Reklama

Reklama

Obsahy(1)

7. případ: vražda novináře, který nechtěl mlčet; místo činu: prezidentské apartmá jednoho nejmenovaného zámku.

Prezidentské apartmá... Za oknem je tma, poblíž okna stojí členové ochranky, kteří se snaží držet v povzdálí, aby senátoru Langerovi i jeho hostům dopřáli soukromí. Probíhá neoficiální večeře, na kterou si Langer pozval své nejbližší. Zítra totiž vrcholí jeho kampaň na post prezidenta a on sem na zámeček sezval novináře a televizní štáby a před takto důležitou tiskovkou se potřeboval ujistit, že jeho přátelé stojí za ním, že má jejich podporu. Ti si s ním právě připíjí na úspěšné zakončení kampaně, když dovnitř vejde šéf ochranky a ohlásí příchod novináře Radka Nýbrta.  Langer ho odmítne přijmout, dnešní večer si vyhradil pro sebe, zítra je tisková konference, tam bude vítán a navíc to jméno mu nic neříká.  Je ale evidentní, že ostatní toho novináře znají.

Proč chtěl novinář mluvit se senátorem, začnou zjišťovat druhý den ráno vyšetřovatelé z Mordparty. Našla se totiž mrtvola Radka Nýbrta, jak leží na zádech na podlaze garáže, s obličejem obaleným ve fólii. Tělo našel v půl šesté ráno zaměstnanec hotelu, když vynášel odpadky. Senátor Langer si k případu vyžádal Colomba, protože byli kdysi spolužáci, věřil v jeho diskrétní způsob vyšetřování a doufal, že se mu tak podaří vše před novináři utajit. Vražda novináře v den tiskovky by taky mohla znamenat krach několikaměsíčního úsilí mnoha lidí z volebního štábu a jeho další velké životní fiasko... už jednou se o prezidentské křeslo neúspěšně ucházel.

Co vypátral Radek Nýbrt a co po Langerovi chtěl? Chtěl ho varovat nebo vydírat? Komu jeho přítomnost vadila tak, že se ho rozhodl zabít? To bude předmětem vyšetřování.  Je tu však jedna věc, která je jistá... vrahem je někdo z těch, kteří se účastnili soukromé večeře... (TV Prima)

(více)

Recenze (13)

golfista odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud chcete zjistit, kolik těch nejhorších klišé se vejde do hodinového seriálového dílu, tady se ani nedaly spočítat. Scénáristovi evidentně došla šťáva, tak k nim přidal ještě pár dějových "kolotočů" a nesmyslů - fakt perla ... A to se mi úvodní díly docela libily. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Opravdu chcete vyměnit tohle Prezidentské apartmá za celu předběžného zadržení?" Tak tady nám detektivové docela dlouho stříleli slepými, ale o to přeci nejde. Tentokrát se totiž musela řešit telenovela plná osobních vztahů a to mě hodně nebavilo. V případě Kájovy matky to bylo dokonce k popukání, protože ona přijelo inkognito, Káju ignorovala a dokonce se ho pokoušela setřást ze své stopy a najednou je všechno jinak? Tady scénárista upadl z jahody na hlavu a já se přiznám, že kdyby na mě čekal víc než jeden díl, tak už bych v sobě asi nenalezl sílu postavit se k Mordpartě čelem. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dnešní případ by byl opět zajímavý, ale přijde mi, že scénárista nám jej servíruje po příliš drobných kapkách, abychom nepoznali pachatele moc brzy. Po odbočení k rodinným poutům na nás vybalí vše najednou. Děj pak působí překombinovaně, až úsměvně. Navíc mi stále připadá, že rodinné záležitosti jsou podstatnější, než samotné případy. I tak nemám v oblibě žádného z kriminalistů. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle bylo zcela mimo mísu. Případ mrtvého novináře u vily kandidáta na prezidenta by se mohl zdát jako dobrá zápletka, ale celkové vyznění tohoto případu je tak trapné (vrah jasný snad hned) je tak ubohé, že by se za něj nemusel stydět ani Ferda Mravenec. Kotek si konečně dořeší trable s neustále ulhanou matkou, Batěk se hrdě hlásí k otcovství potenciálního dítěte a Pindrmanová si vesele odchází sama garážemi, zatímco vyšinutý(á) hajzlík ji chce připravit o život. Vrcholem trapnosti je pak Plánkovic pusa Kotkovi, která je sice sladká, ale úplně zbytečná. Díl, ve kterém se dozvíme, že Kotek dostane padáka a že tajit svou nemoc se nemusí šeredně vyplatit. Slabý díl, který otevírá spoustu otázek, jež snad budou v posledním díle vyřešeny. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama