Reklama

Reklama

Moonlight

  • USA Moonlight (více)
Trailer 2

VOD (1)

Nadčasový příběh dospívání a hledání sebe sama je zasazený do drsných kulis okrajových čtvrtí Miami. Mladý Chiron bojuje o svoje místo v prostředí, ve kterém často rozhoduje právo silnějšího, zatímco jeho vnitřní svět se plní láskou, bolestí i touhou. Moonlight zachycuje univerzální témata přátelství a sexuální identity ve třech různých životních etapách od dětství až po dospělost. Je zároveň portrétem mladého člověka, současných amerických předměstí i nepostřehnutelných sil, které formují lidské životy. (Aerofilms)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (343)

leila22 

všechny recenze uživatele

Uf, tak za toto sa dnes rozdávajú Oscary? Zvlášť ľúto mi to príde preto, že za minulý rok vznikli naozaj zaujímavejšie snímky, ktoré ale ostali takmer bez povšimnutia. Moonlight u mňa nefungoval. Černoch bez otca, matka feťáčka, otĺkaný spolužiakmi a vlastne celým životom...toto sme tu už mali a niekoľkokrát. Ale vlastne už dávno vieme, že Oscary nie sú len o dobrých filmoch. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Rob Roy to v komentári vystihol úplne presne.Ten vývoj, ktorý by bol pri klasickom filme najdôležitejší a ktorý v Moonlighte vlastne vôbec nevidíme, ten bolí najviac. To bol bez preháňania geniálny ťah, natočiť ten film takto. Hodnotiť jednotlivé kapitoly zvlášť, dal by som ***, **** a *****, ale strašne tam chcem dať 5. Nie za pár vypätých scén, naopak, práve za tie zimomriavky, keď je ticho. Výborný film. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Sociální, rasovou, sexuální tematikou cílené až příliš okatě na vrub všem výtkám, které k oscarovkám mířily o rok dříve. Chironovi musí divák fandit, i kdyby nechtěl, protože jeho nejzásadnějším spoluhráčem je překvapivě přehrávající Naomie Harris. Problém mám ale i s celkovou formou. Ta je zvolená šikovně, i když se nemůžu rozhodnout, jestli její částečné odkoukání od Linklaterova Chlapectví je kladem nebo záporem. Zůstává ale bolestně vyprázdněná, když nešikovně vynechává dějové střípky, které mě zajímají mnohem víc než vztah hlavního hrdiny s nepoučitelnou matkou. S Moonlight tak doteď bojuji, protože mi sice učarovaly absolutní výkony Aliho nebo Hollanda, ale hlasitý dojem dramatu pro drama se ani jim setřást nepodařilo. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Solidně vystavěné drama z černošského okraje Miami. Rozdělení do tří kapitol funguje, stejně tak je svým způsobem pozoruhodné, co všechno tvůrci filmu mezi nimi přeskočili. Herecké obsazení mi bylo (s výjimkou Naomie Harris) naprosto neznámé, ale všichni byli velmi přesvědčiví. Nejdůležitější mi tak připadá, že hlavní hrdina je dost málomluvný, což režiséra donutilo vyprávět obrazem, namísto dialogy. A vizuálně je film velmi působivý. Ačkoli je hlavním hrdinou černý homosexuál, rozhodně to není film o rasismu (jiná rasa než černošská se tu skoro nevyskytuje), ani gayích. Homosexuální linka se nijak necpe do popředí a je vyjádřena všeho všudy jedním polibkem. To by s výjimkou radikálních homofobů nemělo vadit snad nikomu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Mahershala Ali to má opravdu slušně rozjeté. Stíhá blockbustery (Hunger Games), seriály (House of Cards, Luke Cage) a teď je ještě nominovaný na oscara a dokonce se objevuje i v Hidden Figures, za které tedy nominovaný není, to jsem však doposud neviděl, tak nemohu soudit. Na druhou stranu jsem si vědom faktu, že sice Hopkins dostal oscara za Hannibala a to ve filmu byl pouze 16 minut, ovšem Ali je zde opravdu málo. Když už tak to stojí za to a je cool, jenže film je hlavně o jiném chlapci, kterého sledujeme ve třech etapách života (snad nemusím zdůrazňovat, že kdo viděl onu autentickou scénu, kdy Ali učí Hibberta plavat, patří k vrcholům nejen toho filmu, ale celých oscarů! Kdyby se nominovalo za nejlepší scénu, měl bych jasno) a pro mě osobně to tak poučné nebylo. Je to sice nasnímané výborně a Barry Jenkins se jistě v Hollywoodu neztratí, ale když pominu celkově fakt, že mě tyto dramata nijak zvlášť neoslovují, tak dané dané téma s hledáním své identity (potažmo sexuality) už jsem viděl zpracované nesčetněkrát. Vítězství na Globéch mě tedy celkem překvapuje, ačkoliv o nominacích nemůže být pochyb. V hitparádu na oscarech ale nedoufám, hudbu jsem zaznamenal až ke konci v jukeboxu a Naomie Harris pro mě podala uvěřitelnější a sympatičtější výkon v neprávem přehlíženém Collateral Beauty...6/10 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • Jenkins se během natáčení ujistil, že se všichni tři herci postavy Chirona navzájem nepotkají, aby předešel podobným imitacím. (griph)
  • Scéna, ve které učí Juan malého Chirona plavat, je autentická. Mahershal Ali opravdu učil Alexe R. Hibberta plavat. Až do této scény Hibbert plavat neuměl. (monaMis)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

07.11.2022

Podoba oscarového ceremoniálu se po několika velmi hrbolatých ročnících vrací aspoň trochu k normálu, nebo se to tak v tuto chvíli alespoň zdá. Po čtyřech letech, kdy se předávání světově… (více)

Spin-off s Moneypenny? Spíš ne

Spin-off s Moneypenny? Spíš ne

26.10.2019

Ať už si o nových bondovkách s Danielem Craigem myslíte cokoliv, na jedné věci se asi všichni shodneme. A to že vedlejší postava sekretářky Moneypenny prošla vítanou změnou a herečka Naomie Harris je… (více)

Apple posiluje zaměření na filmy

Apple posiluje zaměření na filmy

16.11.2018

Společnost Apple za poslední rok najala velký počet tvůrců, aby zahájila svůj průnik mezi streamovací služby a rozjela tak svoji seriálovou tvorbu. V příštím roce tak diváky čeká hned několik nových… (více)

Reklama

Reklama