Reklama

Reklama

Raubíř Ralf a internet

  • USA Ralph Breaks the Internet (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Ve filmu Raubíř Ralf a internet opouštíme Litwakovu videohernu a vydáváme se do rozsáhlých, nezmapovaných a vzrušujících vod internetu, na kterých udělá Ralfovo raubířství pořádné vlny. Známý videoherní záporák Ralf a jeho malá poruchová kamarádka Vanilopka von Šmak musí podniknout riskantní cestu po světové počítačové síti a najít náhradní část do Vanilopčiny videohry s názvem Cukrkáry. Cestou se Ralf s Vanilopkou setkávají s webovými občany neboli Webčany, mezi které patří například internetový podnikatel zvaný Yesss, který je hlavním algoritmem a duší trendové stránky „BuzzzTube“. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 7

Recenze (319)

silentname 

všechny recenze uživatele

A je to tu. Konečne je to tu. Najväčšie očakávanie roku 2018 konečne dorazilo, aby som si ho mohol pozrieť a povedať, že ma film ani v najmenšom nesklamal. "Ralph Breaks The Internet" je pre mňa skvelé pokračovanie filmu "Wreck-It Ralph" z roku 2012. A hoci si myslím, že prvý film bol o niečo lepší a mal rozhodne viac čo ponúknuť (napriek tomu, že je to oveľa menšia story) tak pokračovanie sa rozhodlo ponúknuť viac nového a venovať sa viac svetu internetu, kam Ralf s Vanellope budú cestovať, aby zachránili jej hru. Osobne poviem, že som vôbec nevedel kam bude príbeh nasledovať a ku koncu sa dokonca vo filme naplno prejaví jeho hlavná myšlienka. Myšlienka, ktorá je podľa mňa skvelá, a ktorú by deti (a dokonca si myslím aj dospelí) mali v tomto prevedení vidieť. Niekedy je treba nechať ľudí ísť svojou cestou. A neznamená to, že nás budú mať radi menej alebo, že ich stratíme. Len sa posunieme ďalej. A máme radosť, keď sa s priateľmi uvidíme znovu. Všetko sa posúva. Meníme sa a rovnako aj svet okolo nás. A netreba ostať na jednom mieste. Dokonca som si hovoril, že pred 13-timi rokmi som to mal asi vidieť spracované v nejakom filme tiež a možno by som jednal v určitej situácii inak. Okrem toho si myslím, že tento film vie pracovať so svojim prostredím tak, aby z toho nebola obrovská reklama na všetko možné. Nedá sa tomu vyhnúť úplne, no príbeh je natoľko silný, že ma to nijakým spôsobom nerušilo. Film dokázal s tým pracovať veľmi dobre. Okrem toho musím povedať, že svet internetu vyzerá absolútne fantasticky. Dokonca by som tam sám chcel byť a stráviť tam čas. Vyzerá to fantasticky. Niektoré fóry občas nefungujú, no potom sú tu také, na ktorých som sa skutočne poriadne pobavil. A je pravda, že Felix a Calhoun sú tu viac-menej do počtu a možno uvidíme s príchodom DVD krátky film s ich starostlivosťou o deti. Pretože po tom, čo sa to otvorí sa k tomu už nikdy nevrátime. A je to škoda, len myslím si, že by to film až moc natiahlo. A sústredí sa na to, na čo je treba. Priateľstvo medzi Ralfom a Vanellope. A bavilo ma to sledovať a nepotreboval som vidieť čo bude s tými odbočkami, ktoré sa do filmu dostali. Tie neboli podstatné. Som rád, že som film videl, určite sa k nemu ešte vrátim a som zvedavý, či sa k týmto postavám ešte vrátime. Pretože mám pocit, že je to veľmi uspokojivé ukončenie série. Hodnotenie: A ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Popkulturní nálož plná narážek a easter eggů, která však nezakryje poněkud slaboučký příběh, který má sice pěknou pointu, ale ta cesta k ní je trochu nevyvážená. Jako celek se mi to ale jevilo lepší jak jednička, zejména díky omezení Sugar Rushe na nutné minimum a většímu zaměření na současnou (nejen) internetovou popkulturu. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl nadšený, ale nakonec je bohužel Ralph Breaks the Internet skvělý jenom místy. Druhý díl Ralpha působí často až epizodně, a i když jsou Ralph i Vanellope sympaťáci a prostředí filmu je zajímavé a vizuálně atraktivní, tak holt některé jejich dobrodružství nejsou tak vtipné ani zajímavé. Nejlepší z filmu je asi prostředek, kde se naplno dělá sranda z internetu a z disneyovských princezen. Hodně sympatický je taky úplný závěr, děti tam mají velmi dobré poselství. Bohužel je ale Ralph dvojka příliš natahovaný a (minimálně pro dospěláka) představuje dost nevyváženou zábavu. Ale rozhodně stojí za zkouknutí. (7/10) ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější zpodobnění internetu široko daleko, přesně, jak slibovaly trailery, hlavně ty pop-upy a reklamy vůbec, ty mě dostaly. Díky povedené animaci to vypadá nádherně a Jackmanův soundtrack se k tomu skvěle hodil. Co do příběhu, bavilo mě to, dokud nepřišlo klasické "rozhádali jsme se a pak se zase udobříme" - celou dobu bylo jasný, že se nakonec dají dohromady, uvědomí si svoje chyby a odpustí si, a pak to, jak tam Vanilopka začala zpívat jak ty ostatní princezny, to mě zklamalo, přesně to jsem doufala, že zrovna tady neuvidím. Ale princezny, ty se povedly, hlavně, jak si sehnaly nové oblečení, konečně to někdo udělal :-). Víc než princezny a internet mě potěšilo, jak Ralf s Vanipkou jezdili v Tronovi (hře) - v Tronovi ovšem byla zavirovaná oblast - chce tím snad Disney něco naznačit? A že se o Tronovi nezmínili už v jedničce? P.S.: Z nedostatku lepší možnosti, jsem byla na dabingu a musím říct, že nebyl vůbec špatný, hodně fórků se povedlo, na druhou stranu, "Kde seš, Tronííííku?" mě bude strašit ještě hodně dlouho. 7/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka ponuka klasicky otravnu zapletku s ktorou sa vytasi mnoho pokracovani filmu v ktorom sa daju postavy dokopy. Najde pricinu preco ich nasilne rozdelit. Nastastie sa tak stane az v polovici filmu a zaroven ta pricina nie je uplne nezmyselna, takze ma to uplne neznechutilo, ale ani nenadchlo. Celkovo mi proste zalpetka dvojky pripada slabsia po kazdej stranke. Vynahradzuje to znazornenie internetu, ktore poskytuje mnoho popkulturnych a rôznych technologickych odkazov, ktore pobavia dostatocne na to, aby film nenudil, ale to samo o sebe na dobry film bohuzial nestaci. Ani nie vsetky odkazy ma nadchli. Hlavne linia s princeznami ma nebavila a pri hudobnom vystupe som regulerne trpel. Zaver je taky horkosladky. Snad vznikne aj trojka, ktora to nejak definitivne a stastne uzavrie. Inak z tohto dielu mam skôr trpke pocity. 7/10. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (20)

  • Jeden z trailerů obsahuje scény, které se ve filmu neobjevily. Konkrétně se jedná o upoutávku, kde Ralf komentuje koťátko slovy: „Jako by mi do duše nahlédlo,“ a o scénu, kde přiděluje pití pro kocoura a dort pro králíka. (Nathaniell)
  • Když Ralph a Vanellope dorazí do ebay, jedna z reklam láká na seznamku žen. Žena na reklamě je teta Cass z filmu Velká šestka (2014). (LaserJet)
  • Jako jistou poctu tvůrcům legendárních filmů lze vnímat skutečnost, že některé scény ve filmu nápadně připomínají scény z těchto kultovních filmů, např. když se Ralf šplhá na střechu mrakodrapů – tato scéna jakoby z oka vypadla obdobné scéně z filmu King Kong (1933). Či měsíc s raketou v oku odkazuje na film Cesta na Měsíc (1902) velikána němého filmu Georges Mélièse. Podobných odkazů lze ve filmu najít více. (Posheidon)

Související novinky

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama