Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhý případ: vražda ženy, která utíkala před svou minulostí. Místo činu: mýtina v lese, čas: zima, před pěti lety.

Lesem prochází muž ve vojenském s baretem a brašnou, detektor kovů pípá v rychlejším rytmu, označuje tak nález. Muž se zastaví, detektor odloží, dřepne si. Z brašny vytáhne lopatku, začne se hrabat v zemi. Náhle přestane, zvážní. Ve vyhloubeném otvoru vidíme kosterní ostatky ruky. Muž prsty jemně odkrývá hlínu kolem kostí. Na kostře ruky vidíme moderní silikónovo-kovové hodinky... Muž vstává a dívá se vystrašeně kolem sebe, je tam však jen ticho a les. To se za několik hodin změní. Na lesní cestě parkují policejní auta, u jámy, ve které leží oblečená kostra, je na čtyrech antropoložka ve sterilním obleku, zkoumá ženské šaty, rozepnutý plesnivý kabát. Konstatuje, že jde o ženu... 25 až 30 let... Má zlomenou jazylku, na to je třeba velký, soustředěný tlak... Mordparta má další složitý případ vraždy. Nezná totožnost oběti ani důvod, proč se její tělesné ostatky nacházejí daleko od civilizace, zakopané v lese. Začíná od nuly, ale podle obvyklých vyšetřovacích modelů.

Za poslední čtyři roky zmizelo ve spádové oblasti středních Čech celkem 7 žen ve věku 25 až 35 let... Porovnáním lebky s fotografiemi těchto žen, dospěly vyšetřovatelé ke shodě. Mrtvou je Klára Daubeková, 28 let. Kláru naposled viděli odcházet z bytu, který je součástí programu ochrany týraných žen a matek, 20. října 2011, tedy před pěti lety. V programu byla poslední tři týdny před tím, než zmizela. Byla v rozvodovém řízení... Manželem je Tibor Daubek, děti neměli. Daubek je od roku 2012 ve výkonu trestu za těžké ublížení na zdraví. Napůjčoval si peníze, nechtěl splácet... tak zastrašoval věřitele. Jednoho zmlátil tak, že skončil na vozíku. Daubek se stává hlavním podezřelým, ale je to jen jedna vyšetřovací teze. Minulost Kláry Daubekové je daleko temnější, než se v prvních chvílích zdálo a vyšetřovatelé z Mordparty se musí vydat proti času, aby si ze skládačky fragmentů vytvořili ucelený obraz Klářina života. Jen tak se mohou dostat k vrahovi a jeho motivu k vraždě. (TV Prima)

(více)

Recenze (16)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já tady musím docela souhlasit s kolegou rakovníkem. Případ byl zajímavý a i když čověk, který pár kriminálek už viděl má s podezřením na pachatele budíček hned v počátku, tak minimálně příběh té nešťastnice ho zajímá. Bohužel hrozně nevyýrazný postavy většiny osazenstva až Jirku Bartošku, možná kdyby dali větší prostor Markétě Plánový já nevím a ty vztahový linie zabírající minmálně 30% času, no to je voser jak himálaje. Docela psycho je však dějové vlákno s dcerou Jirky Bartošky, to se povedlo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Si myslíš, že mám v hlavě kalendář? A upřímně si nepamatuju ani to, co bylo minulý týden." Já sice neužívám lehké ani těžké drogy, takže vzpomenout si na to, co jsem dělal před čtyřmi roky v určitý den a hodinu, bych rozhodně dokázal. Nebo spíš ne. Možná tak na včerejšek bych si vzpomněl, ale spíš na odpoledne. Nicméně tady si to pamatují skoro všichni, což asi není úplně dobře. A už vůbec není dobře, když mi ukážou zcela nezávadného pána a já vím, že to je vrah. Tady je zkrátka něco špatně a není to jen ta statická kamera u pošty, která se intuitivně pohnula ve směru pohybu pachatelky. ()

claudel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po druhém dílu se mi chce téměř konstatovat, že na Mordpartě je nejlepší a nejprofesionálnější ta úvodní znělka. Tu si rád pustím i opakovaně, ale příběhově je to hodně slabé - potenciál tam je, případy vypadají zajímavě, ale pak se to nějak divně rozmělní a ačkoli mám v seriálech rád i probírání soukromých trablů hlavních postav, tady se mi až téměř zdálo, že se víc řeší soukromí, než samotné vyšetřování. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejvíce mě v tomto dílu bohužel zaujal unavený Jiří Bartoška. Po nemoci mu dělal problém každý větší pohyb, charisma je pryč. Ani se nedivím, jak jej bere přítel jeho dcery. Snad se z toho stavu oklepe. Případ samotný byl celkem zajímavý, ale rušily jej dlouhé pasáže osobních příběhů a problémů kriminalistů. Opět musím konstatovat, že herci-kriminalisté jsou vůbec nejslabším článkem seriálu. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V lese je nalezena mrtvola zakopaná 4 roky v zemi. Je načase vypátrat vraha této ženy. Do toho se postavě Pavla Batěka jaksi zamotá život s bývalou manželkou a současnou přítelkyní, cosi podivného se děje s manželem postavy Markéty Plánkové a dcera tak řečeného Columba se zřejmě skutečně dostala díky svému novému příteli do pořádných sraček. Prostě je tu zaděláno na pořádné dráááááma. No uvidíme, jen aby tvůrci trochu nepřestřelili. Osobně bych se více věnoval případu než jednotlivým osudům hlavních postav. ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I druhý díl nepřinesl nic moc zajímavého. Vesměs nudné pátrání a tragicky zakomponované problémy vyšetřovatelů srážejí celý seriál. Pravdou je, že Mordparta není úplně marná, ale prostě to chce ještě větší preciznost a opatrnější vztahové vsuvky. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

jako s tou svenkujici prumyslovou kamerou si delali blazny?neverohodna motivace postav, to nezachrani zadna nasilne vysponovana atmosfera ()

adelina8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U prvního dílu jsem dávala komentář, že čekám, až se seriál víc rozjede a po druhém díle z toho moc šťastná nejsem, protože zatím to nabírá směr úplně opačný. Přišlo mi to nudnější a nezáživnější než minule. Jak mám Bartošku a Kotka ráda, tak tady jsou z nich naprosto šedé myši bez osobnosti. A to jsem si myslela, že Bartoška o svoje charisma nemůže nikdy přijít. Vadí mi i Plánková, ale to asi není scénářem, celkově ji totiž v ničem moc nemusím. Přijde mi jako nezajímavá "herečka" jednoho výrazu s monotónním hlasem v jedné rovině. Zatím tomu tedy chybí šťáva. A to dost podstatně. Potěšilo mě natáčení na Jižáku, kde jsem strávila část svých studentských let. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

40% — Řekl bych, že karty jsou rozdány. Zatímco Mordparta bude za cca dvě hvězdičky, Rapl bude kolem čtyř. První dva díly obou seriálů tomu zatím napovídají. Ale třeba se nechám překvapit. Pachatel byl jasný, hned jak se na scéně objevil, takže při pokračujícím „vyšetřování“ jsem se už jen soustředil na to, jestli se moje teorie potvrdí. Potvrdila. Přibyly nám soukromé trable v trojúhelníku Batěk - Pidrmanová - Boková, ale jinak nic, co by se vymykalo předchozímu dílu. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s komentářem : troufalka . Dávám 3 hvězdičky a 47 % ( a to jen kvůli hercům, J.Bartoškovi a dalším... . ()

Reklama

Reklama