Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První křížová výprava za svobodnou Svatou zem skončila. Vyčerpaní rytíři se vrací do svých domovů v Evropě. Nastává věk legend a záhad. I anglický rytíř Jiří (James Purefoy - Resident Evil) touží odložit svůj meč a žít poklidný život. Cestou domů prochází zemí krále Edgaara. Král mu slíbí kus půdy, když najde jeho ztracenou dceru, krásnou princeznu Lunnu (Piper Perabo - Divoké kočky, Dvanáct do tuctu), pro kterou truchlí celé království (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

Piper Perabo, která mi byla strašně protivná třeba v Divokejch kočkách a nejen tam, je v Legendě o Jiřím a drakovi asi tím největším lákadlem. Když brání dračí vejce před Jiřím je docela vtipná. Jinak snímek nemá moc co nabídnout, alespoň mě nezaujal. Jen nechápu, že se ve snímku objevilo tolik známých tváří. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pro sedmileté děti proč ne. Pro dospělejší je to klasická americká papundeklová rádoby středověká záležitost. Když to shrnu, z celého filmu mne zaujala jen fešná copánkatá princezna Luna. No a to je asi málo. Swayze si tu střihnul záporáka na starý kolena, proč ne. Radostí kvůli tomu skákat nebudu. Nikdy nebyl mým favoritem. Když se řekne slovo - legenda, Jiří a drak, představuji si něco jiného. Ale to je holt dáno asi tím, že jsem se narodil na starém kontinentu. Američané historické věci v drtivé míře neumí (a to ani pohádky) a jejich posedlost v rámci korektnosti všude obsazovat afroameričany tmavé pleti pak dělá z filmu ještě větší frašku než zamýšleli. Chyběl tam už jen Eskymák a nějaký ten Sioux... Aby to bylo echt korektní. Za mne to jsou jen dva dračí drápy. * * ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Krásná princezna by měla mít větší prsa, historická fantasy by měla mít větší rozpočet a film téhle urovně by v titulkách neměll mít tolik známých herců. Naštěští má James Purefoy jisté vandrákoidní charisma (nikdy bych nevěřila, že to řeknu, ale ten Val Kilmer ve vedlejší roli byl lepší), režisér se nebere moc vážně a dějem se prokoušete bez obtíží. Film jako stvořený na sobotu 9:00, kam ho Prima taky správně zařadila. ()

TheBlizard 

všechny recenze uživatele

Pokud by mne potkalo pouze první shlédnutí tohoto, ehm, počinu, asi by byla ještě jedna hvězda navíc. Film má nějaký ten děj, přestože je třeba ho brát s nadhledem, vypnout před začátkem půlku mozku a v neposlední řadě vůbec, ale vůbec nic neočekávat, aby se člověk ušetřil zklamání. Snímek působí samozřejmě dosti naivně a dětsky, také to nejspíš mělo být určeno hlavně dětskému anebo, jak je uvedeno výše opravdu nenáročnému publiku ;) ...Abych to shrnul, byla to nudná nuda, a od druhého (nuceného) sledování, utrpení, končící až se závěčnými titulky. Ale, snaha byla a ta se cení, proto Legenda nekončí na dně mého filmového koše :) ...PS: Pokud na to ještě někdy uvidím někde upoutávku, klepne mě už na mou duši pepka! :-D ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Někdo asi natočil slabší chvilky z Purefoyova šermířského tréninku na Solomona Kanea, doplnil je záběry na protivnou, anorektickou vedoucí bufetu (prej princezna!) a ukecal Hříšného Kance Patrika a několik dalších umělců, aby odhuhňali jakési repliky. Rumburak ve střižně pak přidal malovaného draka, který jen zaštěkat a vytvořil tím fantasy jako stvořenou pro vysílání mezi Šehrezádou a Pitevnou v Morové ohradě. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v oblasti jazera Eau d'Heure (Belgicko) a vo filmovom štúdiu Carousel Picture Company v Luxemburgu (Luxembursko). Obdobie natáčania trvalo od 4. februára do mája 2002. (Arsenal83)
  • Jméno Vala Kilmera, který si ve filmu zahrál v jedné scéně, není uvedeno v závěrečných titulcích. (fisus)

Reklama

Reklama