Reklama

Reklama

Mordparta

(seriál)
Česko, (2016–2017), 15 h 13 min (Minutáž: 52–62 min)

Scénář:

Tomáš Bombík

Hrají:

Jiří Bartoška, Vojtěch Kotek, Markéta Plánková, Pavel Batěk, Jiří Bábek, Anna Fialová, Jana Pidrmanová, Kristýna Boková, Milena Steinmasslová, Adam Ernest (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Recenze uživatele rakovnik k tomuto seriálu (11)

Mordparta (2016) 

Rodinná pouta hloupých policistů. Nechtěně úsměvné, až směšné, ale ve své naivitě i zábavné. ()

Nevěsta (2016) (S01E01) 

Na první díl nic světoborného. Parta kriminalistů mi příliš nesedla, protože ani povadlé charisma Jiřího Bartošky nestačí utáhnout unavený děj případu unaveného postaršího kriminalisty a jeho kolegů, jež se k sobě moc nehodí a již charisma rozhodně nemají, včetně úsměvného Kotka. Vedlejší osobní dějová linie Kolumného by vydala na samostatný případ, tak jsem zvědav, jak si s tím scénárista poradil. Snad to s fantazií nepřeháněl, protože v prvním dílu jsem se pomalu nestačil divit, co zkušený kriminalista jako tatík vyvádí. ()

Samota (2016) (S01E02) 

Nejvíce mě v tomto dílu bohužel zaujal unavený Jiří Bartoška. Po nemoci mu dělal problém každý větší pohyb, charisma je pryč. Ani se nedivím, jak jej bere přítel jeho dcery. Snad se z toho stavu oklepe. Případ samotný byl celkem zajímavý, ale rušily jej dlouhé pasáže osobních příběhů a problémů kriminalistů. Opět musím konstatovat, že herci-kriminalisté jsou vůbec nejslabším článkem seriálu. ()

Převýchova (2016) (S01E03) 

Mysteriózní horrorový díl, připomínající Prokletý ostrov prostředím a Akta X atmosférou (a chlapcem na fotce). Ani zápletka nebyla originální. Logika sice poněkud trpěla, ale jako oddychovka byl příběh poutavě natočený. Jen mě zarazilo, že epizoda začala jako telenovela připomenutím rodinné krize z posledního dílu a "Kolombo" měl štěk v podobě jednoho telefonátu. ()

Láska (2016) (S01E04) 

Text TV Prima psal asi někdo, kdo epizodu neviděl, ale to je celkem jedno. Případ byl opět celkem jednoduchý, ale vyšetřování protahují dlouhé vstupy ze soukromí vyšetřovatelů. Trochu jsem se začal ztrácet v tom, kdy se věnují detektivové své práci a kdy řeší soukromí. Ostatně, co se týče jejich práce, měl bych výhrady snad ke každému, ale s vyhazovem jednoho z nich to šéfovi asi nejvíce usnadnila paní kriminalistka. Alespoň že Jiří Bartoška vypadal v dnešním díle v kondici. ()

Nevěra (2016) (S01E05) 

Zatím nejslabší díl. Případ by byl zajímavý, kdyby měl prostor. Ale většinu času se řeší "rodinná pouta". Kolumný raději zmizel v Thajsku. Příchod toho žvejkala z Prahé a jeho počínání působilo zcela trapně. Ostatně, kriminalisté jsou stále nejslabším článkem seriálu. Závěr se proměnil nechtěně ve frašku, takže jsem se alespoň zasmál. ()

Nadvláda (2016) (S01E06) 

Kriminální pouta pokračují. Více než případ se řeší vztahy v rodinách kriminalistů. Možná je to tím, že autor scénáře prostě nevymyslí složitější vyšetřování, na vyřešení dnešního opět stačilo málo. Přestože víme, kdo má být odejit, každý z týmu policistů je už beztak na vyhození, pokud jej tedy nevyvraždí nějaký maniak. Na epizodu se dalo dívat, ale...kvalita je "nic moc". ()

Oběť (2016) (S01E07) 

Dnešní případ by byl opět zajímavý, ale přijde mi, že scénárista nám jej servíruje po příliš drobných kapkách, abychom nepoznali pachatele moc brzy. Po odbočení k rodinným poutům na nás vybalí vše najednou. Děj pak působí překombinovaně, až úsměvně. Navíc mi stále připadá, že rodinné záležitosti jsou podstatnější, než samotné případy. I tak nemám v oblibě žádného z kriminalistů. ()

Kořist (2016) (S01E08) 

Nečekal jsem velkolepý závěr, takže jsem nebyl zklamaný. Naopak jsem se dobře pobavil a zasmál, nad všemi blbostmi, které nám scénář naservíroval. Všichni policisté se chovali jako amatéři a zasloužili by si přinejmenším vyhazov ze sboru, pokud nebudou za všechny svoje přehmaty dříve zavřeni, nebo zabiti. Jediný normální byl nakonec žvejk. ()

Klášter (2017) (S02E03) 

Podobně jako v dílu Převýchova, sluší opět kriminálce temná atmosféra ponurého kláštera. Pokud se děj odehrává tam, byl jsem spokojen. Vata okolo byla ovšem kvalitativně níže. Vyšetřování je sice poněkud chaotické, v podstatě stále v partě namixované z kriminalistů a svědků, ale pátrání po pachateli i pointa byly zajímavé. ()

Teambuilding (2017) (S02E05) 

Scénárista případ tak překombinoval, že skončil úplně jinde, než kde začal. Hra na Saw byla spíše už úsměvná. I tak, odmyslím-li vedlejší linky, jsem se celkem bavil. ()

Reklama

Reklama