Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1. případ: vražda nevěsty; místo činu: dům ženicha; čas: v předvečer svatby, současnost; vyšetřuje: Mordparta - tým vyšetřovatelů ve složení: Kolumný alias Colombo (Jiří Bartoška), Kája (Vojta Kotek), Naďa (Markéta Plánková), Pavel (Pavel Batěk), Milan (Jiří Bábek).

Měl to být její den... měla se po dvouletém vztahu vdát za muže, kterého milovala a který miloval ji...  Tělo Zuzany Uhlířové objevila ráno v den svatby její matka. Našla ji ležet v ložnici na podlaze, ve které měla proběhnout svatební noc...  Zuzčina tvář byla bledá, oči vytřeštěné. Ruce promodralé, noční košile potrhaná bodnými ranami, odhalený dekolt. Vedle rukou v kaluži krve ležela kytice růží, přes židli přehozené svatební šaty. Pak v domě zavládl zmatek, svatebčané postávali v hloučcích před vilou, nikdo nechápal, co se v noci stalo, jaká tragédie se tady odehrála, kdo by chtěl nevěstě ublížit. Do toho začala přijíždět auta, vystupovali z nich lidé v uniformách i civilu... Najednou jich byl dům plný a nic už nepřipomínalo, že se tu chystala svatba. Koroner na místě konstatoval, že smrt nastala kolem jedné hodiny ráno. Příčinou byl šok a velká ztráta krve jako důsledek spousty bodnořezných ran. Technici prohledávali každý kousek pokoje,  chodeb... celého baráku. Vražednou zbraň nenašli, ale jeden nůž z kuchyňské sady chyběl.

25 bodnutí ukazovalo na velkou agresi, přesto nikdo nic neslyšel...  i když tam spala hromada svatebních hostů. Všichni patřili k rodině Uhlířových.  Ženich - David Brukner spal u své matky, která bydlela sama a s jeho otcem, vlivným podnikatelem,  Wiliamem Bruknerem, se už delší dobu nestýkala, říkala o něm, že je alkoholik. Ten se však objevil opilý brzy ráno před vilou Uhlířových, kdy ještě většina hostů spala, a vyhrožoval, že svatbu překazí. Neměl snachu rád a nikdo nevěděl proč. Otec Zuzany ho vyhodil. Jejich rvačku pozoroval Lukáš, pomocník, kterého zaměstnával otec Zuzany, a který Zuzanu tajně miloval. Kdo a proč zabil mladou ženu, najít motiv zločinu a usvědčit viníka, to byla teď práce všech členů Mordparty. Vrah mohl být někdo ze svatebčanů, mezi podezřelé museli zahrnout i otce a syna Bruknerovi. Ale stejně tak to mohl být někdo z minulosti nevěsty nebo ženicha...  To jsou základní směry, kterými se vyšetřování rozeběhlo. A šéf Mordparty – Milan, má ještě o jeden problém navíc, budou se snižovat stavy policajtů a on musí určit jednoho, který jejich tým opustí. (TV Prima)

(více)

Recenze (31)

claudel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohu se ztotožnit s jednou recenzí, v níž se psalo, že každý čtenář Agathy Christie odhalí vraha už po krátké době. Oceňuji relativně zajímavě poskládaný herecký tým a v krimi seriálech fakticky neokoukaný, ale scénář je hodně slabý. Dávám tomu ale šanci, uvidíme, co ukáží další díly. Ale Případy I. oddělení to nejsou, to víme asi už všichni... ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

On je trochu problém, pokud rozhlásíte, že vaše dílo bude podobné severským detektivkám, ale zcela zjevně jste žádnou severskou detektivku nikdy neviděli, anebo ano, ale stejně se vám jejich styl nedaří napodobit ani v nejmenším. "Vyšetřovatelé" vypadají, že neumějí do pěti napočítat, natož aby řešili vraždy, výslechy vypadají jako přátelské rozhovory s psychiatrem a pachatelé se bez větších problémů přiznávají jeden za druhým. Naďa (Markéta Plánková) působí jako učitelka v mateřské škole s těma soucitně vyvalenýma očima, ale rozhodně ne jako detektiv, Jiří Bábek zase vypadá, že ho neposlechne ani pes, natož parta detektivů. Žádná z postav není zajímavá, ani zábavná, čemuž zrovna nepomáhá fakt, že tu hrají samí druhořadí herci (omlouvám se Jiřímu Bartoškovi) bez špetky charisma. Případ samotný nebyl ničím originální, ani moc šokující a pachatel se dal odhadnout daleko dřív, než k němu došla parta "detektivů". Filmařská práce na tom taky není moc vidět a neznám jediný důvod, proč se dívat na další díl. Nemyslela jsem si, že to napíšu, ale zlatá Kriminálka Anděl. Taky občas působí trapně a není moc zábavná, ale má o třídu lepší herce a je na ní alespoň trochu vidět filmařina. ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně se to podobá Případům 1. oddělení. Prima si dala velký pozor, aby poctivě obšlehla úspěšný formát z ČT. Dá se říct, že se to vcelku podařilo. Někteří vyšetřovatelé jsou ok, jiní slabší. Na tuhle komerční televizi slušná práce. Tenhle případ hodně držel velmi dobrý (jak jinak) Karel Dobrý. 58%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na primu a další televize pro ovce nekoukám, ale tenhle seriál mě svým obsazením nalákal natolik, že jsem se rozhodl zkusit. Obsahově jsem netušil o co půjde. Hned na úvod musím říct, že mě šokoval dolní reklmaní pruh během seriálu, nevím zda je to standart pro ovčí televize, ale narušuje to neskutečně. Samotný případ neměl v sobě potřebné napětí, neříkám, že jsem nadbůh jako zdejší uživatelé a pachatele znám už po pěti minutách, tedy v době, kdy se ještě nestala ani vražda, ale faktem je, že tvůrci divákovi až příliš napovídali. Druhým minusem je obsazení, až na Jirku s Vojtou mě přišli všechny postavy zoufale nevýrazný. I přes výrazné nedostatky mě Nevěsta zaujala natolik, že dám seriálu ještě další šance a uvidím. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žádná sláva - kdo je vrah a proč se dalo tipnout po pěti minutách, jenže ono to pokračovalo nudně a sveřepě dál ještě přes hodinu. Nejstarší policista, ač ho hraje Bartoška, naprosto bez charismatu, a proč mu říkají Colombo, skutečně netuším, možná je to myšleno ironicky, protože s žádným nápadem za celou dobu nepřijde. Jen hlídá dceru a hajzlíka, se kterým holka chodí - a místo, aby konfrontoval s tím, co zjistil pouze a v soukromí dceru, udělá to úplně hloupě i před jejím šamstrem. A to si říká psycholog! Technicky průměrná kamera, mizerný zvuk - to už je snad prokletí českých televizích seriálů, buď herci neumí mluvit, což je tristní, co je to na té DAMU učí?, nebo z FAMU vycházejí ven mizerní zvukaři, což taky moc nepotěší. ---- EDIT: Manželčin postřeh: To tam nikdo nebydlí v paneláku? Fakt mají všichni poschoďové vily s drahými kuchyněmi? A mladej polda si jak vydělal na to drahé fáro? ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Policistka Naďa (Markéta Plánková) se ptá podezřelého otce (Karel Dobrý): „Co máte proti Vaší snaše?“ On je ale vyšetřován proto, že budoucí manželka jeho syna byla právě zavražděna. Takže nebyla to snacha, protože k vraždě došlo před svatbou a měl být správně použit minulý čas, jelikož byla mrtvá. Další nesmyslná věta je v pitevně, kdy partner zavražděné říká: „Nikdy se nesmířil s tím, že jsem si vzal holku, která je podle něj pod mojí úroveň.“ (sator)
  • Karavan, ve kterém podezřelý (Jiří Černý) přespává, je dvounápravový Airstream. Stejnojmenná americká firma, která je vyrábí, pochází z 30. let 20. století. (sator)

Reklama

Reklama