Reklama

Reklama

Mordparta

(seriál)
Česko, (2016–2017), 15 h 13 min (Minutáž: 52–62 min)

Scénář:

Tomáš Bombík

Hrají:

Jiří Bartoška, Vojtěch Kotek, Markéta Plánková, Pavel Batěk, Jiří Bábek, Anna Fialová, Jana Pidrmanová, Kristýna Boková, Milena Steinmasslová, Adam Ernest (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Recenze (79)

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč vznikla ta debilní móda, dávat do českých kriminálních seriálů (Mordparta, Expozitura, Policie Modrava atd.) jako hlavní policajty ženské. Tady to prostě nefunguje. Když jsem vídával ve Třetí hlídce americkou, trošku oplácanou policistku Yokasovou v policejní uniformě, s pistolí v ruce, při zatýkání apod, tak jsem jí to všechno věřil a navrch jí i fandil. Ale když vidím fiflenu/ paničku Plánkovou v kabátečku, s šálečkou kolem krku, jak drží v ruce pistoli, chce se mi zvracet. Zajímalo by mě, kdo vymýšlí ty charaktery. Plánková je protivná jak bolavá noha, Bartoška je protivný jak dvě bolavé nohy a ten jejich šéf je kokot. Strašně mě pobavil díl Nadvláda, který byl obsahově až groteskně nepřirozený a hloupoučký (rozuměj- našinci si hráli na americký thriller, neuvědomujíc si, že v našich končinách to vypadá fakt blbě). Zlatý pitaval. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

První serie Mordparty měla poměrně slušný rozjezd, ale posléze se začaly střídat průměrné díly s proměnlivou kvalitou a závěr byl vyloženě tristní. Herecké obsazení nebyla špatné, především Kotek s Bartoškou překvapili.Jednotlivé případy byly kvalitativně kolísající a zápletka celé série byla s každou další epizodou horší a horší. Škoda. Tým ohrožený suspendací s osudy jednotlivců sliboval více, než nakonec nabídnul... Průměrné 3* ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím konstatovat, že ambice byly veliké, ale očekávání se nenaplnilo. Mordparta je zajímavě složená partička kriminalistů. Bohužel musím souhlasit s kolegy pode mnou - osobní a rodinné vztahy jednotlivých postav zakrývají případy a celkově u kriminálního seriálu bych je očekával v mnohem menší míře. První série se ještě dá shlédnout, ale druhá je vyložená ubohost. Nuda se střídá s nezáživností. Děj se neskutečně natahuje a jako by v posledním díle chtěli tvůrci dohnat všechno, co v sedmi předchozích epizodách zanedbali, tak právě poslední díl jede jako naspeedovaný hřebec. Bohužel jsou herecké výkony nevýrazné, ale protože zde hrají samí výborní herci přičítám to jednoznačně tragickému scénáři. A tragická je i hudba, úvodní znělka a bohužel i světlo. I při zatemnění všech žaluzií a okřiknutí příbuzných, když otevírali ledničku, jsem mnohdy neviděl skoro nic. Souhlasím, třetí díl první série je výjimečný. A v podobném duchu jsem čekal i ostatní díly. Pokus to byl zajímavý, leč nevyšel. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Víte ... jsou ZÁZRAČNÍ. Vyšetřování - především v terénu - vedou způsobem, který si v praxi dost dobře nedokážu představit ... a popravdě: Nechtěla bych být na ně odkázaná. Nicméně - ONI VÍTĚZÍ ... jak jinak. Úmysly tvůrců jsou zajisté chvályhodné a k tématu přistupují nanejvýš zodpovědně - mimo jiné se snaží představit život kriminalisty tak říkajíc komplexně, když nahlíží i do soukromí jednotlivých členů týmu ... jenomže snaha sama o sobě v tomhle případě k přesvědčivému výsledku jaksi nevede. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Za tímhle že stojí režisér "Případů 1. oddělení"? Aha. Na jednotlivé kauzy nezbývalo v záplavě rodinných krizí vyšetřovatelů příliš času, herecké výkony neuchvátily (a to jsem do Bartošky vkládala velké naděje), finále seriálu skončilo dřív než začalo... bída. Update po druhé řadě: Ještě větší nuda, než jsme doufali. ()

Galerie (436)

Zajímavosti (8)

  • Epizoda se natáčela v klášteře Chotěšov. (a-ja)
  • Radačinského zatýkají v Motelu Jetel v Králově Dvoře (u exitu 22 z D5). (a-ja)
  • Karavan, ve kterém podezřelý (Jiří Černý) přespává, je dvounápravový Airstream. Stejnojmenná americká firma, která je vyrábí, pochází z 30. let 20. století. (sator)

Reklama

Reklama