Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poté co doktor Bishop ve vojenské základně na tichomořském ostrově delfíny se žraloky, odvážil se také pohrát si s lidskými geny, jež přimíchal do žraločích embryí. Výsledkem byla katastrofa. Bishop se stal první obětí monstra, které stvořil a kterému se podařilo z ostrova uprchnout. Celou věc se však podařilo ututlat, a tak o pětadvacet let později získal základnu za místo svého pobytu mořský biolog Simon Chase, který netuší, co se zde odehrálo... (ScreamJay)

(více)

Recenze (35)

LordSnape 

všechny recenze uživatele

V první půlce žralokovi stačilo jen plavat v moři a když v té druhé vylezl na souš a schoval se na stromě, tak jsem myslel, že mě odvezou!!! Fakt zážitek. ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

No tak aspoň tento film sa trocha líši od tých ostatných žraločích filmov. Tu žralokovi narástli aj nohy a ruky. Inak celkom zaujímavý film. Všetky filmy o žralokoch sú inak na jedno kopyto. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

No krása. Tak som si zopakoval po takmer 20 rokoch Benchleyovu druhú beštiu. Na zabitie času v posteli pred vyšetrením v nemocnici to nebolo úplne na zahodenie a triky oproti Krakatici predsa len trošku poskočili na vtedajšiu TV tvorbu... :) ()

chaometic 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem tenkrát viděl na Hallmarku. Dávali to na dvě části, tehdy venku pršelo a já se u toho bál......zážitek z dětsví. Odpad? Já si umím vážit horrorové atmosféry. ()

pend 

všechny recenze uživatele

Benchley prostě od úspěchu Čelistí píše podobné příběhy a halí je do scifi. První polovina Čelisti vykrádá, ve druhé čekáte, až se netvor ukáže, kolik toho sežere a jak ho hlavní hrdina zabije. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Dobře zvládnutá´hororová podívaná o žraločím mutantoj kterej se vyloup jak jinak než z tajného vojenského projektu. Televizní zábava na dlouhý den která rozhodně neurazí. Já mám podobné filmy rád takže jsem k tomu přistupoval jako k dalšímu přijemnému mutantnímu zážitku a rozhodně mě to nezklamalo. Mě osobně se to docela líbilo hlavně ten žraločí mutant vypadal dost dobře. ()

dainio 

všechny recenze uživatele

Jediné co bych filmu vytkl je délka. Nevadí mi, že je to rozděleno na dvě části ale spíše, že se to velmi táhne. Takový ten pocit, kdy se toho hodně událo a mrknete na stopáž - hele, neuběhlo ani 5 minut. Oceňuji starou dobrou ruční práci při efektech. V dnešní době nemožné. Stvůra byla pěkně udělaná, to se cení. Herci dobří. Napínavé, dobrodružné a hororové zároveň. Od Benchleye bych si přál více adaptací. Klidně i jako TV filmů. ()

Lilien 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá predloha, no nie až tak zaujímavé TV spracovanie. Ktoré sa prejavuje scenáristickou debilitou. Naopak zábery vo vode a model žraloka bol celkom podarený až pokiaľ nevyšiel a nenarástli mu nohy , tam sa mi zdal patrný nepomer vo veľkosti. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Sympatickí hrdinovia, miestami vážne pôsobivá atmosféra (hlavne vo vytopených uličkách starej základne, geniálne žraločie monštrum s realistickými vzhľadom (nedám dopustiť na staré dobré praktické efekty) a dobre padlo aj to televízne preťahovanie a prestávky v napínavých momentoch. Na ten ľahký rozpočet a častú obyčajnosť je Gillardov Netvor istým spôsobom unikátny, ale k legendárnym Čelustiam má stále ďaleko. Netvorovi chýba osobitý autorský štýl, tematická hudba a občas aj logika, čo v Spielbergovej klasike nechýbalo. Ten vojenský oddiel je tu úplne zbytočný a pozostáva z babrákov, pretože za celý čas humanoidnému žralokovi neskrivili ani vlas, nehľadiac na to, že sa miestami prezentovali ako tí machri z Aliens. Giancarlovmu bláznovi som nedokázal prísť na chuť. Absolútne nechápem, prečo sa z neho stal po toľkých rokoch blázon, keď pred 25 rokmi bol v tíme, ktorý to monštrum stvorili a bol normálne pri zdravom vedomí. Linku s uctievačmi netvora a posadnutosť tej černošky by som úplne vymazal, iba stagnovala celý príbeh. A ten dookola opakovaný statický záber na prímorské mesto s horami ma toľkokrát rozosmial :). Kvalita filmu viackrát pokrivkávala, na druhú stranu vždy keď bol na scéne žralok, stálo to za to a celkovo celé dianie na opustenej základni boli dobré, než tie fádne na zvyšku ostrova. Spôsob, akým sa hrdinovia na konci vysporiadali s netvorom, bol dosť chytrý. Filmový Netvor je solídne monštrózne sci-fi, ktorý mohol byť určite ukážkovou klasikou, ale namiesto toho upadol zbytočne do zabudnutia predovšetkým kvôli tej kvalitnej nevyrovnanosti a hromadou zbytočných medzier, čo je pri tak unikátnom monštre celkom škoda. Za mňa 60%. ()

theroom 

všechny recenze uživatele

Když na to kouká člověk po sto pivech, tak je to stejně úžasný zážitek jako, když to viděl v desíti poprvé! ()

weetya 

všechny recenze uživatele

Ta potvora se dost povedla, exotické prostředí karibiku se výborně hodí, hudba je minimalistická a mrazivá a děj je očekávaně šílenej. Celkově je to dost strašidelný horor. Akorát mi vadilo, že postava Werewolfa "před 25 lety" vypadá starší než Werewolf ze současnosti. ()

Dexies 

všechny recenze uživatele

Ale jo, proč ne :) ... film "střední" třídy, který neurazí, ale ani nepotěší ... příběh dobrý, scénář už je trochu děravější, některé postavy jsou velmi nesympatičtí, alespoň ta obluda je koukatelná :D ()

Reklama

Reklama