaditost a vtip. A naštěstí je tento prostor maximálně využitý, což mě více než potěšilo. Miluju, když si tvůrci vyhrají s různými detaily a vytěží z nich spoustu gagů. Neříkám, že by všechno bylo stoprocentní, ale zkrátka to fungovalo a užila jsem si celou tu "jízdu" filmem od začátku až do konce (včetně finálního vtípku s teaserem, který nebyl ve filmu použit... nebo byl?? :)) Co se týká námětu samotného, rozvíjí se zde tématika přátelství, která vznikla už v prvním díle - tentokrát jde o to, co vlastně skutečné přátelství obnáší, což mi přijde jako fajn téma, které je pro animák dostačující. Nemám v podstatě co filmu vytknout (i český dabing byl kvalitní - vadil mi jen hlas Veroniky Žilkové, který mi na Vanilopku neseděl... ostatní hlasy v českém znění ale zvoleny na výbornou!), takže ve výsledku nemám problém dát filmu stejné hodnocení jako prvnímu dílu. ~(4,5)~ ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Hravé, chytré, s milou message (svým milovaným musíme dát svobodu a prostor růst) a hlavně určené jak pro děti, tak dospělé. Pro mě byly nejzábavnější scény s Disney princezna mi plné meta humoru. Často jsem chtěla film zpomalit, abych si uživatel všechny vtipné detaily, které tvůrci do filmu nacpali. Tohle je zkrátka velmi kvalitní vypiplaný Disney. Take it or leave it. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno som jediný človek na svete, čo nevidel prvú časť a videl hneď tú druhú, a tak asi ani hodnotenie nebude úplne najobjektívnejšie. Prvá časť je veľmi obľúbená a tak som čakal, že to ospevovaný príjemný retro štýl sa dostaví aj teraz, ale mám dojem, že sa už viac vsádzalo na klasické popkultúrne fenomény a ním sa tak stáva už aj Ralph samotný a chýba mu väčší nadhľad. Ako príklad možno uviesť spomienku na Tron, ale v totálnom tieni rozprávkových princezien. Ústredné monštrum je vymyslené veľmi pekne, ale zase ide len o to, aby ním tvorcovia odkazovali zase na niečo iné. Nie som si vážne istý, ako by som hodnotil po znalosti prvého dielu a vôbec už nerozumiem, ako film prijmú menšie decká, asi preto toľko tých princezien... ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jak už psali nějací kolegové přede mnou - kouzlo je pryč. Ač jsem příliš pozdní ročník na to, abych hrával arkády, přeci jen i pro mne měl první díl nostalgickou atmosféru. Jo, scény s disneyovskými princeznami jsou super a jisté aspekty interpretace fungování internetu také, ale příběh je tuctový a nudný až hanba a celé je to takové příliš době-poplatné. Plus musím přičíst (nebo odečíst), ač za to originál nemůže, překvapivě špatný dabing... 60% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Ralf 2 se docela povedl. 1 se mi ale líbila víc. Je škoda, že pokračování přišlo až po tak dlouhé době. Naše postavy začínají být znuděné z každodenní rutiny a hledají něco nového. To se jim naskytne, když majitel herny zavede internet. Jedna malá nehoda je nakopne k tomu, aby ho prozkoumali. Svět internetu je samozřejmě mnohem větší a rozmanitější než ten, který znají. Objevuje se tu neskutečné množství popkulturních narážek, které ocení hlavně lidi, co se často pohybují na internetu. I přes to všechno je konec pro mě trochu moc emočně přehrocený. I tak se ale jedná o skvělou zábavu nejen pro děti. Kdo ví, třeba se za pár let do tohoto pestrého světa podíváme znovu. "Jak vydělat peníze?" ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Průměrné pokračování, jež využilo silné stránky svého předchůdce a akorát je zopakovalo. Prostředí videoher je zkraje nahrazeno světem uvnitř internetu (zazní věta „Je nový, je jiný, a proto se ho musíme bát.“), do nějž se sice podařilo nasmlouvat oficiální loga řady slavných firem, ale děj už se v nich odehrávat zřejmě nesměl, takže hrdinové např. namísto přítomného YouTubu a Googlu navštěvují fiktivní společnosti BuzzzTube a KnowsMore. Až na jednu vynikající pasáž s disneyovskými princeznami (chceme samostatný seriál, prosím) a několik referencí však kupodivu nezbývá příliš mnoho dalšího humoru, který by obstál sám o sobě, a příběh je navíc velmi jednoduchý a místy až zbytečně natahovaný. Vnitřní chod internetu je ztvárněn poměrně vynalézavě, jinak ale snímek nápaditostí příliš neoplývá, což reflektuje i sekvence, v níž se hrdinové rozhodnou vydělat peníze natočením vtipného videa, ale namísto nějakého vlastního originálního nápadu jen nekreativně okopírují nejpopulárnější trendy. Animaci naopak nelze vytknout nic. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

První díl byl kouzelný a nabídl mnoho a každému. Druhý veškeré své kouzlo ztratil a nabídl pouze kreslený internet se všemi jeho výhodami i nevýhodami. Sice tu bylo spoustu veselých vtípků a hlášek, animované ztvárnění některých značek bylo k pousmání, ale už to nemělo co dělat se starým dobrým Ralfem a myslím, že mnohá dítka z toho rozumná nebyla. Jako by dnešní komercí nasáklý svět nutil všechnu tu drobotinu rychleji dospět a vtáhnout je na svůj trh. A cokoli, co zavání komercí, takhle násilně cpané na místo, kam nepatří, se mi hnusí. Tohle už není pohádka pro děti. 70% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

A je to tu. Konečne je to tu. Najväčšie očakávanie roku 2018 konečne dorazilo, aby som si ho mohol pozrieť a povedať, že ma film ani v najmenšom nesklamal. "Ralph Breaks The Internet" je pre mňa skvelé pokračovanie filmu "Wreck-It Ralph" z roku 2012. A hoci si myslím, že prvý film bol o niečo lepší a mal rozhodne viac čo ponúknuť (napriek tomu, že je to oveľa menšia story) tak pokračovanie sa rozhodlo ponúknuť viac nového a venovať sa viac svetu internetu, kam Ralf s Vanellope budú cestovať, aby zachránili jej hru. Osobne poviem, že som vôbec nevedel kam bude príbeh nasledovať a ku koncu sa dokonca vo filme naplno prejaví jeho hlavná myšlienka. Myšlienka, ktorá je podľa mňa skvelá, a ktorú by deti (a dokonca si myslím aj dospelí) mali v tomto prevedení vidieť. Niekedy je treba nechať ľudí ísť svojou cestou. A neznamená to, že nás budú mať radi menej alebo, že ich stratíme. Len sa posunieme ďalej. A máme radosť, keď sa s priateľmi uvidíme znovu. Všetko sa posúva. Meníme sa a rovnako aj svet okolo nás. A netreba ostať na jednom mieste. Dokonca som si hovoril, že pred 13-timi rokmi som to mal asi vidieť spracované v nejakom filme tiež a možno by som jednal v určitej situácii inak. Okrem toho si myslím, že tento film vie pracovať so svojim prostredím tak, aby z toho nebola obrovská reklama na všetko možné. Nedá sa tomu vyhnúť úplne, no príbeh je natoľko silný, že ma to nijakým spôsobom nerušilo. Film dokázal s tým pracovať veľmi dobre. Okrem toho musím povedať, že svet internetu vyzerá absolútne fantasticky. Dokonca by som tam sám chcel byť a stráviť tam čas. Vyzerá to fantasticky. Niektoré fóry občas nefungujú, no potom sú tu také, na ktorých som sa skutočne poriadne pobavil. A je pravda, že Felix a Calhoun sú tu viac-menej do počtu a možno uvidíme s príchodom DVD krátky film s ich starostlivosťou o deti. Pretože po tom, čo sa to otvorí sa k tomu už nikdy nevrátime. A je to škoda, len myslím si, že by to film až moc natiahlo. A sústredí sa na to, na čo je treba. Priateľstvo medzi Ralfom a Vanellope. A bavilo ma to sledovať a nepotreboval som vidieť čo bude s tými odbočkami, ktoré sa do filmu dostali. Tie neboli podstatné. Som rád, že som film videl, určite sa k nemu ešte vrátim a som zvedavý, či sa k týmto postavám ešte vrátime. Pretože mám pocit, že je to veľmi uspokojivé ukončenie série. Hodnotenie: A ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Koukám, že jsem asi jediný komu přijde, že první díly těchto animáků jsou fakt vtipný a mají nějaký skvělý podtext a druhý díl už jsou zkrátka jen cringe dojení značky. Tady je jeden ze sta příkladu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Prvního Ralfa už si moc nepamatuji, jen vím, že to byl krásně udělaný retro animák, který děti potěšil sympatickými postavami, dospělé donutil příjemně zavzpomínat a všechny nalákal na pěkný vizuál. Druhý díl už spíše sází na moderní dobu než nostalgii a přestože je film pořád krásný na pohled, není už tak zábavný a triviální zápletka nedokáže bavit po celé dvě hodiny. V tomto případě by stopáž kolem 90 minut byla přijatelnější. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Animovaný film pro dospělé. Brutální satira, popkulturní odkazy a parodie úplně na všechno. Výtečný vtipy, plno herních i filmových postav, opět výtečný dabing. Já se u toho bavil královsky ale děti mladší 15.let nemají šanci. Takový lepší Ready Player One 🤣 o malý fous slabší než jednička.85%. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhý Raubíř Ralf je od začátku do konce hezky udělaná audiovizuální jízda, ve které nechybí akce ani humor. Velice mě bavila nápaditost tvůrců, co se zobrazení "Říše internetu" týká - rozličné postavičky zastupující všelijaké funkce, soubory či aplikace internetu neměly chybu. Tvůrci čas od času možná trochu víc tlačili na city a snažili se okatě poučovat, avšak to k podobným filmům stačí. Velký plusový bod si film zaslouží za obsazení disneyovských princezen. I když člověk podvědomě věděl, jak to skončí, tak i přesto mě film celou stopáž bavil a opravdu se vyplatí si počkat na brutálně humornou titulkovou scénu. Obstojně natočené pokračování, které si velice hravým a vtipným způsobem dělá srandu z moderní a uspěchané doby, které vévodí internetové technologie. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Další dobrodružství Raubíře Ralfa a Vanilopky za doprovodu skvělé hudby. První polovina filmu je super jízda, druhá polovina už trošku drhne. Celkově o něco horší než jednička, ale pořád se jedná o skvělé dobrodružství a zábavu. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Ano, je to otevřené self-promo studia Disney a film je plný product placementu, za který se vůbec nestydí. Netvrdila bych, že film není pro děti - poselství o přátelství je rozhodně pro děti a děti jsou zároveň dnes často zběhlejší na internetu než jejich rodiče (i tohle ve filmu uvidíte). Pro dospělé jsou hlavně povedené meta vtípky (Disney princezny!) Je tu samozřejmě posun oproti prvnímu dílu, ale to je v rámci pokračování animáků vlastně dobře. ()

Související novinky

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama