Reklama

Reklama

Obsahy(1)

4. případ: vražda interiérového dizajnéra, místo činu: nově otevřený bytový komplex  Sunnyside apartments.

Stříbrné dámské lodičky klapou po dlažbě chodby, pohled elegantního muže, který jde za dívkou, stoupá silonkami až k pevnému zadečku agentky Simony, která nese katalogy. Oba kráčí chodbou moderního bytového komplexu. Simona se zastaví a ukáže na dveře bytu: "Tenhle byt je v komplexu poslední na prodej... ostatní už mají svý majitele..." usměje se, působí to žensky provokativně. "Musíte se rozhodnout rychle..." Dvojice přichází ke dveřím bytu. Simona vyndá svazek klíčů, předkloní se. Muž ji pohledem projede bujné poprsí. Klíč zapadne. Simona odemyká, podívá se k bytu naproti. Jeho pootevřenými dveřmi pohybuje průvan. Přejde k nim, vezme za kliku a chystá se je zavřít, zaslechne pípnutí, zpozorní a nahlédne dovnitř. Otočí se na muže, kterého doprovází. "Počkáte chvilku?! Muž přikývne, Simona mizí v cizím bytě. Muž se netrpělivě podívá na hodinky. Byt. Simona za sebou přivře dveře, opatrně kráčí dovnitř,  prochází bytem, který působí nezabydleně.

Na podlaze u koupelny jsou pohozeny klíče,  Simona si dřepne a vezme svazek do ruky. Je na něm klíčenka komplexu – Sunnyside apartments. Ozve se pípnutí z koupelny. Otočí hlavu za zvukem. Na pračce bliká kontrolka ukončení praní. Simoně se uleví, zvedne se a pokračuje dál. Na podlaze obýváku v kaluži krve leží obličejem k zemi Martin. Soudní lékař už mohl konstatovat jenom smrt, ta nastala následkem jediné bodné rány, která přišla zezadu. Množství krve pak prozrazuje, že proťala aortu. Z této pozice je to dost obtížné, takže měl vrah štěstí... nebo přesně věděl, co dělá. Vyšetřovatelé zjišťují, že dveře jsou nepoškozené, nejde tedy o vloupání, Colombo si prohlíží tělo oběti, draze vypadající oblek, kožené boty s hladkým dezénem... dva druhy krvavých stop na podlaze... Jeden z techniků dřepí u pračky, s rukavicemi na rukou z ní vyndává vypraný taktický nůž a utopený mobil, kape z něj. Další přináší z auta oběti peněženku a podává Colombovi vizitky... arch. Martin Moser, firma Redecco, interiérový dizajn. (TV Prima)

(více)

Recenze (11)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Člověk se dostane v životě do různých situací, kdy se musí rozhodnout, jak dál. A Vy jste právě v tomhle momentě." Tak tohle bych nezbaštil ani skutečnému Columbovi a už vůbec ne tomuto nepovedenému plagiátu. Ono je tohle vůbec docela blbost, když při vyšetřování vraždy jeden detektiv hledá svou matku, druhý svou dceru, třetí sleduje manžela a čtvrtý si rovná rodinný život. Na to máte čas celý týden. V neděli máte vyšetřovat. A jelikož jsem velkým fandou reklam, kterých mi byl nabídnut absolutní dostatek, tak si v dohledné době nekoupím Nissan Qashqai, Renault Clio ani Ford Fiesta, vyhnu se Komerční bance, Hornbachu, KIKu, Makru, Monetě Money Bank, na své neexistující vlasy nepoužiju lak od Nivey a na noc si nedám Pampersku. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spíše takový ten tradiční krimi případ, kdy vraha přeci jen poznáme až ke konci. Jinak rozvíjí se dále osobní příběh hlavně Kotkovy postavy. Jeho otec leží v posledních stádiu Alzheimerovy nemoci a u postele je fotka osoby podobné Kotkově matce. A odtud začíná Kotkovo pátrání po této osobě. Po fantastickém třetím dílu těžký sešup do totálního průměru. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snaha dělat z toho telenovelu na téma soukromí vyštřovatelů tenhle seriál totálně zabijí u tohoto dílu to už bylo do nebe volající. Pokud máte na primě pocit, že je málo telenovel fajn, natočte další, ale pokud chcete točit kriminální seriál, tak točte kriminální seriál a pokud nevíte co to je, koukntěte se třeba na Hřišný lidi města pražského, amatéři ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Text TV Prima psal asi někdo, kdo epizodu neviděl, ale to je celkem jedno. Případ byl opět celkem jednoduchý, ale vyšetřování protahují dlouhé vstupy ze soukromí vyšetřovatelů. Trochu jsem se začal ztrácet v tom, kdy se věnují detektivové své práci a kdy řeší soukromí. Ostatně, co se týče jejich práce, měl bych výhrady snad ke každému, ale s vyhazovem jednoho z nich to šéfovi asi nejvíce usnadnila paní kriminalistka. Alespoň že Jiří Bartoška vypadal v dnešním díle v kondici. ()

Galerie (61)

Reklama

Reklama