Reklama

Reklama

Mordparta

(seriál)
Česko, (2016–2017), 15 h 13 min (Minutáž: 52–62 min)

Scénář:

Tomáš Bombík

Hrají:

Jiří Bartoška, Vojtěch Kotek, Markéta Plánková, Pavel Batěk, Jiří Bábek, Anna Fialová, Jana Pidrmanová, Kristýna Boková, Milena Steinmasslová, Adam Ernest (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (9)

Mordparta (2016) 

Režizér, autor hudby, titulky i někteří herci jako Případy prvního oddělení, ale přesto tak jiný seriál , který mu nesedí ani po kotníky. Menší výprava ( na poradách čtyři lidi ), hloupější vyšetřování a a ani případy samotné nejsou nijak zajímavé. Přesto musím dát něco pár hvězd za pozitiva : charismatický Bartoška, jestliže kriminalistické případy nejsou nic moc o to je zajímavější použití kriminalistických metod v soukromí hlavních hrdinů ( Bartoškův skorozeť, který jeho dceru odtáhl do Thajska a sám měl brutálně zavražděnou přítelkyni ) a musím říct, že třetí díl, který se odehrával v ústavu plném chovanců , tak jakoby vyskočil z růžovozahradních scenérií do hodně zajímavého temného hororového případu - škoda, že ten konec kdy umírající pachatel musí vysvětlovat tři minuty proč a jak, když to průměrný divák chápe od začátku. ()

Potomek (2017) (S02E01) 

Začátek druhé řady vysoko nad průměrem produkce primy. Samotný kriminální případ patřil taky k těm nejlepším, tak uvidíme. Za Bartošku dávám polovinu hodnocení, ten chlap je borec. ()

Lom (2017) (S02E02) 

Koukám, že z ekologických aktivistů se dělají dobrý magoři, kterým je třeba se vysmívat i na Primě. Ale jinak celkem solidní krimi případ, ale nějak mne to přestává bavit. ()

Klášter (2017) (S02E03) 

Tajemná atmoška jako z vyspělého thrilleru okořeněná účastí Ondřeje Malého, jinak spíše v mantinelech klasické primácké produkce. ()

Motivátor (2017) (S02E04) 

Bartoška jen jako komparzista? ()

Teambuilding (2017) (S02E05) 

Teambuilding - tak se mi zdá, že s tímhle seriálem to jde mírně z kopce. ()

Bratři (2017) (S02E06) 

Ajajaj !! na poradě tvůrců Mordparty asi přemýšleli jak oživit tuhle krimi sérii - mohlo je napadnout cokoliv, třeba Bartoška nalezne ztraceného syna, Kotek si najde milence, kterého bude hrát Jiří Mádl, Pavel Batěk by se třeba mohl v následujícím díle i usmát, Markéta Plánková by se mohla nahatá deset minut sprchovat a přemýšlet jak to bylo s tou Mikoličovou... kdepak , všechny tyhle varianty by byly moc obyčejné, takže v tomhle díle se najednou objeví agenti Mossadu, kteří zválcujou české trestní právo. Tyhle absurdní fantasmagorické odbočky hážou průměrný siolidní krimi seriál pěkně do hajzlu. ()

Krev (2017) (S02E07) 

Vítejte na Primě v seriálu, kde při milostných scénách je zakázáno ukázat byť jen jednu malou bradavku jako v americkém puritánském filmu, ale řeší se tu vražda zdravotní sestřičky, které někdo vykuchal dělohu. ()

Řešení (2017) (S02E08) 

Tohle byl asi jeden z nejzajímavějších dílů druhé řady, nicméně vyvrcholení hadr tomu moc nepomohlo. Nešlo přehlédnout určité nelogičnosti a absurdit - nejlepší byl ten borec Radečínský co při výměně disku za kódy přiběhl odkudsi kilometr do lomu, aby pak vítězoslavně utíkal opět po svých a křepčil, že mu to vyšlo. První řada byla trochu smysluplnější. PS: Pravda, záporák Ployhar se třemi korunkami byl exkluzivní, ti ostatní s přízvukem byli spíš trapní ()

Reklama

Reklama