Reklama

Reklama

Voltron: Legendární obránce

(seriál)
  • USA Voltron: Legendary Defender
USA, (2016–2018), 29 h 54 min (Minutáž: 23–69 min)

Hrají:

Jeremy Shada, Bex Taylor-Klaus, Tyler Labine, Kimberly Brooks, Josh Keaton, Rhys Darby, Steven Yeun, A.J. LoCascio, Cree Summer, Neil Kaplan, Nolan North (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(76)

Pětice nic netušících teenagerů, přepravených ze Země do středu vznikající mezigalaktické války, se stane piloty pěti robotických bitevních lvů, kteří chrání vesmír pořed zlem. Jen díky pravé síle týmové práce se mohou spojit a vytvořit mocného válečníka zvaného Voltron. (TV Minimax)

Recenze (5)

Víteček 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je od tvůrců Korry a Aanga? Tihle animovaní Power Rangers? To jsem ani netušil a tak jsem do toho nešel s nijak přehnaným očekávání, ale přesto jsem zklamán. Strašně se to snaží, ale mám pocit, že to na to prostě nemá. Má to děsně překotné tempo, ale vlastně to spíš unavuje sledovat. Všechno je příšerně uspěchané a postavy jsou hrozně šablonovité ploché figurky, na rozdíl od Aanga s Korrou, kde byly postavy prakticky to nejlepší na celém seriálu. Druhá řada byla o něco lepší zklidněním v první polovině a více fungujícím humorem, ale jak najela na druhou superakční polovinu, tak se to opět celé trochu zvrhlo. Po šesti řadách mám zatím pocit, že kdykoliv to míří k něčemu zajímavému, tak to uhne a odbočí do směru, který není uspokojivý. Zajímavé linie jsou často vyřešeny hodně rychle nebo zahozeny a místo toho se to věnuje nezajímavým banalitám. Šestou řadou by to navíc mohlo klidně skončit, ani jsem nevěděl, že to má další díly. Po dokoukání celého můžu říct, že se jedná o průměrný seriál, s kolísavou kvalitou, který příliš uspěchaně řeší zápletky a zbrkle opouští zajímavé linie, asi z nějaké touhy nepůsobit zatuchle. Podobným neduhem uspěchanosti trpí i konec, kterému jsem to prostě nežral a vyloženě mě zklamal. Končím na 3* a většinu času to byla takové trochu nudná pohodovka na sledování, ale ty 3* mají rozhodně blíže k 2* než 4*. EDIT: Ech, rozmyslel jsem se, ten seriál je nadhodnocený, snižuji na 2*. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky Korry a Aanga nezbytnost! Svižný a velmi zábavný animák přesně v duchu zmiňovaných titulů. Celkem se divím, že tak vymazlené tituly jsou víceméně na okraji zájmu. ()

zdepapepa odpad!

všechny recenze uživatele

Už minimálně jednu dekádu určitě nejsem cílovka podobným seriálům, přesto ale hodlám držet tento seriál podobným standardům jako mnou oblíbené Avatar: The Last Airbender a The Legend of Korra. Proč? Protože se na Voltronu i ATLA a TLOK podíleli Joaquim Dos Santos a Lauren Montgomery (na což mě upozornil kamarád, který mi Voltrona i doporučil). Když to ( = být kvalitní jak pro děti tak i pro dospělé) dokázal A:TLA i TLOK, čekal bych, že se to povede i zde. Nepovedlo, hned povím proč. Z oněch pár dílů, které jsem viděl, jsem měl pocit, že se jedná o Korru-Nekorru kde každá druhá postava je povahově i kresbou buď Bolin nebo Mako. Je tu i Varrick, ale zdá se, že jenom jeden. Stejně tak i Pabou, jen v tomto případě byl rozčtvrcen a předělán na myši. Jak velmi užitečné pro ústřední pětici hrdinů, že i kdesi ve vesmíru je dýchatelná atmosféra, stvoření prakticky totožná s těmi na planetě Zemi, i "mimozemšťani", kteří byli 10 000 let v kryostázi a přesto mluví normálním dialektem angličtiny. Jako bonus to trpí pro městejným problémem, kterým trpěla Korra, zejména její první řada - všechno se děje honem honem, to co má být dlouhá a náročná trénovací montáž je tu odbyto několika krátkými scénami, takže z tréninku člověk nic nemá, z charakteru postav se téměř taky nic nedozví. Jako kdyby si člověk kousl jednou do jablka a pak ho zahodil a pustil se do jiného. ()

Deeus 

všechny recenze uživatele

Jak se tak dívám, Voltron se české republice vyhnul obloukem - a je to škoda. Od tvůrců Avatar: The Last Airbender a potažmo Legend of Korra se dá čekat spousta humoru i hezké animace. I když jde o "reboot", kromě očekávaného mcha žánru tam oproti Avatarovi v těch pár epizodách možná tolik humoru není, ale dabéři jsou bezvadní a dodávají postavám úplně novou dimenzi. V lednu se po cliffhangeru má odvysílat druhá řada, tak uvidíme, jestli si umí podržet pozornost... Za mě určitě hodné toho, abych nad tím ztratila ještě trochu času a užila si nádech starého skifi :)) Srovnávání se starou předlohou ponechám někomu, kdo viděl, já si to s čistým štítem užívám. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama