Reklama

Reklama

Raubíř Ralf a internet

  • USA Ralph Breaks the Internet (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Ve filmu Raubíř Ralf a internet opouštíme Litwakovu videohernu a vydáváme se do rozsáhlých, nezmapovaných a vzrušujících vod internetu, na kterých udělá Ralfovo raubířství pořádné vlny. Známý videoherní záporák Ralf a jeho malá poruchová kamarádka Vanilopka von Šmak musí podniknout riskantní cestu po světové počítačové síti a najít náhradní část do Vanilopčiny videohry s názvem Cukrkáry. Cestou se Ralf s Vanilopkou setkávají s webovými občany neboli Webčany, mezi které patří například internetový podnikatel zvaný Yesss, který je hlavním algoritmem a duší trendové stránky „BuzzzTube“. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (20)

  • K přechodu mezi scénou, kde se Vanilopka seznámí s princeznami a scénou, kde princezny naučí nosit běžné oblečení místo šatů, je použit takzvaný „Batman Transition“. Namísto loga Batmana se ovšem objeví logo Walt Disney. (LucasAbelle)
  • Při útěku před Stormtroopers v Disney světě lze na na stěně chodby vidět nápis „Sector A113“. Zkratka A113 se objevuje ve všech animovaných filmech Disney/Pixaru v různých podobách a odkazuje na číslo dveří učebny kalifornského institutu umění odkud vzešla většina animátorů. (vojacekr)
  • Jako jistou poctu tvůrcům legendárních filmů lze vnímat skutečnost, že některé scény ve filmu nápadně připomínají scény z těchto kultovních filmů, např. když se Ralf šplhá na střechu mrakodrapů – tato scéna jakoby z oka vypadla obdobné scéně z filmu King Kong (1933). Či měsíc s raketou v oku odkazuje na film Cesta na Měsíc (1902) velikána němého filmu Georges Mélièse. Podobných odkazů lze ve filmu najít více. (Posheidon)
  • Stan Lee má ve filmu nemluvené animované cameo. Konkrétně jde o scénu, kde do Stana, otočeného směrem k Iron Manovi, neúmyslně vrazí Vanellope, kterou pronásledují stormtroopeři. Omluví se slovy: „Sorry, mister!“ (Rominator)
  • Když Ralph a Vanellope dorazí do ebay, jedna z reklam láká na seznamku žen. Žena na reklamě je teta Cass z filmu Velká šestka (2014). (LaserJet)
  • Jeden z trailerů obsahuje scény, které se ve filmu neobjevily. Konkrétně se jedná o upoutávku, kde Ralf komentuje koťátko slovy: „Jako by mi do duše nahlédlo,“ a o scénu, kde přiděluje pití pro kocoura a dort pro králíka. (Nathaniell)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. listopadu 2018 v Los Angeles. (Varan)
  • Film mimo iné obsahuje aj priamu narážku na sci-fi TRON (1982), konkrétne na typické preteky z tohto filmu. (ČSFD)
  • Počas titulkov prejde cez obrazovku vlak, ktorý má na vagóne napísanú IP adresu 198.187.190.1. Táto IP adresa patrí webovej stránke Disney Animation Studios. (Hexicek)
  • Názov filmu sa objaví až v úplnom závere. (Astonko)
  • Logo pre film bolo vytvorené tak, aby pripomínalo ikonu aplikácie, zatiaľ čo banner "Wreck-It Ralph" sa podobá na upozornenie / aktualizáciu. (LuiCJ)

Související novinky

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama