Reklama

Reklama

Moonlight

  • USA Moonlight (více)
Trailer 1

VOD (1)

Nadčasový příběh dospívání a hledání sebe sama je zasazený do drsných kulis okrajových čtvrtí Miami. Mladý Chiron bojuje o svoje místo v prostředí, ve kterém často rozhoduje právo silnějšího, zatímco jeho vnitřní svět se plní láskou, bolestí i touhou. Moonlight zachycuje univerzální témata přátelství a sexuální identity ve třech různých životních etapách od dětství až po dospělost. Je zároveň portrétem mladého člověka, současných amerických předměstí i nepostřehnutelných sil, které formují lidské životy. (Aerofilms)

(více)

Recenze (343)

JohnnyV odpad!

všechny recenze uživatele

Sorry, ale kdyby tohle natočil bílej režisér s bílými herci, neštěkl by po tom ani pes. V této podobě to dostalo Zlatý glóbus - asi je to korektně správně. Po loňské "Oscarově-bílé blamáži" si akademici a novináři zřejmě chtějí trochu ukrojit ze svého svědomí. ()

Regeindy 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi ani příběh z čistě černošského prostředí ani gay tématika. Některé momenty byli zapamatovatelné a deprese byla ve filmu docela hmatatelná, ale většina filmu se vlekla hrozně úmorným tempem. Člověk si v průběhu filmu může odskočit do obchodu a vlastně o nic nedojde. Střihače zřejmě vyhodili hned na začátku a nechali tam všechno, co natočili, protože čím delší záběr na nemrkajícího černocha, tím je přece větší šance na Oskara. Jediná, která vybočovala z šedého průměru, byla Naomie Harris, která si nominaci rozhodně zasloužila. Zbytek nominací je, z mého pohledu, pouze kompenzace akademie za minulý ročník. ()

Ardath 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Fences z tohoto snímku opravdu necítím žádnou vypočítanost pro oscary a vidím Moonlight jako kvalitní filmařinu, ale chyběla mi tam větší dějovost. Závěr se pak už výrazně táhne, a tak na mě ta finální citová ždímačka moc efekt neměla. ()

Pierre95 

všechny recenze uživatele

Roztomile smutný film, Naomie Harris nezklamala a toho Oscara by si zasloužila (jenže ji v cestě stojí Viola Davis a její Fences, což nemyslím zle. I Viola si Oscara zaslouží). Inu, bude to letos těžké rozhodování). ()

L.O.T.R 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ len priemer. Film, ktorý sa tak strašne úzko zacielil na homosexualitu, že bežnému človeku to moc nemá čo povedať. Aj keď sa tu nájdu situácie, kde je nejaká vyhrotená scéna, stále to nemá dostatočnú gradáciu. Zo všetkých troch častí ma najviac bavila kapitola 1, a to hlavne vďaka Mahershalovi Ali. Ten si toho Oscara za supporting role zaslúži. 60% ()

honza.kuzel 

všechny recenze uživatele

Tak tohle na mě asi nezapůsobilo tak silně jak by mělo. Pravděpodobně je to asi proto, že se mě netýká žádný problém zobrazený ve filmu (okraj společnosti, šikana, neobvyklá sexuální orientace, drogy, ..). Jinak ale řemeslně dobře zvládnuté s nadprůměrnými hereckými výkony (neviděl bych to ale na oskara za krátký (!) Aliho výkon) a dobrou hubou. Pro mě ale bohužel víceméně nezajímavé a chvilkama dokonce nudné. V okrajových čtvrtích velkých amerických měst bude mít film určitě větší úspěch, než v centrech českých dědin :D. ()

dati 

všechny recenze uživatele

Krásny film pre vnímavého a tolerantného diváka. Zároveň tvrdá rana pre všetkých rasistov, homofóbov a sympatizantov uja Trumpa. Kamera, jemné napätie, zvláštna atmosféra. Ďalší poklad, na ktorý sa nezabúda. ()

Solitude 

všechny recenze uživatele

Tento film bol evidentne natoceny len s cielom ziskat oscara po minulorocnom vyplakavani a tzv bojkotovani oscarov cernoskou komunitou. Film nema vobec zly start ale to je asi tak vsetko. Neskutocne sa to pretahuje a clovek pritom ma chut spat alebo odist. Vacsina stopaze je porovnatela s cesko/slovenskou produkciou nudnych az trapnych scen a deja, zbytocne dlhe sceny zameriavajuce sa na facial expression s ucelom, ktorym je zrejme vytvorenie napatia ci dramy. Postavy su fadne a ich spravanie predvidatelne robene ako podla sablony. Nerozumiem co je na tomto filme tak uzasne. ()

awerto 

všechny recenze uživatele

Uprimne, musim povedat, ze tento film nie je moc pre europana atraktivny. Spolocenska gay tema, tema cierny gay vs tema matka fetacka, dvojaky zivot. Najviac asi zabojoval konfliktom dealer aka gay. Videl som viac filmov s obdobnou tematikou a boli silnejsie a emotivne ma viac zasiahli. Tu to bolo nacrtnute, pre hetero publikum musim povedat, ze vkusne. Ale neubranim sa dojmu, ze tak silny film to zas nebol. Ale ked sa pozriem na nominovane filmy na Oscary, no dobre - tento rocnik nijak vyznamne silny nebol - pravo na Oscara ok. Mimochodom, LALAland? Nie, ti by nevyhrali ani nahodou... ()

Brain32 

všechny recenze uživatele

Manchester by the Sea a Moonlight - dva oscarové snímky za rok 2016, které mi jaksi nesedli do noty. Nebylo to špatné, ani mi to nepřišlo prvoplánovité, ale nejlepší film roku? No nevím, i když byl 2016 filmově slabším rokem, našel bych tam asi jiné adepty. ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele

Afroamerická komunita je svá a má vlastní pravidla. Chiron toho tedy moc nenamluvil. Ano, Moonlight vyvažuje loňské „bílé“ Oscary. Mě se skutečně líbí, že afroameričané jsou více jako „rodina“ (i když ne vždycky). V našich zeměpisnejch šířkách totál neznámýmu člověku, kterýho vidíš poprvé, těžko řekneš „brácho“, aniž bys dostal po hubě. Oni kopou za komunitu. Janelle Monáe nejen dobře zpívá, ona umí i hrát. Skvělá byla reálná výuka plavání - by mě zajímalo, jestli byla točená na jeden záběr. Bavila mě scéna s cígama. 1 2 3 jsem musel dohledávát - prolínající se období Chironova života mi přišly dost zamotaný. Hezkej byl bar (a nemyslím prostředí). Zdařilej film, nicméně Manchester by the Sea byl přecijen silnější. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Určitě souhlasím s tím že režijně je to výborný ale že bych z toho příběhu byl nějak nadšený,hlavní hrdina ve škole a pak v dospívání hrozný chudáček, otloukánek a na konec jako dospělý dělá to co jeho mámu zničilo, prodává drogy.Za podívání to určitě stálo,herci,režie,kamera vše v poho. ()

ramirez5 

všechny recenze uživatele

Nikdy by som nepovedal, že ma tak strhne čierna b*zerantská dyáda. Tunajšie hodnotenie na jednej strane chápem, no treba sa trochu odosobniť. ()

Nchotchi 

všechny recenze uživatele

Na to, aby byla nosným tématem snímku homosexualita ústřední postavy je už nejspíš pozdě.Je cool točit filmy o ničem, hlavně když je tam nějakej gay. Film mi v roce 2017 nějak nedává smysl, ikdyž je pravda že nežiju v černošskym ghetu v americe, tudíž to vlastně nemůžu objektivně zhodnotit. Stran vizuality na tom film není tak špatně, má briskní look a na to, že se v filmu nic neděje, vlastně i celkem svižně ubíhá. ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Slovy klasika: Tak to mě poser na mý holý záda! Jestli je tohle nejlepší film roku a Oscara získá herec, který na plátně stráví pár minut a nic tam nepředvede, tak si Amerika ten Kimův nukleární holokaust zaslouží. Příští rok to asi vyhraje drama o poločasu rozpadu psího lejna, ne? ()

Milan.Nedwi 

všechny recenze uživatele

Nevím, ale politická korektnost je zcela jasná. To znamená, že při sledování filmu víte, že oscara vyhrál jen kvůli tomu, že tam hrají černí herci a že to téma filmu je v dnešní době aktualní. Na druhou stranu jsou tam silné momenty a herci nehrají vůbec špatně. Ale jako film roku jsem chtěl La La Land než tenhle ale nijak neurazí a docela povedené. Horší 3* ()

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

07.11.2022

Podoba oscarového ceremoniálu se po několika velmi hrbolatých ročnících vrací aspoň trochu k normálu, nebo se to tak v tuto chvíli alespoň zdá. Po čtyřech letech, kdy se předávání světově… (více)

Spin-off s Moneypenny? Spíš ne

Spin-off s Moneypenny? Spíš ne

26.10.2019

Ať už si o nových bondovkách s Danielem Craigem myslíte cokoliv, na jedné věci se asi všichni shodneme. A to že vedlejší postava sekretářky Moneypenny prošla vítanou změnou a herečka Naomie Harris je… (více)

Apple posiluje zaměření na filmy

Apple posiluje zaměření na filmy

16.11.2018

Společnost Apple za poslední rok najala velký počet tvůrců, aby zahájila svůj průnik mezi streamovací služby a rozjela tak svoji seriálovou tvorbu. V příštím roce tak diváky čeká hned několik nových… (více)

Reklama

Reklama