Reklama

Reklama

Mordparta

(seriál)
Česko, (2016–2017), 15 h 13 min (Minutáž: 52–62 min)

Scénář:

Tomáš Bombík

Hrají:

Jiří Bartoška, Vojtěch Kotek, Markéta Plánková, Pavel Batěk, Jiří Bábek, Anna Fialová, Jana Pidrmanová, Kristýna Boková, Milena Steinmasslová, Adam Ernest (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Recenze uživatele otík k tomuto seriálu (19)

Mordparta (2016) 

Docela jsem se těšil, ale po slušném startu a vrcholu ve třetím dílu první série přišla spíše červená knihovna s pár krimi případy. Těžký krimi podprůměr. Ani druhá série to moc nespravila, nebyla to už tolik červená knihovna, ale zcela tomu chybí šmrnc, drajf a energie. ()

Série 1 (2016) (S01) 

První série by se dala charakterizovat asi takto: Vedle problému reklamy, které jsou do seriálech na TV Prima vždy nacpány, je hlavní problém v autentičnosti vyšetřování. Téměř nic pořádného se o pátrání nedozvíme, zato víme, že Kotkova postava pořád telefonuje, vůbec se nevěnuje vyšetřování, šéf je pod tlakem svého nadřízeného, který zrovna nepatří mezi ty nejspravedlivější, postava Plánkové má tři děti a Bartoškova postava se asi časem vyvine v Zora mstitele z 96 hodin.:-) Seriál působí podle mně hodně uměle, chybí skutečné emoce a zapojení vyšetřovatelů do případů. Jediným, kdo zatím jakž takž stojí za sledování, je očekávaně Bartoška. No uvidíme, zda druhá série bude stejně chabá jako ta první. ()

Nevěsta (2016) (S01E01) 

Kromě nedostatků zmíněných v celkovém komentáři k seriálu to v tomto díle vyhrává na prvním místě hudba. Ta dělá ze scén, které natočením moc napínavé nejsou, slušnou podívanou. Smutné je, že vzhledem k tomu, že jde o krimi seriál, od poloviny dílu divák tuší, jak to celé bylo a hlavně proč. Napsané to opravdu dobře není, i když celková myšlenka nebyla špatná. Průměr, který krimi seriálům nedělá ani čest, ani ostudu. ()

Samota (2016) (S01E02) 

V lese je nalezena mrtvola zakopaná 4 roky v zemi. Je načase vypátrat vraha této ženy. Do toho se postavě Pavla Batěka jaksi zamotá život s bývalou manželkou a současnou přítelkyní, cosi podivného se děje s manželem postavy Markéty Plánkové a dcera tak řečeného Columba se zřejmě skutečně dostala díky svému novému příteli do pořádných sraček. Prostě je tu zaděláno na pořádné dráááááma. No uvidíme, jen aby tvůrci trochu nepřestřelili. Osobně bych se více věnoval případu než jednotlivým osudům hlavních postav. ()

Převýchova (2016) (S01E03) 

Tentokrát žádné osobní životy, ale jeden ucelený pořádný příběh s prvky hororu z jednoho dětského ústavu. Jedna mrtvola nebude na dlouho jediná. V hlavní roli tentokrát jen a pouze Plánková s Kotkem. Výborný díl. ()

Láska (2016) (S01E04) 

Spíše takový ten tradiční krimi případ, kdy vraha přeci jen poznáme až ke konci. Jinak rozvíjí se dále osobní příběh hlavně Kotkovy postavy. Jeho otec leží v posledních stádiu Alzheimerovy nemoci a u postele je fotka osoby podobné Kotkově matce. A odtud začíná Kotkovo pátrání po této osobě. Po fantastickém třetím dílu těžký sešup do totálního průměru. ()

Nevěra (2016) (S01E05) 

Docela slušný krimi díl s tradičním motivem lásky a nenávisti. Do toho si každý z detektivů řeší svůj příběh - Bartoška odjel do Thajska a je celý díl mimo, Kotek pokračuje v pátrání po své matce, Plánková řeší, co dělá její manžel a Batěk řeší svou bývalou manželku. No je to zcela zbytečný guláš, raději mám pořádné pátrání. Ale holt od prvního dílu je to tak nastaveno, tak se to musí respektovat. Průměr. PS: přidaná postava detektiva z prvního oddělení s protekcí je neskutečně otravná. ()

Nadvláda (2016) (S01E06) 

Tak s předchozími problémy se pracuje dál - Columbo řeší pořád vztah své dcery s potenciálním vrahem, Kotek stále řeší svou matku a na konci dílu má co dělat, aby žil, Plánkové manžel je vyhozen z domu a má si urovnat své kšefty, což mu evidentně moc nejde, Batěk to má těžké s Pidrmanovou a k tomu je tu případ polomrtvé ženy, která vypadla z dodávky a případ mrtvé ženy, kterou někdo utýral k smrti. No budou to mít kriminalisté tentokrát docela těžké. Díl s dobrým záporákem, ale zase s takovou omáčkou dokola, že to maso se v té omáčce úplně ztratilo. ()

Oběť (2016) (S01E07) 

Tak tohle bylo zcela mimo mísu. Případ mrtvého novináře u vily kandidáta na prezidenta by se mohl zdát jako dobrá zápletka, ale celkové vyznění tohoto případu je tak trapné (vrah jasný snad hned) je tak ubohé, že by se za něj nemusel stydět ani Ferda Mravenec. Kotek si konečně dořeší trable s neustále ulhanou matkou, Batěk se hrdě hlásí k otcovství potenciálního dítěte a Pindrmanová si vesele odchází sama garážemi, zatímco vyšinutý(á) hajzlík ji chce připravit o život. Vrcholem trapnosti je pak Plánkovic pusa Kotkovi, která je sice sladká, ale úplně zbytečná. Díl, ve kterém se dozvíme, že Kotek dostane padáka a že tajit svou nemoc se nemusí šeredně vyplatit. Slabý díl, který otevírá spoustu otázek, jež snad budou v posledním díle vyřešeny. ()

Kořist (2016) (S01E08) 

Finále je tady. Začíná popravou jakési ženy, pak se ukáže Fiala jako Capperfield a dostane se z pout, přičemž se jeho potenciální vrah uboze chechtá. Columbo konečně odhalí, jak to bylo s mrtvou dívkou a milencem jeho dcery, Kotek nám tímto dílem jenom tak proplouvá, Batěk se dočká sladké tečky ve vztahu s Pidrmanovou, Plánková se staví do role rebela rebelů a milující manželky a totálním vrcholem zmaru je opětovné nasazení kriminalisty z prvního oddělení, který je buď pro smích nebo k vzteku. A na závěr si dáme dvojfinále stříhané mezi Columbovým majstrštikem a Plánkovic honičkou. Poslední díl korunoval nepovedenou druhou půlku celého seriálu. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Stejná bída jako první série, možná ještě o kousek slabší - krimi příběhy o ničem, vedlejší linka prohlédnuta na začátku série. Nic se nezměnilo k lepšímu, naopak chybí moment překvapení a lepší scénář. Občas to byla naprostá slátanina. ()

Potomek (2017) (S02E01) 

První díl druhé série začíná tam, kde jsme skončili v posledním dílu první série: Plánková je puštěna z vězení, přivítá ji stará parta jen s tím rozdílem, že už jim nevelí původní velitel Jiří Bábek, ale David Máj (nadporučík Radačinský), který je na všechny kolem nečekaně milý a příjemný. Plánková hned začne řešit svého manžela, který je ve vězení za vraždu (kterou nespáchal), zbytek týmu řeší nález zavražděného muže v sídle bohatého podnikatele.  Celkem ucházející díl, ale tempo pomalé, některé dialogy otravné a zbytečné. Podprůměr, i když docela příjemný. ()

Lom (2017) (S02E02) 

Celkem slušný detektivní příběh o vraždě muže v lomu. Otázkou je, zda to byl manžel jeho milenky, nebo protestující aktivisté nebo někdo úplně cizí. Nakonec to dopadlo tak, jak to divák tuší hned od začátku. Pokračuje linka kolem Vokušové (Plánková) a její snahy o očištění svého manžela, pořád nevíme, proč je Radačinský (David Máj) jmenován na vedoucí pozici mordparty a v úplně závěrečné scéně se dozvíme, že mord, který se vyšetřoval celou první sérii a kvůli němuž sedí Vokuš ve vězení, má něco společného s jedním policistou na oddělení mordparty. ()

Klášter (2017) (S02E03) 

Konečně dobrý krimi díl. Slušný zapeklitý případ, hustá klášterní atmosféra, pátrání až do konce, zajímavé vyvrcholení případu. Další linky se moc nerozvíjí, taky dobře. Radačinský se konečně vybarvil, i když to všichni čekali. Vokušová našla SD kartu s číslem na záporáka a nějakou šifrou. Toť asi tak vše. ()

Motivátor (2017) (S02E04) 

Další z řady naprosto pomalých a nic neříkajících dílů, kde krimi zápletka je o ničem. V druhé dějové linii jen víme, že Radačinský pokračuje ve spolupráci s padouchem a hledají SD kartu, kterou už mezitím má Vokušová. To je tak asi vše. Podprůměr. ()

Teambuilding (2017) (S02E05) 

Nápad s teambuildingem ve stylu hororu Saw je určitě zajímavý, ale je z něj vytěženo málo. Krimi případ je naprosto zmatený, kdo koho a proč zabil se téměř nedozvíme, spíš je to řečeno jen tak hala bala. Vedlejší linka nikam nepostoupila, jen víme, že Vokouš se ke své manželce chová příšerně a že jí z vězení poslal rozvodové papíry. ()

Bratři (2017) (S02E06) 

Snad trochu lepší díl než ty předchozí. Mrtvola v kufru, ukradený obraz za 15 milionů, rozbitá držka Radačinského. Pak se trochu motáme kolem Vokušové, SD karty, Batěkova postava také začíná mít růžky. No už toho začíná být moc a přestávám se orientovat, kdo s kým proč a jak. ()

Krev (2017) (S02E07) 

Atmosféra kolem Radačinského houstne, přijde opět, stejně jako v první sérii, i na Columbovu dceru. Případ zavražděné sestřičky je docela slušný, zatím šlo o nejzajímavější díl série. ()

Řešení (2017) (S02E08) 

Podle očekávání v posledním díle už nebyl žádný samostatný krimi případ, pouze se vedlejší linka stala hlavní. Dopadlo to přesně podle očekávání, přesto ten scénář je bídný. Jak blbě jednají jedna postava vedle druhé, to už fakt chce dar. Průměr = 50%, ovšem na to, že to bylo vyvrcholení série, slabota.  PS: všimli jste si, jak v závěrečném dílu téměř nehraje Batěk? To si odskočil do jiného seriálu či co? ()

Reklama

Reklama