Reklama

Reklama

Mordparta - Série 1

(série)
Česko, 2016, 7 h 50 min (Minutáž: 52–62 min)

Scénář:

Tomáš Bombík

Hrají:

Jiří Bartoška, Vojtěch Kotek, Markéta Plánková, Pavel Batěk, Jiří Bábek, Karel Dobrý, Igor Orozovič, Pavel Nečas, Milena Steinmasslová, Jana Pidrmanová, Adam Ernest, Anna Fialová, Nataša Burger (více)
(další profese)

Epizody(8)

Recenze (10)

pmusic 

všechny recenze uživatele

Protože se Peter Bebjak režisérsky podepsal také pod Příběhy 1. oddělení, byla nevyhnutelně očekávána přinejmenším podobná kvalita jako u této kriminálky. A tak jsem si říkala, že Polívku nahradí Barťák, Blažka skvělý plzeňský Batěk a zbytek týmu se prostě tak nějak vyloupne časem. Jenže chyba lávky - zatímco v Příbězích 1. oddělení drží všechno pohromadě, příběhy jsou poutavé a na place exceluje Vetchý podpořen Hanušem, Polívkou a Stachem, tady se pokouší o zázrak trapný Kotek, Barťák dostává minimum prostoru a chudák Batěk je rád, když řekne dvě věty. První díl mě opravdu neoslovil, kriminální zločin byl na první pohled zajímavý, ale vyšetřovací metoda a finální rozuzlení mi přišlo velmi podprůměrné. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Hm, tak tohle se nepovedlo. Seriál postavený na nezajímavých postavách s nijak smysluplnými vlastními problémy, vršícími se klišé z émerických seriálů, které v české podobě vyznívají trapně-vtipně, a hlavně hrozný byl zvuk, kdy byly slyšet ruchy okolí, ale ne herci. Jediný koukatelný díl byla třetí epizoda Převýchova - skutečně zajímavý díl bez trapností a klišé, který bral inspiraci z nějakých starých hororů a thrillerů starých panských sídel v odlehlých anglických a skotských slatin. Jinak to ale bohužel stálo dost za prd. Tady žádná S02 nevznikne. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série by se dala charakterizovat asi takto: Vedle problému reklamy, které jsou do seriálech na TV Prima vždy nacpány, je hlavní problém v autentičnosti vyšetřování. Téměř nic pořádného se o pátrání nedozvíme, zato víme, že Kotkova postava pořád telefonuje, vůbec se nevěnuje vyšetřování, šéf je pod tlakem svého nadřízeného, který zrovna nepatří mezi ty nejspravedlivější, postava Plánkové má tři děti a Bartoškova postava se asi časem vyvine v Zora mstitele z 96 hodin.:-) Seriál působí podle mně hodně uměle, chybí skutečné emoce a zapojení vyšetřovatelů do případů. Jediným, kdo zatím jakž takž stojí za sledování, je očekávaně Bartoška. No uvidíme, zda druhá série bude stejně chabá jako ta první. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vrah ho rozříznul, až když s ním skončil. Jestli se teda shodneme na tom, že to na sebevraždu moc nevypadá." Rodinná pouta Mordparťákovic rodinky mě od začátku moc nebavila, ale skvělá epizoda Převýchova a slušná Nadvláda způsobily, že jsem to s těmi zákon neustále porušujícími orgány činnými v trestním řízení tak nějak přežil. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to bude režiséry, ale Mordparta svým vziuálem připomínala Kriminálku Anděl. Řešení soukromých trablů mi přišlo jako oživení, třetí díl jako hororové žánrové cvičení. Detektivka na jedno zhlédnutí, která občas nudí (Nadvláda) a ve které občas všechno vychází až příliš hladce (Kolumný a jeho dcera). 50%. ()

Galerie (313)

Zajímavosti (3)

  • Policistka Naďa (Markéta Plánková) se ptá podezřelého otce (Karel Dobrý): „Co máte proti Vaší snaše?“ On je ale vyšetřován proto, že budoucí manželka jeho syna byla právě zavražděna. Takže nebyla to snacha, protože k vraždě došlo před svatbou a měl být správně použit minulý čas, jelikož byla mrtvá. Další nesmyslná věta je v pitevně, kdy partner zavražděné říká: „Nikdy se nesmířil s tím, že jsem si vzal holku, která je podle něj pod mojí úroveň.“ (sator)
  • Karavan, ve kterém podezřelý (Jiří Černý) přespává, je dvounápravový Airstream. Stejnojmenná americká firma, která je vyrábí, pochází z 30. let 20. století. (sator)
  • Epizoda se natáčela v budově bývalé dětské ozdravovny v Jetřichovicích na Děčínsku. (skudiblik)

Reklama

Reklama