Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh Národní třídy, reálného prostoru v reálném čase. Příběh o tom, čím je možné být, když jsme ochotni podstoupit překvapivé setkání. (oficiální text distributora)

Recenze (14)

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Film s naprosto nulovým scenárom a zmyslom. Je to film poviedkový, proti čomu nie som v tom prípade, pokiaľ by aspoň JEDNA z poviedok mala nejakú pointu, dávala zmysel. Aspoň maličký. Určitú zábavu môžeme vypozorovať z "reality" poviedok, kedy kamera sleduje hercov a tí na ulici naživo komunikujú s naprosto nechápajúcimi ľuďmi. Do tohoto súdka patrí napríklad úsek, keď divadelná herečka nazýva okoloidúcich vlnami v mori a tí sú z toho totálne na vetvy. Alebo úsek, keď sa z naprosto nepochopiteľného dôvodujedna herečka vyzlečie a začne behať úplne nahá po Národní tříde. V tom môžeme pociťovať určitú zvrhlú zábavu. Keď sa ale dostane na tie chaotickejšie scény, tak to sa už nedá vydržať. Jeden príklad za všetky: Dvojníci Charlieho Chaplina a Adolfa Hitlera pracujú v národnej únosovej organizácii a popri tom odmontovávajú z budov značky ulíc. Títo dvojníci unesú v kabriolete malé dievčatko. Po krátkej absurdnej konverzácií prídu k určitému obchodu. Tu zastavia, Charlie vrazí do slepca pred obchodom a po krátkom krepčení mu vymení jeho slepeckú palicu za svoju výchádzkovú palicu. Zaklopú na dvere a s heslom "Uneseme všechno!" sa dostávajú dovnútra. A čo ďalej? Nič, to je všetko. Celá poviedka. Finito. Čo to sakra malo znamenať, vysvetlí mi to niekto?!? ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Film v kontrapunktu spojuje dvě naprosto odlišné věci: dokumentární výpověď, která těží z autentičnosti, a ryze fikční, nápady prošpikované, vyfabulované scénky. Celý film je pak pouhým soubojem těchto přístupů, díky čemuž nedostane divák nic zadarmo a tak je neustále vtahován do diegeze filmu a zároveň od ní opět distancován. Vydržet to hodinu a půl je ale opravdu husarský kousek... ()

asLoeReed 

všechny recenze uživatele

Struktura přelívajících se vln, scény prosakující jedna do druhé, nápaditost, skvělé rozpohybování kamery. Národní třída - živoucí organismus, v němž se prolíná obyčejná realita s umělou inscenovaností, velké dějiny se všednodenností, kde se setkávají běžní občané s těmi, co na sebe berou určitou masku, jedni si hrají na druhé, druzí jsou někým jiným než normálně, kde okamžik je jednou přehlcený vjemy, jindy vyprázdněnou možností. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to spíš experimentální film, historický. Jsou zde podstatnejsi veci nez zkoumani narod, narodni, co je umely, co pravy, cemu se da heste verit. Nekam to usti, do nejake ztraty a vyprazdnenosti,smesnosti. To mam pocit, ze se v tom filmu deje.Lidi na Narodni si s tema vyznamama pohravaji. Asi tvurci chteli neco o narodu a symbolech neco rict. V zaveru se cely narod sbira v noci na hrad na a kazdy vykrikuje neco jibeho. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Vždy, když jdu do kina na kvalitní Americký film nebo 3D I-MAX, věnuji jednu korunu na Českou kinematografii - tohle si potom můžou dovolit natočit. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, které televize tohle odvysílala a v kolik, protože tohle není ten film, co by se odvysílal na ČT1 v neděli večer, tohle je totiž jakýsi experiment. Já bych to dokumentem ani moc nenazval. Prostě tady máme 18 přílivů (situací) a čím více těch příběhů je, tak se to do sebe prolíná. Pokud v tom chcete hledat děj (poradím: není tam), tak je mi vás líto, protože z toho budete zmatení víc, jak z filmu od Lynche. Ale co vůbec na film říkám já? Já mám dojem, že se někdo chtěl pokusit o jakýsi art a snaží se do toho dát nějaké myšlenky, ale ve finále je to k ničemu. Co se týče z těch 18 "povídek", zajímavé byly snad jenom 4, zbytek byl velká nuda, většinou složená z podivných dialogů. Ano, máme tu zajímavý příběh s živou knihou (Jaroslav Dušek), máme tu absurdní šílenost s Charliem Chaplinem a Adolfem Hitlerem, co Unesou všechno, ale to bude asi vše, na co si z toho tak za dva měsíce vzpomenu. Jako celek je to nekoukatelné a neskutečně nudné a nezajímavé. 2* ()

janajane odpad!

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem bohudík zapomněla. Byl snad vůbec v normální distribuci? Nebo tentokrát distributoři byli soudní? Chtěla bych na vlastní oči vidět člověka, který z toho byl nadšen. ()

Alex 

všechny recenze uživatele

Přiznám, že mám rád Vachkovy filmy podobného stylu, tento film mne úplně ohromil. Dostal se ke mně až 8 let po svém vzniku a možná i proto jsem byl tak nadšený. Protože tento druh filmů časem zraje a jen získává na ceně. Nedivím se některým předchozím komentářům, film může oslovit jen diváka, který je naladěn na stejnou vlnu s režisérem. To je potom ale úžasný zážitek! Pamatuj si, že i když je kino plné lidí, silný film dovede hovořit s každým zvlášť. Díky. ()

ilias 

všechny recenze uživatele

Roztomilé slovní hry někde (to je tam mnohokrát) a zajímavá hra s posunem významu slov někde jinde (studenti, co nešli do kina). Některé přílivy mě moc nebavily (agentura "Uneseme všechno"), jiné to vytáhly o dost výš a díky nim z toho mám radost (super byl ten poslední, hodně povedenej i ten s kapelou, co hledá jméno, pak se mi zdál fajn ten s holkou, co neodpovídala na otázky sociálního vědce). ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Totální ulítlá bláznivina, která mě - světe div se - místy i bavila. Kdo chce, může v tom hledat logiku, ale myslím, že tu žádná není. Jde jen o to nechat se unášet na vlně dadaistických bláznivých nápadů a čekat, jakou blbost tvůrci v dalším okamžiku vymyslí. Zaujme Jaroslav Dušek, netypický Luděk Sobota, nahá tanečnice Kristýna Lhotáková, Lukáš Pollert nebo debutující Jana Janěková mladší. Líbila se mi i hudba Petra Marka. ()

Reklama

Reklama