Reklama

Reklama

Mordparta

(seriál)
Česko, (2016–2017), 15 h 13 min (Minutáž: 52–62 min)

Scénář:

Tomáš Bombík

Hrají:

Jiří Bartoška, Vojtěch Kotek, Markéta Plánková, Pavel Batěk, Jiří Bábek, Anna Fialová, Jana Pidrmanová, Kristýna Boková, Milena Steinmasslová, Adam Ernest (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Recenze (79)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bůh mi je svědkem, že jsem se snažil Mordpartu dokoukat do konce. Chtěl jsem hercům jako Bartoška, Kotek nebo Batěk dát šanci, a držel jsem se přes půlku seriálu. Na nohou mě udržel třetí díl, který byl v porovnání se všemi ostatními díly jak z jiného světa. V něm se totiž opravdu řešil případ, který měl nápad a hlavně tak hutnou atmosféru, že její vznik můžeme považovat za malý zázrak v malém českém rybníčku. Tvůrci totiž seriál, jako celek, pojali standardně v rámci soukromé televize. A je vlastně jedno, jestli je to Prima nebo Nova. Podstatné je, aby se pole působnosti rozšířili od nadšenců do nových českých seriálů po důchodce a lidi, kteří prostě rádi cokoliv nového a českého a televizi doma zapínají standardně ráno a vypínají v noci. Takhle brutální výsměch do ksichtu těm, kteří očekávali něco dobrého a českého, jsem opravdu nečekal. Rodinná pouta tisíckrát jinak. Jednou je to z pojišťovny, po druhý z ordinace. Takže pozor…dneska, abychom se neopakovali, tu máme prostředí kriminálky. Hlavně, když máme větší sledovanost, než konkurence. Tak s tím milí tvůrci jděte do prdele. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Kdo zatýká naposled, ten se směje nejlíp." Jenže o zatýkání, vyšetřování a honění vrahů je Mordparta jen tak okrajově. Daleko větší prostor totiž dostávají rodinné vztahy, kvůli kterým vyšetřovatelé zneužívají pravomoci úřední osoby - jednou jako debilové a podruhé pro změnu jako blbečci. Pouze vynikající epizoda Převýchova mne nutí sáhnout ke dvěma hvězdám, protože čím více se rodinná pouta utahovala, tím cílevědoměji směřoval tento seriál do nevoňavých míst. Stačilo už jen spláchnout. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Hodnotím možná předčasně, ale je těžké dát více hvězd poté, co před nedávnem skončilo První oddělení a Kriminálka Anděl. Bartoška nevýrazný, Kotek charakterově zvláštní a zbytek nestojí za řeč. Snad jen patolog působí tak nějak přirozeně a autenticky. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Tak jsem byl přemluven, že to je bomba a že to musím vidět. No, přátelé... když jsem ještě chodil do základní školy, tak jsem v sámošce naproti ukradl bonbóny, párkrát jsem taky zalhal, nepozdravil tlustou sousedku s fialovými vlasy a někdy použil i sprostá slova... Beru Mordpartu jako trest Boží za uskutečněné hříchy a jako kající se hříšník to vydržel až do závěrečných titulků prvního dílu. Další díly jsou mi dostatečnou výstrahou, abych se choval mravně, bohabojně, neklel a nebral jméno Boží nadarmo. Bič Boží... ()

Tommassi3

všechny recenze uživatele

No, to mi ho teda vyndej !! Z míst, odkud se zdálo, že nelze čekat duchaplnou televizní filmařinu ani na lžičku čajového servisu panenky Barbie, zničehožnic vypadla krimisérie, která může směle konkurovat i těm krKavčím.. Jakkoli tedy Mordparta disponuje jak přednostmi, tak i neduhy té kriminálky typicky české.. Už z několika epizod lze vypozorovat dokonce i jistá žánrová ozvláštnění, která sice zatím dík své nedůslednosti, nezřídka i bizarnosti, nelze přímo vnímat jako promyšlené režijní záměry, ovšem Peter Bebjak platí za největší jistotu a (v)klad celého projektu, takže se nechám velmi rád překvapit.. Tradiční primácky přepálené vztahovosti navzdory.. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyšetřování případů je okořeněno osobními a rodinnými vztahovými problémy, které více méně zasáhnou i do nějakého případu. Je toho relativně dost na to, aby bylo nutno sledovat díly všechny nebo by se ztratila nit. I tak jsem si občas říkal, po týdenní pauze mezi jednotlivými díly, kdo že je zas tohle a co že to má za motiv svého počínání. Celkově trochu slabší průměr (zvlášť v porovnání s dospěláckou kriminálkou Rapl, na ČT). (Komplet S1:8 dílů) ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Bohužel Případy 1. oddělení nasadily tak vysokou laťku, že cokoliv dalšího s podobnými ambicemi je tragicky nepovedená fraška. ()

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem to dokoukal do konce a můžu s klidem říct, že jsem s tím měl po třetím díle seknout. Začalo to docela nadějně. První díl byl sice jen neškodný průměr, ale druhý už měl něco do sebe a třetí byl skutečně skvělý (vlastně asi nejlepší epizoda všech seriálů, které kdy Prima natočila). Jenže hned ten další už byla katastrofa a takovou formu si seriál bohužel udržel až do konce. Vlastně ve zbytku jediné, co bylo ještě aspoň k něčemu, byla linka Bartošky, která dostala zoufale málo prostoru. Místo toho jsme viděli naprosto uhozené a nelogické drama Vokušových, které se stejně nedořešilo. Finále nemá cenu ani komentovat, kromě posledních pár minut s Bartoškou to byl naprostý blivajz. Zlatý VIP vraždy, u těch aspoň člověk dokázal vypnout. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Hodně to shazuje ta vztahová linka vyšetřujících...Což nemá být právě rodina protipolem toho, co se děje v rovině vyšetřování?? Rodina jako místo, kde mohou najít alespoň trochu odpočinek od pracovního vypětí?? Ten podvádí toho, ta zase onoho, manželství v troskách a děcka neskuteční frackové...A postava Kotka mluví za všechno...Ano, takové věci jsou i v zahraničn tvorbě, ale alespoň ta vyšetřovací linka stojí za to...Tady je to opravdu do očí bijící a ty vztahy měli nechat v Ordinaci v Růžovce (se nedivím, že to pak opakujou na PrimaLove), není to ani trochu napínavé a opravdu, vrah je představen zatím takovým nešikovným způsobem...Ani to moc nejde srovnávat s Připady 1. oddělení, ale když to porovnám třeba s takovým polským seriálem Prokurator, musím říct: nebe a dudy (nebe samozřejmě pro Prokuratora)...Po druhém dílu dávám vale...A to jsem myslel, že s Bartoškou to půjde... ()

gogos 

všechny recenze uživatele

První serie Mordparty měla poměrně slušný rozjezd, ale posléze se začaly střídat průměrné díly s proměnlivou kvalitou a závěr byl vyloženě tristní. Herecké obsazení nebyla špatné, především Kotek s Bartoškou překvapili.Jednotlivé případy byly kvalitativně kolísající a zápletka celé série byla s každou další epizodou horší a horší. Škoda. Tým ohrožený suspendací s osudy jednotlivců sliboval více, než nakonec nabídnul... Průměrné 3* ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Rodinná pouta s kriminální zápletkou. 1) Spoiler. Epizoda od epizody stále více se vyšetřovatelé zabývají případy svých blízkých, až na konci řady řeší jenom vlastní rodiny. Není pak divu, že u nás kriminalita jen kvete, když jsou policisté takto zaměstnáni. 2) Od skutečných kriminalistů neočekávám přílišné charisma, ale těm seriálovým by dobře seklo. Bohužel Bartoškův vyšetřovatel je pozoruhodně bezkrevný, Kotkův nezvykle zasmušilý, Batěkův prostě nijaký (i když přitažlivý) a o Plánkové bych ani nezaváděl řeč. 3) Jediná epizoda, která byla skutečně zajímavá, byla třetí, Převýchova, odehrávající se v izolovaném dětském internátě uprostřed bouřlivé noci. 4) Autoři se optimisticky domnívají, že si diváci vyžádají další řadu, proto radši některé případy neuzavřeli. 5) 27.7.2017. A vskutku, druhá řada se trochu pochlapila, vyšetřovatelé začali vyšetřovat a to tak moc, že se jim děj, zdá se, už nevešel do kapacity a konec je velmi uspěchaný. Druhá řada za 3*. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Za tímhle že stojí režisér "Případů 1. oddělení"? Aha. Na jednotlivé kauzy nezbývalo v záplavě rodinných krizí vyšetřovatelů příliš času, herecké výkony neuchvátily (a to jsem do Bartošky vkládala velké naděje), finále seriálu skončilo dřív než začalo... bída. Update po druhé řadě: Ještě větší nuda, než jsme doufali. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Maličko zklamání - hlavně co se týče zápletek: nepravděpodobnosti střídaly klišé. Neodpustitelným zločinem ovšem bylo, že pachatel byl téměř vždy jasný už od první scénky, v níž se objevil. A to se fakt nedělá! Poměrně netypické a mrzuté též bylo, že osobní trable vyšetřovatelů byly o třídu zajímavější než samotné případy. Ale bráno to optikou Primy - je to rozhodně jeden z jejích nejlepších počinů. A také bylo fajn vidět Vojtu Kotka, že už konečně dospěl... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Víte ... jsou ZÁZRAČNÍ. Vyšetřování - především v terénu - vedou způsobem, který si v praxi dost dobře nedokážu představit ... a popravdě: Nechtěla bych být na ně odkázaná. Nicméně - ONI VÍTĚZÍ ... jak jinak. Úmysly tvůrců jsou zajisté chvályhodné a k tématu přistupují nanejvýš zodpovědně - mimo jiné se snaží představit život kriminalisty tak říkajíc komplexně, když nahlíží i do soukromí jednotlivých členů týmu ... jenomže snaha sama o sobě v tomhle případě k přesvědčivému výsledku jaksi nevede. ()

Reklama

Reklama