Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První křížová výprava za svobodnou Svatou zem skončila. Vyčerpaní rytíři se vrací do svých domovů v Evropě. Nastává věk legend a záhad. I anglický rytíř Jiří (James Purefoy - Resident Evil) touží odložit svůj meč a žít poklidný život. Cestou domů prochází zemí krále Edgaara. Král mu slíbí kus půdy, když najde jeho ztracenou dceru, krásnou princeznu Lunnu (Piper Perabo - Divoké kočky, Dvanáct do tuctu), pro kterou truchlí celé království (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Komediální fantasy nikdy moc nadšení na první pohled nevzbudí, obzvláště pokud je natočená v koprodukci Německa a Lucemburska. Ale když už se odvážíte do toho jít a dát Legendě o Jiřím a drakovi šanci, respektive pokud se přenesete přes béčkovost, která kouká z každého okénka tohoto devadesátiminutového spektáklu, extrémně digitální draky, znuděného hlavního hrdinu, nesympatickou hrdinku a nevýrazného záporáka, který vám tak dlouho bude připomínat hodně obtloustlejší verzi Patricka Swayzeho, až se podíváte na přebal a zjistíte, že je to Patrick Swayze, můžete se u něj i docela dobře bavit. Příběh vypadá, jakoby vypadl z prvního Shreka. Chlap nevěří na draky, přijde do království, kde princeznu zřejmě unesl drak, a on se rozhodne, že ji vysvobodí. Jenže princezna o takového vandráka nestojí a po docela milém drakovi zůstalo vejce, jenže láska a odvaha zvítězí. Místo Farquada je tam Patrick Swayze, místo Oslíka malý kluk, některé scény vykrádají Robina Hooda: Krále zbojníků a vůbec to celé vypadá jako kompilace mnoha jiných filmů. Jenže, světe, div se, nevadí to... Tvůrci evidentně tušili, že s tím minimem financí z toho filmu dalšího Pána prstenů nevymlátí, takže si uvolněné natáčení (jak dokazují nepovedené záběry během titulků) i užívali. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není to žádný zázrak, což se dá rozhodně čekat a i když autoři věděli, že žádný zázrak nezplodí, hrdě se do toho všeho opřeli a nechali vzniknout fantasy příběhu, s komediální vsuvkou, která mě docela potěšila, ale beztak mi to všecko přišlo, jako by to ušili pro děti, protože je to chvílemi docela nesmysl, a hudba se do toho všeho vůbec nehodí. Pokus se známými herci, kteří zahráli, co uměli s průměrnými efekty. Prostě jednoduchý průměrný film na nedělní odpoledne, tak mi to všecko příjde. Tak nějak na jedno brdo. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $32miliónovTržby Celosvetovo $552,886║ Bývalé filmové hviezdy(Swayze, Kilmer) a známejší herci(Purefoy, Perabo, Duncan) v úpadku, sa dali dokopy a vznikol z toho televízny plochý paškvíl zo strašnými počítačovými trikami. /10%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Gast Waltzing: 1. Intro [1:55] 2. Titles [0:45] 3. Celtic Monk [2:21] 4. Coming Home [3:14] 5. Village Cabillo [2:02] 6. Dragon Horn [0:47] 7. Search Loona [1:20] 8. Battle of the Pics [3:34] 9. George and the King [1:52] 10. Cave [2:54] 11. Meet Princess [3:07] 12. Egg Roll [1:33] 13. Hunt Cabillo [2:28] 14. Monastery [1:21] 15. George Sad [2:00] 16. Kidnap [0:54] 17. Rescue Princess [3:19] 18. Heroes [1:48] 19. Battle and Birth [3:45] 20. Last Battle [4:55] 21. The Dragon [1:07] 22. George and the Dragon [3:56] 23. Last Ride [1:18] 24. Love [1:37] 25. It Will Always Be You [5:30 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám vrozenou slabost pro drzé princezny, které mají za domácí mazlíčky draky, jednorožce či krokosaury a navíc mají odvahu pro jejich záchranu obětovat veškerou svou garderóbu. Také se mi líbily sehrané souboje Jiřího s Garthem a hlavně humor, který v mých dětech vyvolával velmi zábavnou zlost z toho, že nechápou, čemu se to ti dospělí smějí. Jinak je to samozřejmě v podstatě jenom středně velká pohodová kravina, která se dá hravě odpružit v kolenou. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se očividně bavili o něco víc než diváci, ale i tak je to docela zábava a dokazuje, že Swayze ještě nepatří do starého brnění! A kdyby mě někdo před 8 roky řekl, že Patrik Swayze bude hrát v Lucemburském filmu asi bych se mu vysmál. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Bohužel silně nízkorozpočtová fantasy pohádka, kde se z pokusů o zevtipnění děje stávaj dost trapný situace a celkově celej příběh stojí za dost velký hovno. Nicméně tady Patrick Swayze prožívá zmrtvýchvstání a zase nemůžu říct, že bych se nudil, jen prostě nejde nevidět, že je to strašná kravina, ale koho to sere, když je tam rozkošná Piper Perabo a pobaví to ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hříšný kanec, Piktové s flanelkama ze sekáče, legendární Jirka, co má na hrudi v erbu jelena s televizními anténami, jeden digitální triceratops postrádající vejce a krev měnící se ve víno.. Rozjuchaná pohádka, u které se všichni zúčastnění nejspíše královsky bavili - já však ne. Kdyby ji uvedl Muf ve Studiu kamarád, byl bych asi shovívavější, takhle se mi zdálo, že největším mučedníkem legendy je samotný divák a jeho zcela zcestná očekávání. James Purefoy by měl vzhledem k charakteru svých rolí už pouvažovat o členství v nějaké skupině historického šermu.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

1 hvězdu nechávám za asi 3 zajímavé bitvy ve filmu. Jinak zde není vlastně vůbec nic. Jiří ani princezna nejsou moc sympatičtí a paradoxně mě zde více oslňují vedlejší postavy. 25% a radši se vyhnout. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Patrick Swayze v komediální fantasy s bizarním scénářem a ještě bizarnějšími scénami (Jiří prozkoumává obří hromadu dračích výkalů, přesouvání dračího vejce)?:) K tomuhle filmu se musí jednoduše přistupovat s nadhledem. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Především to není legenda, ale film, kde je Jiří a drak, přesněji dva (dva draci nikoli Jiří). Jiří je krásný, ušlechtilý, moudrý, hotový světec, jenže o nějakou svatost tu nejde. Princezna je zrzavá. O jejím půvabu či nepůvabu, inteligenci či sympatičnosti se nedokážu vyjádřit, protože všechny tyhle vlastnosti má ode zdi ke zdi během minuty - ano i ne. Padouch je padouch až ve finále a maurský přítel je evidentně společně s bratrem Bernardem relikt z jiného filmu, konkrétně z Robina Hooda. Drak je slabý odvar toho z Dračího srdce. Piktové jsou z počítačové hry, odhaduji to na Diablo 2. A samotný závěr je ze zlého snu. Nicméně jako pohádková parodie s hezkým hlavním hrdinou to může posloužit i opakovaně. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

tohle se vydává za fantasy? Pokud se tvůrci přiznaly že tvoří regulérní pohádku, tak dám o hvězdičku navíc i za vědomí že se sv. Jiřím to má společného asi tolik, jako Tomáš magnusek a Quentin Tarantino ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný/Akční/Fantasy/Romantický... Proč to mlžení, proč nepoužít to jediné odpovídající slovo: pohádka? Pohádka s nečekaně slušným obsazením a očekávaně průhledným scénářem. Není to však jen předvídatelnost, co "Jiřímu a Drakovi" podráží ne úplně chromé nohy: počítačoví draci jsou docela průser, ale u TV produkce se to přežije. Ovšem film se tolik snaží zalíbit dětským spectatorům, až to dospěláka lačnícího po temné fantasy krká. Hned na začátku je divák uvítán kinder vypravěčem, co zasáhne i do děje (samozřejmě pouze v rámci vnucování se publiku 12-, chlapeček je totiž postava těžce nadbytečná). Ještě před úvodními titulky se máme plácat do stehen mnichovi, prchajícímu před pronásledovateli na skateboardu. Hlavní hrdinové při soubojích "vtipně" hláškují, nepřátele likvidují kůůl efektně a prakticky bez krve, princezna pár chvaty zažene na útěk trojici vzrostlých neandrtálců... Nebudu to rozmazávat, prostě jsem moc stará, aby mě křečovitá snaha o humor přiměla k smíchu, namísto otráveného vzdychání nad infantilní nejapností. Jinak dobrý, měla jsem to vidět před 20-ti lety a možná bych zažila svůj první orgasmus. 60% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ale hej dá sa to. Nie je to žiadna vyhrá (hlavne tie efekty), ale keď vám herci padnú do oka (Purefoy, Duncan, Perabo, Swayze) nebudete sa nudiť. Vlastne pri takej krátkej stopáži sa to až tak moc nedá. Bavila ma výprava, kostýmy a dobová atmosféra, ale všetko čo je v žánri napísané tu moc nefunguje. Jedine tak ta akčná stránka šmrncnutá s tým dobrodružstvom lebo romantika a humor tu vlastne nefunguje vôbec. A fantasy a drak ? Ten vyzerá najlepšie asi len na plagáte. Na jedno pozretie sa to dá, Purefoy a Duncan sú sympaťáci, ale najviac čo ma pobavilo boli nepodarené scény v záverečných titulkoch, tak to hneď nevypínajte. 50% - 2* ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Kdyby ty boje nebyly trapné a v případě princezny ještě nereálné, bylo by to o hvězdu víc. Protože žádná holka na světě, pokud nemá aspoň nějaký ten pásek s aikida, karate, juda.... nikdy nepřepere tři chlapy, ještě takové barbary...Pozn.: scéna před jeskyní, jak se k banditům přibližuje Lunna s klackem, je přímo směšná. Dostala se k nim na dva metry blízko, aniž by ji slyšeli. I v normálním prostředí nereálné, natož v lese... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pro sedmileté děti proč ne. Pro dospělejší je to klasická americká papundeklová rádoby středověká záležitost. Když to shrnu, z celého filmu mne zaujala jen fešná copánkatá princezna Luna. No a to je asi málo. Swayze si tu střihnul záporáka na starý kolena, proč ne. Radostí kvůli tomu skákat nebudu. Nikdy nebyl mým favoritem. Když se řekne slovo - legenda, Jiří a drak, představuji si něco jiného. Ale to je holt dáno asi tím, že jsem se narodil na starém kontinentu. Američané historické věci v drtivé míře neumí (a to ani pohádky) a jejich posedlost v rámci korektnosti všude obsazovat afroameričany tmavé pleti pak dělá z filmu ještě větší frašku než zamýšleli. Chyběl tam už jen Eskymák a nějaký ten Sioux... Aby to bylo echt korektní. Za mne to jsou jen dva dračí drápy. * * ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Někdo asi natočil slabší chvilky z Purefoyova šermířského tréninku na Solomona Kanea, doplnil je záběry na protivnou, anorektickou vedoucí bufetu (prej princezna!) a ukecal Hříšného Kance Patrika a několik dalších umělců, aby odhuhňali jakési repliky. Rumburak ve střižně pak přidal malovaného draka, který jen zaštěkat a vytvořil tím fantasy jako stvořenou pro vysílání mezi Šehrezádou a Pitevnou v Morové ohradě. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Krásná princezna by měla mít větší prsa, historická fantasy by měla mít větší rozpočet a film téhle urovně by v titulkách neměll mít tolik známých herců. Naštěští má James Purefoy jisté vandrákoidní charisma (nikdy bych nevěřila, že to řeknu, ale ten Val Kilmer ve vedlejší roli byl lepší), režisér se nebere moc vážně a dějem se prokoušete bez obtíží. Film jako stvořený na sobotu 9:00, kam ho Prima taky správně zařadila. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Riadana vtákovina snažiaca sa priblížiť DRAČIEMU SRDCU. Swayze vyzerá ako jaternica, Piper Perabo je sympatická, James Purefoy je dostatočne cool, ale hlavne to všetci (aj tvorcovia efektov) neberú príliš vážne... ()

Reklama

Reklama