Reklama

Reklama

Raubíř Ralf a internet

  • USA Ralph Breaks the Internet (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu Raubíř Ralf a internet opouštíme Litwakovu videohernu a vydáváme se do rozsáhlých, nezmapovaných a vzrušujících vod internetu, na kterých udělá Ralfovo raubířství pořádné vlny. Známý videoherní záporák Ralf a jeho malá poruchová kamarádka Vanilopka von Šmak musí podniknout riskantní cestu po světové počítačové síti a najít náhradní část do Vanilopčiny videohry s názvem Cukrkáry. Cestou se Ralf s Vanilopkou setkávají s webovými občany neboli Webčany, mezi které patří například internetový podnikatel zvaný Yesss, který je hlavním algoritmem a duší trendové stránky „BuzzzTube“. (Falcon)

(více)

Recenze (319)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Taková jednohubka s pár docela povedenými vtipy (králík!, Pan Vyhledávač), která by mohla být klidně o půl hodiny kratší. Nemůžu tomu nic zásadního vytknout, ale ani tam nebylo něco, u čeho bych si říkal "wow, to tu ještě nebylo". Btw, nevíte někdo, proč se dneska už i dětský filmy nedělají se stopáží pod dvě hodiny? ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

První polovina skvělá. Plná nápadů, dobrého tempa a skvělé animace. Kdyby to pak Ralf skromně zapíchnul někde na 90 minutách, zůstal by opravdu nadprůměrným animákem, který vyniká krásnou technickou stránkou a nenudí. Problém je, že děj se ve druhé polovině začne nesmyslně roztahovat, tempo filmu opadne, motivace postav a změny v ději přestanou být přirozeně logické a pokračování Raubíře Ralfa tak spadne do zcela průměrné a nudné podívané. Je to velká škoda, princezny jsou totiž super. 6/10 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dosledovala jsem to jen z povinnosti. Příběh postrádá lehkost a vtip, snad jen ty Disney princezny a zhmotněný svět internetu vyvolaly mírné pousmání. Spíš snímek považuji za edukativní - zobrazuje marnost a nesmyslnost honění se za "like". SHRNUTÍ: Ať už vystavíš na youtube cokoli, stejně tě za chvíli někdo převálcuje. Většinou koťátko. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Docela zábavně pojaté vykreslení internetu, které bylo v první půlce filmu divákovi ukázáno, bylo fakt někdy trefné a pobavilo, ale bohužel v druhé půlce mě film nějak přestal bavit a nedokázal si udržet pozornost. Jednička byla nesrovnatelně lepší, ale druhý díl asi stojí za zhlédnutí. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Druhý Ralph mě nedostal tak jako ten první, přestože měl spoustu dobrých nápadů (vyskakovací reklamy a Adblock byly dokonalé), jenže mi až příliš chyběla atmosféra z předchozího filmu. Jsem už příliš namlsaný, na netu jsem denně, ale kdy si můžu zahrát nějakou starou arkádu? V internetovém Ralphovi mi prostě scházela ta dávka nostalgie, kterou jsem dostal minule, tentokrát ji nahradila jedna velká vyskakovací reklama na Disneyho, a i když jsem se fakt dobře bavil, nebyl to už takový zážitek. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem nářez nezkutečných rozměru skvělý animák dokonale zpracovaný a ten příběh a vše okolo wau pastva pro moje oči dělo. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Snad nebudu jediný, koho nový Ralf nudil. První půl hodina mě naopak docela bavila a trefné poznámky háže Ralf všude kolem. V prostředí internetu se dají dělat mnohé vtipy a narážky. I když si nejsem jistý, zda je mrňata pochopí. Pak přichází všechny Disney princezny a já jsem dojatý jak genialitou té scény. Nikdy by mě nenapadlo dát všechny tyhle postavy do jedné místnosti, a jak by to fungovalo. Přesto tu padnou ty nejlepší hlášky a momenty. Pak si ale říkám, že už uběhlo strašně moc minut a film mi přijde stejný jako jednička. Ovšem to pokračuje dál a ten příběhový mustr z jedničky tu vidím čím dál jasněji a zasouvám se do sedačky a čekám na titulky. Odpustil bych hodně, ale to že se tu opakují scény a příběh z prvního dílu mě tak moc irituje, že mě film ve výsledku vůbec nebaví. Další hodinu jen koukám a všechny další hlášky přijdou vniveč. Ralf nedokáže pak bavit ani dospělý a bojím se, že ani děti. Poprvé, co mám u animovaného filmu pocit, že je příliš dlouhý. Dvě hodiny je asi moc. Marně vzpomínám na Zootopii. [Csfd projekce35] (40 %) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Oproti výtečnému prvnímu dílu postrádá Ralph Breaks the Internet ono nostalgické kouzlo, které snímku dodávalo neotřelý ojedinělý nádech. Jistě, i zde je sice skvělá animace podtržená vtahujícím soundtrackem a nepřeberným množstvím herních či filmových odkazů a známých internetových služeb, nicméně samotná dějová linie je průhledná až hrůza, což chtě nechtě vyústí v zoufalou situaci, kde Vás prostě nemůže nic překvapit. Ve finále na Vás tedy Ralph Breaks the Internet začne působit dojmem, že byl udělán vlastně jenom na "jistotu" a s téměř nulovou inovací či láskou k zavedené značce. A to je v porovnání s prvním dílem vážně velká škoda. „Sweet mother of monkey milk!“ ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Stále je to napísané dobre a Ralphova postava sa super vyvíja. Len by som čakal viacej fórikov ako bol Disney. Snaha rozprávať tému viac na vážno oceňujem. Pretože takéto príbehy u deciek treba. Ale neviem sa zbaviť pocitu že je to od určitého momentu veľmi moralizujúce a aj samotné finále ma nechalo pomerne chladným. Je tu ale prierez pekných odkazov a vtipov, ktoré potešia. Len mi to už nepríde také konzistentné. Na to, že sme sa dostali do sveta internetu sa drží film na uzde. Čo je pri niektorých scénach - reklamy, hry pre deti, dark net... trochu škoda. Gal Gadot aj animovaná vyzerá super. A Disney princess rulez! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka ponuka klasicky otravnu zapletku s ktorou sa vytasi mnoho pokracovani filmu v ktorom sa daju postavy dokopy. Najde pricinu preco ich nasilne rozdelit. Nastastie sa tak stane az v polovici filmu a zaroven ta pricina nie je uplne nezmyselna, takze ma to uplne neznechutilo, ale ani nenadchlo. Celkovo mi proste zalpetka dvojky pripada slabsia po kazdej stranke. Vynahradzuje to znazornenie internetu, ktore poskytuje mnoho popkulturnych a rôznych technologickych odkazov, ktore pobavia dostatocne na to, aby film nenudil, ale to samo o sebe na dobry film bohuzial nestaci. Ani nie vsetky odkazy ma nadchli. Hlavne linia s princeznami ma nebavila a pri hudobnom vystupe som regulerne trpel. Zaver je taky horkosladky. Snad vznikne aj trojka, ktora to nejak definitivne a stastne uzavrie. Inak z tohto dielu mam skôr trpke pocity. 7/10. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

To zobrazenie internetu mi pripomenulo systém, aký bol použitý V hlave. Opäť množstvo skvelých nápadov a vychytávok, nevedel som, kam skôr pozerať, aby mi niečo neušlo. Internetové reklamy boli super, Disneyho svet takisto, aj srdiečkovanie videí. S príchodom vírusu to trochu stratilo ten náboj a energiu, ale nechýbali ani emócie a množstvo vtipných momentov, pre mňa dvojka o kúsok prekonala jedničku. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Popkulturní nálož plná narážek a easter eggů, která však nezakryje poněkud slaboučký příběh, který má sice pěknou pointu, ale ta cesta k ní je trochu nevyvážená. Jako celek se mi to ale jevilo lepší jak jednička, zejména díky omezení Sugar Rushe na nutné minimum a většímu zaměření na současnou (nejen) internetovou popkulturu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Potešili ma dve sekvencie ( stretko s Disney princeznami a spevácke predstavenie Vanilopky ). Práve tieto dve scény, sú vrcholom animáku, ktorý sa snaží o nejaké to morálne posolstvo, ale pokiaľ vám je viac ako 25, tak tam predsa len uzriete nejaké to pokrytectvo. Komerčná doba je ale taká a človek sa s tým musí nejako zmieriť. Ak však na dve hoďky vypnete svoj režim reálneho myslenia, budete pobavení ( a to si ešte počkajte na čerešničku po záverečných titulkoch ). P.S. Vďaka za skvelú, občasnú elektronickú hudbu, ako z rokov 80. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Po skvělé jedničce přišla snad ještě lepší dvojka. Animace krásné a hlavně příběhově zajímavé a to do té míry, že se od začátku do konce člověk nenudí. Zábavné jak pro malé, tak pro ty větší, plné výborných vtípků a hlavně skvělých Easter eggů. Hodně podobně laděné jako také skvělý Ready player one. Příběh má co říct, není naivní a místy i dojme. Za mě nelze jinak než plný počet a rozhodně doporučit všem.....85%. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pro mě spíše zklamání, protože jsem se na to hodně těšil. Pár vtípků je povedených, ale příběh mě moc nezaujal a byl dost natahovaný. Graficky pěkné. Za mě 65% :( ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

ČSFD projekce, Cinestar Anděl: Takhle se má dělat pokračování! Chytré, chytlavé, zábavné. První hodinka a půl mě bavila, skvělé Easter Eggy jak na Disney postavičky, herní svět, tak i na internet samotný (spam, programy z internetu, vyhledávač,...). Poté následuje slabší pasáž (cca půl hodinky do konce), která rozhodla, že po třech letech stále marně čekám na 5* animák. Je to pasáž, kdy se přejde na "rodinnou notu" a přidá se poučení pro děti (částečně o tom, jak to chodí na internetu, částečně o přátelství), což je samozřejmě skvělé pro ně, ale já sem na to už moc starej a tahle pasáž filmu mi dala slušnou facku a lehce mě zprudila. Závěr už se pak celkem dost natahuje, nicméně potitulkové scény jsou super! Byl jsem na pokračování Raubíře hodně natěšený, dokonce i trailer jsem zhlédl, proto jsem měl obavy, že jsem opět přehypovaný a budu zklamaný. Zklamání se však nekonalo. Film jsem si užil, několikrát jsem se i od srdce zasmál a chyběl jen kousek, abych sáhl po plném počtu. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda navíc za první mezititulkovou scénu, která rozhodně není určená malým divákům, muhehe. Jinak se Raubíř Ralf snaží, seč mu jeho mega pěstičky stačí, ale je to zoufalé. Jasně, je tu spousta náznaků, retro prvků (nová Pocahontas!) a pomrkávání na dospělé diváky, ale... to zkrátka animovanému filmu podle mě nestačí. Ralf se snaží nabídnout i nějakou myšlenku, ale ta se vlastně objeví až na poslední chvíli, a proto působí poměrně nevěrohodně. Navíc dvě hodiny jsou na kreslený film podobného ražení opravdu moc. Ralf mě zkrátka nepřesvědčil. Ale princezny se mi líbily, to zas jo. A taky C-3PO! ()

Související novinky

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama