Reklama

Reklama

Mordparta

(seriál)
Česko, (2016–2017), 15 h 13 min (Minutáž: 52–62 min)

Scénář:

Tomáš Bombík

Hrají:

Jiří Bartoška, Vojtěch Kotek, Markéta Plánková, Pavel Batěk, Jiří Bábek, Anna Fialová, Jana Pidrmanová, Kristýna Boková, Milena Steinmasslová, Adam Ernest (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Recenze (79)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela jsem se těšil, ale po slušném startu a vrcholu ve třetím dílu první série přišla spíše červená knihovna s pár krimi případy. Těžký krimi podprůměr. Ani druhá série to moc nespravila, nebyla to už tolik červená knihovna, ale zcela tomu chybí šmrnc, drajf a energie. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč vznikla ta debilní móda, dávat do českých kriminálních seriálů (Mordparta, Expozitura, Policie Modrava atd.) jako hlavní policajty ženské. Tady to prostě nefunguje. Když jsem vídával ve Třetí hlídce americkou, trošku oplácanou policistku Yokasovou v policejní uniformě, s pistolí v ruce, při zatýkání apod, tak jsem jí to všechno věřil a navrch jí i fandil. Ale když vidím fiflenu/ paničku Plánkovou v kabátečku, s šálečkou kolem krku, jak drží v ruce pistoli, chce se mi zvracet. Zajímalo by mě, kdo vymýšlí ty charaktery. Plánková je protivná jak bolavá noha, Bartoška je protivný jak dvě bolavé nohy a ten jejich šéf je kokot. Strašně mě pobavil díl Nadvláda, který byl obsahově až groteskně nepřirozený a hloupoučký (rozuměj- našinci si hráli na americký thriller, neuvědomujíc si, že v našich končinách to vypadá fakt blbě). Zlatý pitaval. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

České detektivky mají svou tradici. Tato série s výjimkou dílu Převýchova je díky nevýrazným hereckým výkonům a to včetně pana Bartošky a týmu vyšetřovatelů, který se zabývá více řešením svých osobních problémů než kriminálním případem, dosti nudná. Ve většině epizod jsem si správně hned na začátku tipla pachatele, což svědčí o naivitě a nedostatečné fantazii tvůrců, protože vyšetřovatel by měl být podle mne přece jen o něco chytřejší než nezasvěcený televizní divák. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

.... jen dvě hvězdy a nebýt Bartošky, tak možná ještě uberu - po 3. dílu končím - a fakt si myslím, že o nic nepřijdu.... ()

LadyPupu

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: To, jakým způsobem se tvůrcům podařilo z celkem kvalitního obsazení hned v prvním dílu nevytřískat maximum, je pozoruhodné. Konkrétně mluvím o nevyužitém potenciálu ve formě obsazení např. Karla Dobrého, který díky dementnímu scénáři a dialogům, působil jako svoje vlastní karikatura. Zabít výše zmíněným i pověstné charisma Jiřího Bartošky je další důkaz, že si z nás tvůrci možná dělají legraci. Apropos - pokud nás i následující večery bude čekat podobná úroveň jednotlivých dílů, navrhuji tvůrcům vyhodit z názvu seriálu jedno písmeno a začít točit jiný žánr. 2. série: odkoukána ze setrvačnosti, velmi špatné... ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Jak trefně napsal/a ElaElaEla, je otázka, jestli je to kriminálka, nebo Růžovka. Taky tápu. V čem ale netápu, tak že Případy 1. oddělení nasadily laťku tak vysoko, že teď každou novou českou kriminálku s nimi budu srovnávat a že budu hodnotit nejvýše jako teď: ** ()

Hugomil odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto stupidní a zbytečný seriál. Katastrofální herecké obsazení. Scénář jak od malého děcka. Nedotažené do detailů. ()

Dzonysek 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě to nepohoršuje, zvlášť v záplavě mnohdy bídné seriálové produkce komerčních televizí. Role hercům v hlavních rolích celkem sedí, velká škoda je ale obsazení těch vedlejších/epizodních roliček, to je špatenka a shazuje to celkový dojem. Taky bych ocenil větší prostor pro Barťáka, takhle je dost nevýrazný - přitom by určitě dokázal rozehrát velkou show. Zatím lepší průměr v rámci současných českých seriálů, poslední díly ale trošku slabší. ()

.baris. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mně ani tolik nevadí, že Mordparta není čistá krimi a tolik se v ní řeší rodinné vztahy. Bartoškova linie mi připadá dobrá, stejně jako Kotkova (no, dobře, pro Kotka mám trošku slabost, tak to bude asi tim). Ale ta přitaženost za vlasy, to je průšvih. První díly byly lehce nadprůměrné, pak přišla geniální Převýchova, kdy jsem se regulérně bála, poté ale už kvalita výrazně klesala. Ze zbylých pěti dílů ušly dva a poslední díl byl naprostá tragédie, kdy jsem jenom zírala s otevřenou pusou, co se to scénáristům povedlo vyplodit za blbosti. Ach jo, proč? Vždyť to vážně nezačalo špatně... Opět se nevyhnu srovnání s kriminálkami ČT - ať už geniální a nepřekonatelné První oddělení, konspirační Labyrint, nebo mrazivý Rapl, všechno tohle je o deset tříd výš než Mordparta (vyjma zmíněné Převýchovy). To se nedá ani srovnávat.. Zaplať Bůh aspoň za toho Jirku. Že jsem hodná holka, dám tři hvězdičky, druhá řada by ale měla být natočena jedině v případě, že novou posilu kriminalistického týmu budu hrát já a scénáristi mi vymyslí nějaký pořádný pletky s postavou Vojty Kotka. Jinak už, prosímvás, nic netočte. Dodatek: ne, já prostě nemůžu, za ten poslední uhnilej příšernej padíl musim snížit na dvě. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Režizér, autor hudby, titulky i někteří herci jako Případy prvního oddělení, ale přesto tak jiný seriál , který mu nesedí ani po kotníky. Menší výprava ( na poradách čtyři lidi ), hloupější vyšetřování a a ani případy samotné nejsou nijak zajímavé. Přesto musím dát něco pár hvězd za pozitiva : charismatický Bartoška, jestliže kriminalistické případy nejsou nic moc o to je zajímavější použití kriminalistických metod v soukromí hlavních hrdinů ( Bartoškův skorozeť, který jeho dceru odtáhl do Thajska a sám měl brutálně zavražděnou přítelkyni ) a musím říct, že třetí díl, který se odehrával v ústavu plném chovanců , tak jakoby vyskočil z růžovozahradních scenérií do hodně zajímavého temného hororového případu - škoda, že ten konec kdy umírající pachatel musí vysvětlovat tři minuty proč a jak, když to průměrný divák chápe od začátku. ()

gazogazo odpad!

všechny recenze uživatele

tak jo, zas sem zahlédl jednu sebevrazednou scénu a vybouchl mi žaludek hnusem. ... úplná klasika. Dialogy hrůza. Scénář mrdka. Herci otrestni. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těšil jsem se, že díky Bebjakovi, kterej režíroval Případy 1.oddělení, uvidím konečně i na komerční stanici dobrej českej kriminální seriál. Po sračkách typu VIP vražd, nebo Modravy na jiné TV je to určitě o něco výš, ale pořád je tam takový velký ALE. Co se týká samotnýho vyšetřování a případů, k tomu bych neměl až takový připomínky. Je sice z některejch scén vidět, že se to tak trochu snaží kopírovat 1.oddělení, ale proč ne ? Co je pro mě ale nepřijatelný, to je pořád dokola řešení soukromejch problémů vyšetřovatelů.Jeden hledá matku, druhej dceru, třetí má problém s manželem, čtvrtej s milenkou, prostě takový rodinný pouta. Tohle můžeme vidět pořád dokola, v každým díle se víc a víc řeší soukromí, než vyšetřování, až mám strach, že poslední díl bude jenom o tomhle. Zajímalo by mě taky, proč je v těchle seriálech na komerčních televizích v mordpartě vždycky ženská jako jedna z nejdůležitějších postav. At' se feministky třeba poserou, ženská na vraždy patří jen jako tisková mluvčí, nebo jako podržtaška, co nosí kafe. Výběr herců do hlavních postav taky není zrovna nejšt'astnější, až občas na Bartošku mám někdy pocit, že se řeší né vražda, ale ukradenej mobil v tramvaji.Podle mě by se hodil na jednu z rolí kriminalisty třeba Fiala, kterej má charisma policajta tak trochu v sobě, ale bohužel byl obsazenej do role manžela jedné z hlavních postav. A bohužel, kromě zatím jednoho dílu (Převýchova), kterej byl jednoznačně nejlepší, jsem uhodl vraha skoro ze startu. Ono totiž i tady platí, že pachatele hraje někdo, kdo už má něco v natáčení za sebou a je jasný, že takovýho herce neobsadíte jenom do role, aby si střihnul minutu v nezajímavý roli, stejně jako to bylo třeba v Kriminálce Anděl. Každopádně super úvodní znělka. ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, zda je horší Rapl, nebo Mordparta.Rapl má to plus, že je to taková slátanina, kde se člověk občas mlátí smíchy.Z Mordparty je člověku spíš trapně.Milí scénáristé, než začnete něco psát, poraďte se s opravdovými špičkami kriminalistiky.Tohle vám přece nemůže nikdo sežrat. ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že nefandím kdejakému seriálu jen proto, že je český, ale porovnám-li první díl Mordparty například s dvěma dosud viděnými díly Rapla, nevychází z toho Mordparta vůbec dobře navzdory tomu, že Rapla prakticky táhne Čermák a v Mordpartě byli (aspoň v prvním díle) dobří herci dva - Bartoška a Dobrý. Jenže to ostatní... Pominu, že mi neustále se opakující hudební motiv až příliš připomínal jak Cirkus Bukowski, tak Rapla, i když uznávám, že tvůrci těchto seriálů se mohli inspirovat dílky severské provenience. Zbytek Mordparty ovšem bída s nouzí. Zápletka? Připadala jsem si jak slečna Marpolvá, protože pachatel mi byl podezřelý hned zpočátku a motiv jsem správně vydedukovala. Doufala jsem, že mě přesto scénárista překvapí, leč marná naděje. A pokud jde o herce, s výjimkou dvou už jmenovaných bída s nouzí. A propos, odkud vytáhli nesympatickou Natašu Burger s jejím děsným projevem (a ještě děsivějšími dialogy)? To, že není rodilá Češka, ji - ani režiséry - neomlouvá. Inu, asi má jiné přednosti, které ovšem na obrazovce vidět nejsou. ()

Reklama

Reklama