Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poté co doktor Bishop ve vojenské základně na tichomořském ostrově delfíny se žraloky, odvážil se také pohrát si s lidskými geny, jež přimíchal do žraločích embryí. Výsledkem byla katastrofa. Bishop se stal první obětí monstra, které stvořil a kterému se podařilo z ostrova uprchnout. Celou věc se však podařilo ututlat, a tak o pětadvacet let později získal základnu za místo svého pobytu mořský biolog Simon Chase, který netuší, co se zde odehrálo... (ScreamJay)

(více)

Recenze (35)

adamix 

všechny recenze uživatele

Sympatickí hrdinovia, miestami vážne pôsobivá atmosféra (hlavne vo vytopených uličkách starej základne, geniálne žraločie monštrum s realistickými vzhľadom (nedám dopustiť na staré dobré praktické efekty) a dobre padlo aj to televízne preťahovanie a prestávky v napínavých momentoch. Na ten ľahký rozpočet a častú obyčajnosť je Gillardov Netvor istým spôsobom unikátny, ale k legendárnym Čelustiam má stále ďaleko. Netvorovi chýba osobitý autorský štýl, tematická hudba a občas aj logika, čo v Spielbergovej klasike nechýbalo. Ten vojenský oddiel je tu úplne zbytočný a pozostáva z babrákov, pretože za celý čas humanoidnému žralokovi neskrivili ani vlas, nehľadiac na to, že sa miestami prezentovali ako tí machri z Aliens. Giancarlovmu bláznovi som nedokázal prísť na chuť. Absolútne nechápem, prečo sa z neho stal po toľkých rokoch blázon, keď pred 25 rokmi bol v tíme, ktorý to monštrum stvorili a bol normálne pri zdravom vedomí. Linku s uctievačmi netvora a posadnutosť tej černošky by som úplne vymazal, iba stagnovala celý príbeh. A ten dookola opakovaný statický záber na prímorské mesto s horami ma toľkokrát rozosmial :). Kvalita filmu viackrát pokrivkávala, na druhú stranu vždy keď bol na scéne žralok, stálo to za to a celkovo celé dianie na opustenej základni boli dobré, než tie fádne na zvyšku ostrova. Spôsob, akým sa hrdinovia na konci vysporiadali s netvorom, bol dosť chytrý. Filmový Netvor je solídne monštrózne sci-fi, ktorý mohol byť určite ukážkovou klasikou, ale namiesto toho upadol zbytočne do zabudnutia predovšetkým kvôli tej kvalitnej nevyrovnanosti a hromadou zbytočných medzier, čo je pri tak unikátnom monštre celkom škoda. Za mňa 60%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak som sa na Netvora pozrel po rokoch znova (naposledy som ho videl asi tak 20 rokov dozadu) a musím povedať, že je to celkom dobrý TV film, ktorý ma znova bavil a ktorý si vôbec nezaslúži takéto hodnotenie, takže sa nenechajte odradiť hodnotením. Craig T. Nelson a Kim Cattrall nie sú žiadne veľké mená a už vôbec nie herecké esa, ale v pohode film utiahnu a ako hlavný hrdinovia sú celkom sympaticky. Najväčším plusom je zaujímavý príbeh o záhadnom zabijakovi s pera Petra Benchleyho, ktorý napísal napríklad Spielbergove Čeľuste. Skombinovať žraloka a človeka je podla mňa perfektný nápad! Navyše oživiť tohoto netvora dostal za úloha známy výtvarný génius Stan Winston (Votrelci, Terminátor, Predator, Jurský park), čo je ďalšie veľké plus a nemusíme sa tak pozerať na nechutné a lacné digitálne efekty. Kedže dobrých hercov, fajn príbeh a ešte lepšiu potvoru máme chcelo by to už iba fajn réžiu, ktorú bohužiaľ nemáme. Práve preto ma viac bavil prvý, záhadnejší diel, ako ten druhý, akčný, ktorý tak úplne neponúkol dobrú, strhujúcu alebo napínavú akciu. Tak či tak nenudil som sa ani pri jednom. 65% - 3* ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Netvora od Krakatice dělí pouhé dva roky, ale jako by ty dva film dělilo delší období. Ve stejném formátu, při stejné stopáži má Netvor hodně z toho, co krakatici chybělo - akčnost, exotičnost, dobrodružnost. Jestliže je Čelisti možné považovat za čistě realistický film (ehm...), Krakatici za již něco lehce nereálného, Netvor už do bedny fantastického sci-fi horroru kopl s hodně velkým rozběhem. Jasně, určitě se v tom dá najít (jako v každém podobně laděném filmu) něco z Vetřelce a Věci (proměňující se netvor, vojenská jednotka pobíhající v potemnělých tunelech), ale to je prostě koncept subžánru. Jak je u příběhů od Benchleyho zvykem, sympatické postavy (byť se C. T. Nelson snaží o pravý opak), prolnutí s prostředím (Karibik) a slušná akce. Tohle je prostě žánrové béčko, jako když žraločím ocasem švihne. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě film moc nezaujal, protože se hlavně mluvilo, než aby se něco dělo. Teprve s příjezdem Kim Cattrall a jejího synka začal být film zajímavý. Nejenom že to herečce docela slušelo, ale především začal řádit i náš žraločí kříženec. Čekal jsem od toho všeho docela velký průser, protože mě zarážela už i samotná délka filmu, ale nakonec jsem se u toho docela bavil i přes několik nudných a nelogických pasáží. Samotná nestvůra sice nepatří mezi to nejlepší co kdy Stan Winston Studios vyrobilo, ale v určitých scénách skutečně nahání trochu i strach. Dle mého názoru to je klasický průměrný animal/monster horor, který určitě neuškodí vidět. ()

dainio 

všechny recenze uživatele

Jediné co bych filmu vytkl je délka. Nevadí mi, že je to rozděleno na dvě části ale spíše, že se to velmi táhne. Takový ten pocit, kdy se toho hodně událo a mrknete na stopáž - hele, neuběhlo ani 5 minut. Oceňuji starou dobrou ruční práci při efektech. V dnešní době nemožné. Stvůra byla pěkně udělaná, to se cení. Herci dobří. Napínavé, dobrodružné a hororové zároveň. Od Benchleye bych si přál více adaptací. Klidně i jako TV filmů. ()

Galerie (45)

Reklama

Reklama