Reklama

Reklama

Raubíř Ralf a internet

  • USA Ralph Breaks the Internet (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu Raubíř Ralf a internet opouštíme Litwakovu videohernu a vydáváme se do rozsáhlých, nezmapovaných a vzrušujících vod internetu, na kterých udělá Ralfovo raubířství pořádné vlny. Známý videoherní záporák Ralf a jeho malá poruchová kamarádka Vanilopka von Šmak musí podniknout riskantní cestu po světové počítačové síti a najít náhradní část do Vanilopčiny videohry s názvem Cukrkáry. Cestou se Ralf s Vanilopkou setkávají s webovými občany neboli Webčany, mezi které patří například internetový podnikatel zvaný Yesss, který je hlavním algoritmem a duší trendové stránky „BuzzzTube“. (Falcon)

(více)

Recenze (319)

zelda82 

všechny recenze uživatele

To disneyovské self promo mi nevadilo, ale velkej problem jsem mel s temi moralizujicimi kecy a naprosto predvidatelnou pribehovou linkou. Chapu, ze tohle neni existencialni komorni drama, ale aspon by to nemuselo bejt podle ty nejokoukanejsi sablony. Na jedno podivani uchazejici. ()

Octane 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhé, roztrhané a v první hodině se vlastně nic neděje až je to nudné. Zlatá jednička, s tímhle pokračováním šlápli docela vedle. Většinu narážek a rádoby vtipů nemůže malé dítě pochopit. Kde jsou ty doby animáků, který trvaly 90 min a byla to zábava. Teď se ze všechno ždímají prachy na úkor kvality. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak ako jednotka i toto pokracovanie nesklamalo,skvely animak,uzasne je tu zobrazeny svet internetu a hier,postavicky na cele s Ralphom i Vanilopkou su super mile a pribeh taktiez bez chyby,bavil som sa a odporucam kazdemu,opat som bol chvilu dietatom...:-) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Na pokračovaní príbehu Ralfa mi najviac páči snaha autorov to celé posunúť ďalej. Tu sa najviac poviedla paródia Internetu („AdBlocker“ bol cool) a chovania jednotlivých ľudí na ňom. Zakrivené zrkadlo pre Disney „princezničky“ je už len čerešnička na torte. Na svoje si prídu aj milovníci auto naháňačky. Jedine mi vadí, že miestami to tempo a príbeh sú až príliš pomalý (ako občas pripojenie na net). Skrátiť o 20 minút a kľudne by som dal aj „štyri“. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Nic pro malé děti a ani já se moc nebavil. Celkově dost zdlouhavé a celkem o ničem, ale třeba odkazy na internetové společnosti určitě pobaví. Kdyby to celé šlapalo tak jako návštěva Disneyho světa, mohla to být paráda. 55% ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Dvojka Ralfa ostudu staršímu bratříčkovi neudělá. Tvůrci věděli, že nový příběh z herny by už asi byl moc velký milking, tak je dvojka v podstatě celá na internetu. A nebyl by to Disney, aby nezapojil své nejznámější postavičky. Těch easter eggů jsou tu mraky (Disney princezny, Buzz z Toy Story, SW a Marvel světy). Tvůrci velmi dobře vystihli myšlenku internetu. Zápory? Postavy z herny tu jsou 5 minut a asi absence záporáka, jako byl v jedničce. Trochu mi po shlédnutí dvojky vyvstává otázka, jestli nešla Vanillope Turbo, když opustila Sugar Rush a zůstala na internetu ve Slaughter Race. Kasovně Ralph bodoval podobně jako první díl. 4* ()

animario 

všechny recenze uživatele

Jednička byla príma retro,RR a internety je parádní satira s kupou narážek a nápadů.."To mě v medu vyválej" jestli si to nezaslouží 4*. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, akoby sa tvorcovia až príliš zamerali na to, aby do filmu napchali čo najviac odkazov na internetové služby a príbeh spolu vlastnými originálnymi nápadmi ako by boli zatlačené do úzadia. Výnimkou, ktorá ukazuje aké skvelé to mohlo byť pri správnom uchopení je návšteva v Disneyho svete a špeciálne jeho princezny (btw, aj vám medzi nimi jedna chýbala? Princezná Leia :-)). Citeľne slabšie ako jednotka a len nadpriemerný animák. 7-/10 ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se námět s internetem postaral o několik skvělejch scén (vyhledávač, dark web nebo youtubering s následnym lajkovánim a komentováním), zůstal i tak dost nevyužitej. Většim problémem pak byla skoro dvouhodinová stopáž, což je na animák s jednoduchym příběhem fakt hodně. Výsledkem dlouhý stopáže pak bylo předevšim větší množství nudnějších pasáží (závěr byl už hodně natahovanej) a pomalejší tempo vyprávění. Pořád slušná zábava, ale už zkrátka slabší než jednička, tři hodně silný hvězdy. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Nadhodnocené 4 *, no ale zadrnkalo na strunu. O co jde? Trochu klišovitý příběh o přátelství, zabalený do zábavného hávu internetu, který nepřestane bavit. Scéna s princeznami je absolutně TOP! ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

No tohle?! Wreck it Ralph znovu přináší spoustu originality, neskutečně zábavných odkazů nejen na hry, ale i na populární filmy a animáky, fantastickou animaci atd. atd. Příběh sice nemá tak dramatický ani emocionální potenciál prvního dílu, ale stydět se nemá za co, protože stejně spolehlivě baví od začátku až do konce. ()

guri 

všechny recenze uživatele

Prvy Ralph bol zaujimavy, ale za vrchol zabavnosti ho teda urcite nepovazujem. Pokracovaniu som dlho odolaval a mozno o to prijemnejsie som bol prekvapeny. Mnozstvo skvelych napadov odrazajucich aktualny online svet vyskakovalo z kazdej strany. Ak by tomu v zavere nedosiel dych, isiel by som na jasnych 5 hviezd. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Zpracování internetu je brilantní a je radost se tím kochat... jinak je to ale bohužel pouze průměrný animák s dosti průhledným příběhem. 6/10 ()

ViktorS 

všechny recenze uživatele

Ralph búra internet je určite úspešné pokračovanie prvého dielu. Na rozdiel od jednotky, pokračovanie naplno využilo svoj potenciál a prenieslo nás od herného sveta starých automatov do sveta internetu, ktorý toho ponúka oveľa viac. Je tu veľa narážok a odkazov na rôzne webové aplikácie a keďže je to Disney film, tak aj na veľa snímkou tohto štúdia. Takže o zábavu je postarané. Avšak samotný dej nás učí aj o hodnote priateľstva, takže má aj určitú morálnu hodnotu vďaka čomu nie je dej suchý a jednotvárny. ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Dvojka v internetovém prostředí, které se po videoherní jedničce celkem logicky nabízelo a vzhledem k tomu, že na poli internetu se cítím mnohem víc doma než ve světě videoher, jsem si nespočet narážek a odkazů na klasické internetové vychytávky užil mnohem víc než zmíněný první díl (strejda vyhledávač, honění za lajky, spamík + body za nakouknutí do darknetu;) Nejlepší pasáž je ale Disneyland s princeznami. Příběh to celé tak nějak rámoval, nevyšumí sice úplně do prázdna, ale do propracovanosti mu dost chybělo. ()

Sala1 

všechny recenze uživatele

Ralph búra internet vsádza na istotu dramaturga vytvoriť nadčasovú štruktúru série, na základe ktorej by film dokázal hravou formou prepojiť videoherné technologické možnosti jednotlivých období a ak film zarobí nielen na seba, pravdepodobne sa dočkáme futuristickej VR trojky alebo niečoho podobného. Je len málo filmov, ktoré dokážu obhájiť zasadenie do retra aRalph Rozbi-to to dokázal bravúrne. Nejde o to, že by tvorcovia nepoznali materiál, s ktorým pracujú, práve naopak. Spolu so Zootropolisom mali film v rukách borci, ktorí sa v animovaných svetoch na základe reality perfektne orientujú. Ide o kúzlo, ktoré jednoducho súčasná doba nedokáže navodiť. Všetci vieme s čím žijeme a pracujeme, ako trávime voľný čas a pre jednu skupinu je to nezaujímavé a pre druhú trápne. To nie je môj názor o filme, to je všeobecné rozmýšľanie diváka adolescenta a dôvod, prečo fungoval Ready Player One. Druhý Ralph je tak vo výsledku nudný a nezaujímavý, prvú polhodinu vyslovene prešľapuje na mieste a v tomto prípade si neviem celkom predstaviť ako film prijme menší divák. Možno aj preto tvorcovia prešli k jednoduchšiemu a hluchšiemu humoru, k jednoduchým scénam (s výnimkou poslednej tretiny) a k nútenej snahe urobiť film cool. Druhý Ralph neurazí ani nenadchne, je očakávaným štúdiovým krokom a reklamou, kde naozaj zaujímavými scénami boli tie so známymi princeznami. Viac tu: https://youtu.be/5s4QYsqzFOI ()

Související novinky

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama