Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh Národní třídy, reálného prostoru v reálném čase. Příběh o tom, čím je možné být, když jsme ochotni podstoupit překvapivé setkání. (oficiální text distributora)

Recenze (14)

Alex 

všechny recenze uživatele

Přiznám, že mám rád Vachkovy filmy podobného stylu, tento film mne úplně ohromil. Dostal se ke mně až 8 let po svém vzniku a možná i proto jsem byl tak nadšený. Protože tento druh filmů časem zraje a jen získává na ceně. Nedivím se některým předchozím komentářům, film může oslovit jen diváka, který je naladěn na stejnou vlnu s režisérem. To je potom ale úžasný zážitek! Pamatuj si, že i když je kino plné lidí, silný film dovede hovořit s každým zvlášť. Díky. ()

asLoeReed 

všechny recenze uživatele

Struktura přelívajících se vln, scény prosakující jedna do druhé, nápaditost, skvělé rozpohybování kamery. Národní třída - živoucí organismus, v němž se prolíná obyčejná realita s umělou inscenovaností, velké dějiny se všednodenností, kde se setkávají běžní občané s těmi, co na sebe berou určitou masku, jedni si hrají na druhé, druzí jsou někým jiným než normálně, kde okamžik je jednou přehlcený vjemy, jindy vyprázdněnou možností. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to spíš experimentální film, historický. Jsou zde podstatnejsi veci nez zkoumani narod, narodni, co je umely, co pravy, cemu se da heste verit. Nekam to usti, do nejake ztraty a vyprazdnenosti,smesnosti. To mam pocit, ze se v tom filmu deje.Lidi na Narodni si s tema vyznamama pohravaji. Asi tvurci chteli neco o narodu a symbolech neco rict. V zaveru se cely narod sbira v noci na hrad na a kazdy vykrikuje neco jibeho. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Totální ulítlá bláznivina, která mě - světe div se - místy i bavila. Kdo chce, může v tom hledat logiku, ale myslím, že tu žádná není. Jde jen o to nechat se unášet na vlně dadaistických bláznivých nápadů a čekat, jakou blbost tvůrci v dalším okamžiku vymyslí. Zaujme Jaroslav Dušek, netypický Luděk Sobota, nahá tanečnice Kristýna Lhotáková, Lukáš Pollert nebo debutující Jana Janěková mladší. Líbila se mi i hudba Petra Marka. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Film v kontrapunktu spojuje dvě naprosto odlišné věci: dokumentární výpověď, která těží z autentičnosti, a ryze fikční, nápady prošpikované, vyfabulované scénky. Celý film je pak pouhým soubojem těchto přístupů, díky čemuž nedostane divák nic zadarmo a tak je neustále vtahován do diegeze filmu a zároveň od ní opět distancován. Vydržet to hodinu a půl je ale opravdu husarský kousek... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama