Reklama

Reklama

Moonlight

  • USA Moonlight (více)
Trailer 1

VOD (1)

Nadčasový příběh dospívání a hledání sebe sama je zasazený do drsných kulis okrajových čtvrtí Miami. Mladý Chiron bojuje o svoje místo v prostředí, ve kterém často rozhoduje právo silnějšího, zatímco jeho vnitřní svět se plní láskou, bolestí i touhou. Moonlight zachycuje univerzální témata přátelství a sexuální identity ve třech různých životních etapách od dětství až po dospělost. Je zároveň portrétem mladého člověka, současných amerických předměstí i nepostřehnutelných sil, které formují lidské životy. (Aerofilms)

(více)

Recenze (343)

speedy7929 

všechny recenze uživatele

Keď toto získalo oscara a nechalo za sebou Lala land, tak už fakt neviem kto vyberá daných víťazov. Ano, teraz je v móde natáčať snímky, ktoré vás prevedú celým životom a ukážu vám aké je ťažké byť gay v tejto dobe, ale... ALE na oscara to ozaj nebolo.. Dlhé a nudné dialógy odpútajú vašu pozornosť a donútia vás tešiť sa na koniec filmu. /40% ()

elimS 

všechny recenze uživatele

55% - komentář 20ti slovy: Zobrazit "nudné" úseky života místo těch "zajímavějších" a čumět 110 minut jak se "nic neděje"? Takové výborné téma a tak to oscarově podělat. ()

syphoon 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný snímek, ze kterého vyčnívají pouze etnické výkony dospívajícího jedince. Přestože je film hodně obsáhlý, jakoby některé scény byly vytrženy z kontextu a některé scény jako by ve filmu úplně chyběly (smrt dealera, který v první části hraje téměř hlavní roli). I přes ty všechny homosexuální scény aj. nedostatky je však film hezky zpracován, ale rozhodně né oskarové úrovni! 65% ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Tak nejak to vypada, kdyz se cernosi pokousej natocit belosske hluboke lidske drama. Je to cele tak trochu mimo, nekdy az trapne, celkove prumer. Ale bohuzel v dnesni dobe, kdy bejt bilej znamena automaticky neco mene, tak tohleto staci, aby to vyhralo dve zadele Oskaru. Smutne. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Když se narodíš blbě většinou tě to semele, nedokážeš vystoupit a nalajnovaný příběh si prožiješ. Nicméně vždy je to jen na tobě, jak skončíš. Chiron jel podle předpokladů, i když vlastně nechce říct, že dopadl špatně. Záleží na úhlu pohledu. ()

B!rkof99 

všechny recenze uživatele

Nuda - nuda - nuda - nuda - začátek druhé části - šikana - nuda - honění péra - nuda - jebnutí židlí - nuda - nuda - nuda - začátek třetí části - zlatý zuby - nuda - nuda - nuda - nuda - konec... Chápu, že je to o gayích, navíc o černých gayích a má to chytit za srdíčko, ale tohle je teda šílený bullshit... Jsem zvědavý, kdo mi ty dvě hodiny života vrátí... Nekoukatelné... ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Moonlight komorny film ktory je skvelo zahraty je autenticky a ma vybornu režiju.Ponuka divakovy velky filmovy zažitok. ()

mark9th 

všechny recenze uživatele

Príbehy o šikane tu už boli, o gayoch tiež, o problémoch etnických menšín a dospievania taktiež. Zrejme si niekto myslel, že keď to všetko spojí tak tu budeme mať drámu roka a divák bude mať o čom premýšľať. Ja som to premyslel a vôbec to na mňa nepôsobí ako oscarový snímok, ale ako vynútený mainstreamový produkt, ktorý nás má zase trocha popostrčiť k tomu aby sme boli naklonený a otvorený všetkým tým (a poviem to pekne) ''multikultúrno-antihomofóbnym'' myšlienkam. To, že je to pekne natočené (myslím kameru) nepopieram, ale nebudem ohľaduplný len preto, že niekto si myslel: ''To si zaslúži Oscara za najlepší film''. Nezaslúži. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Jak moc musel být malý Chiron se svou uzavřenou povahou a odlišnou sexuální orientaci ztracený v prostředí, ve kterém žil a vyrůstal, se ukáže až mnohem později v průběhu děje. V rozhovoru režisér Barry Jenkins uvedl, že tři herci, kteří hrají Chirona v různém věku filmové postavy, se běhěm natáčení nikdy nepotkali. Chtěl, každý z nich vytvořil své vlastní osobnosti Chirona, neovlivněné přístupem ostatních herců. Závěrečná scéna filmu je pro mě osobně jednou z nejdojímavějších v amerických filmech za poslední roky. ()

chesterko 

všechny recenze uživatele

Téma hodna oscarových ocenení. Viac by mi sedelo, keby ten buzerantský neger nevyrástol. V prvej časti priemerná dráma s príbehom, ktorý sme už veľakrát videli. Od druhej polky strata času. Opäť som sa utvrdil v TEJ akadémii. ()

DjsVorel 

všechny recenze uživatele

Už jsem se trochu uklidnila, takže nebudu psát komentář v afektu, protože když jsem po zhlédnutí filmu jsem přišla a viděla jsem 63%, tak mě málem "vomyli". Nemůžu si pomoct, ale opravdu tu na mě některá hodnocení a komentáře dělají dojem, že jsme stále trochu homofobní zemí. Nebudu hodnotit film z hlediska, jestli si zasloužil Oscara nebo ne, protože jsem kromě Moonlightu a LaLaLandu neviděla ještě nic. Ale pokud bych si měla vybrat z těchto dvou, tak za mě jednoznačně Moonlight. Je to jiný a baví mě, že se američtí režiséři trochu snaží více zabřednout do sféry nezávislých popřípadě artových filmů. To je možná problém, který tu mnozí mají, že Moonlight dělá dojem nezávislého filmu, ale já bych řekla, že je to zapříčiněno tím, že se ve filmu na nás prostě jen nevalí halda emocí a dramatu. Pravdou je, že mně trvalo asi 20-30 minut než jsem se pořádně do filmu dostala, ale pak jsem si to docela vychutnala. Film plyne ze začátku pomaličku, ale v konečném hodnocení si myslím, že to ničemu nevadí. Je jasné, že pro nás je téma černošských homosexuálů pocházejících z ghett a chudinských čtvrtí a drogového prostředí poměrně dosti vzdálené, ale pokud se do filmu dostanete, tak vás to nemůže nechat chladnými. Byla jsem zvědavá dost na Mahershalu Aliho, který dostal Oscara. Je vidět, že dnes se stačí ve filmu objevit všudy všeho na 10-15 minut, pokud ten výkon stojí za to. Hrozně mě překvapili všichni 3 herci v roli Chirona. Především Ashton Sanders je hodně přesvědčivý a hraje vlastně nejzásadnější část ve vývoji Chirona. Je vidět, že čerpal ze své životní zkušenosti, kdy jeho vlastní matka sama byla na drogách a skvěle se to promítlo ve filmu. Trochu jsem měla strach z "50 Centa", ale nakonec i on velmi přirozeně dokázal filmem proplout a zakončit ho. Co se týká scénáře, Moonlight byl předurčen stát se jasným vítězem, o tom nebylo pochyb. V konečném zúčtování neříkám, že je to opět pro mě pecka, ze který bych si sedla na zadek, ale rozhodně nemám problém se na to podívat znova. A jsem ráda, že letos byla nakonec po velkém skandálu upozaděna komerce. ()

ervina 

všechny recenze uživatele

Bylo to zajímavé. Ale když na Oskarech popletli filmy a vyhlásili La la land, mělo to tak zůstat. Nebo ještě líp, mělo vyhrát Místo u moře. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Neskutečná slátanina, tvarici se jako velké umění, které jste přitom už tolikrát videli. Správný komentář : taxidriver ()

john.doe 

všechny recenze uživatele

Moonlight, the best picture! this is not a joke! oscarové ocenění už snad nikdo kdo je trošičku soudný nemůže brát vážně.. ()

eredin 

všechny recenze uživatele

Po Spotlightu dostal oskara Moonlight. Co bude následovat ? Twilight ? Nevěřil sem, že může dostat nějakou cenu ještě nudnější a utahanější píčovina než Birdman, ale jo, může. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

50% Možná jsem moc přísný, ale už mě nebaví dávat plusové body jen za věci typu skvělá kamera a umělecký dojem, když je film odtažitý, dlouho nicneříkající a pak z něho vyleze jen obyčejná gay romance. V tomhle si něco najdou asi jen gayové a přecitlivělí proartoví melancholici. V Oskarovi vidím jen politický význam s kořeny v nedostatečně černém minulém roce. ()

dzberry 

všechny recenze uživatele

Hladivým kladem je, že diváka tohle přešlapující tepelně upravené drama penetruje postupně, citlivě a s dostatečným provlhčením. Žádná bolestivá brutalita se nekoná, což je ale vlastně.......docela škoda. Zůstal divnej pocit nedokončenosti s druhojakostním útokem na emoce. Divnej pat s náznakem happy endu. Mdlá šachová partie se stejnou barvou figur na obou stranách... ()

Martin.Tokos 

všechny recenze uživatele

Oscar? Ach. Film byl svým způsobem dobrý, ale když si půlku filmu odpočítáváte minuty, tak je něco špatně. Herci dobří (hlavně teda ti vedlejší). Příběh zajímavý, ale dalo se přitlačit na zajímavější části a ubrat od zbytečných scén (Kterých teda bylo dost). ()

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

07.11.2022

Podoba oscarového ceremoniálu se po několika velmi hrbolatých ročnících vrací aspoň trochu k normálu, nebo se to tak v tuto chvíli alespoň zdá. Po čtyřech letech, kdy se předávání světově… (více)

Spin-off s Moneypenny? Spíš ne

Spin-off s Moneypenny? Spíš ne

26.10.2019

Ať už si o nových bondovkách s Danielem Craigem myslíte cokoliv, na jedné věci se asi všichni shodneme. A to že vedlejší postava sekretářky Moneypenny prošla vítanou změnou a herečka Naomie Harris je… (více)

Apple posiluje zaměření na filmy

Apple posiluje zaměření na filmy

16.11.2018

Společnost Apple za poslední rok najala velký počet tvůrců, aby zahájila svůj průnik mezi streamovací služby a rozjela tak svoji seriálovou tvorbu. V příštím roce tak diváky čeká hned několik nových… (více)

Reklama

Reklama