Reklama

Reklama

Somnio

  • USA Infinity Chamber

Obsahy(1)

Frank Lerner (Christopher Soren Kelly) se jednoho dne probudí uvězněn v místnosti střežené důmyslným elektronickým systémem. Netuší proč a ani jak dlouho si zde pobude. Netuší to ani Howard, který jej sleduje bezpečnostní kamerou a jehož hlas dělá Frankovi jedinou společnost. S ubíhajícím časem, kdy se mu nedostává žádné odpovědi, začne hlavní hrdina hledat cestu ven, přičemž jako jediné řešení se nabízí oklamat nějakým způsobem samotný počítačový bezpečnostní systém. K tomu mu má dopomoci Gabby, neznámá dívka, která se mu opakovaně zjevuje se snech. (Caminzind)

(více)

Recenze (24)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Malé komorné indie sci-fi, ktoré sa tvári, že je presne podľa môjho gusta, avšak od jeho rozuzlenia som čakal keď nie viac, tak asi niečo trochu odlišné, než len doťuknutie toho, čo sme si mysleli. Ono sa to síce odohráva celé v jednej miestnosti, ale spoločne s Frankovou pamäťou cestujeme ako do jeho minulosti, tak do jedného opakujúceho sa dňa v kaviarni. Nie je to úplne dotiahnuté do konca, ale aj tak všetko do seba nakoniec zapadne. Pekná paralela medzi Frankom a počítačom snažiacim sa ho udržať nažive a jeho otcom pripojenom na prístroji. A asi najviac to pripomenie Moon, Soren Kelly sa dokonca podobá aj na Sama Rockwella. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nebudem klamať, som celkom očarený. "Infinity Chamber" síce toho moc vizuálne neponúka a je to postavené na malom množstve hercov a malom budgete, no rozhodne to je dobre napísané, má to skvelé nápady, vie zo svojho minimalistického konceptu vyťažiť čo najviac a pôsobí to uveriteľne. Travis Milloy ma skutočne pozitívne prekvapil týmto filmom. Sú tu dobré momentky a pritom najviac času sa tu venujeme nášmu hlavnému hrdinovi, ktorý sa rozpráva s počítačom. A je uväznený vo svojom väzení, ktoré však vláda opustila, a na všetkých sa vykašlala. A jediné čo to drží pod kontrolou je "Howard," počítačová inteligencia, ktorá má zabezpečiť, aby ostal Frank nažive. A bude vo svojom programe pokračovať absolútne dokonca. Aj keď už nebudú žiadne zdroje, ktoré by mohli jeho zverencov udržať nažive. Neviem čo som od filmu čakal, no jednoznačne môžem povedať, že z toho vyťažili asi najviac čo mohli. Je to zaujímavý príbeh, je veľmi dobre podaný a pôsobí veľmi uveriteľne. Užil som si to naplno, bavilo ma to a rozhodne by som si to niekedy pozrel aj znovu. Som rád, že som film videl a dúfam, že takéto malé sci-fi filmy sa budú robiť ďalej. Lebo rozhodne vedia vyťažiť zo svojho potenciálu a ponúknu nám story, ktorú by nám asi film s vysokým rozpočtom nedal. Podľa mňa stojí za to vidieť. Hodnotenie: B+ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velmi podařené sci-fi s kupodivu překvapivě promyšleným pozadím, které si divák může na základě daných informací zrekonstruovat, a pak samozřejmě s tajemstvím, proč se chlápek ocitne v tajné místnosti, o se tu děje a proč... Překvapivě to ani nenudí a je to napínavé (původně jsem chtěl dát deset minut, ale dokoukal jsem to, i když po druhé hodině v noci), má to i velmi dobrou kameru, triky, herecké výkony... no, a kafe bych si dal. Btw, servírku hraje Cassandra Clark. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Sledovat skoro hoďku pade nějakýho teatrálně afektovanýho geje v elasťákách, kterak se promenáduje sem a tam ve dvou třech místnostech, to je fakt jenom pro silný nátury. Snad ten hošan dostal pořádnej příplatek za to, že byl kvůli scénáři nucenej dát hudlana ženský (božíčku, fůůůj, ženský!), no a divákovi, kterej by se rád potěšil nějakým chytrým, komorním, nízkorozpočtovým a nekomerčním scífkem, nezbývá než jít o film dál. Tohle je totiž strašlivá nuda. Ale hlavně že na konci zvítězí pravda a láska a tydlencty... lidský práva, že jo. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě velmi mile překvapilo. Je to jeden z těch filmů, který se odehrává hlavně v jedné místnosti, je tu minimální štáb a je to strašně levné, ale tenhle funguje hodně dobře. I když se děj vlastně ani nehne z té malé místnosti, ve které je hlavní hrdina uvězněn, i tak to má dost silnou atmosféru a je to hodně napínavé. A hlavní hrdina tu hraje skoro jako jediný, navíc v skoro všech scénách je jenom on a počítačem Howardem, se kterým se dost často baví (aby taky ne, když tam nikoho jiného nemá). Příběh to má zajímavý a i když jsem se dost obával toho, jak to skončí, tak to naštěstí žádný debilní konec nemělo. Navíc se i nějak vyvíjel a je tady i dost zvratů, díky kterým je ten film o něco napínavější a dalo by se i říct, že se tady pořád něco děje, což je vzhledem k délce a obsahu filmu dost překvapující. Jako jo, někoho to bavit bude a jiného to bude nudit, ale já se teda řadím do té první skupiny, za objev téhle scifárny jsem rád a dávám jí 4*. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Tak si tak říkám, jestli by vůči Milloyovi (btw jeho Pandorum je můj oblíbenej film) nebylo fair dát 4*, ale na to mi tam ještě chyběla nějaká drobnost navíc. Možná svižnější tempo, možná včasnější zvrat v ději, možná volba ještě jedné lokace navíc, možná... možná... ale bezesporu ani jeho další film nezklamal. Psychologické, minimalistické sci-fi, které sice neohromí vizuálem, ale jde na to chytře přes niterní dialog a osobní pátrání hlavního představitele ve vlastní paměti a jejím ovládání, který v roli absolutně nechybuje a táhne film celou stopáž. Škoda, že pan Travis netočí víc. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Pro mě to nemělo takové tempo a hlavně mě to moc nevtáhlo. Jinak to nemá špatnou myšlenku a určitě to má potenciál nějaké lidí oslovit. 51%. ()

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Paradna jednoroomovka, kde milujete aj konverzacie cloveka (Buffona :))) ) s umelou inteligenciou a natocene, znacne prehanajuc, takmer zadarmo. ()

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě potěší, když mi nějakej film vytře zrak. Infinity Chamber nejen, že mi vytřel zrak, ale navíc si se mnou vytřel svojí kybernetickou prdel. ■ To, co se zpočátku tváří jako další z mnoha odnoží hry v Kostku či jako ohřívání si polívčičky mrkáním na Hru o přežití, tak se záhy otočí směrem ku Smrtihlavovi, aby se to posléze přetavilo v odnož Minority Report. Následně to vše odhodí a obrací se ke Kódu 46, cestou pohladí po srti 12 opic, povozí se Na Hromnicích, co maj o den víc, cestou si skočí na kafe na Měsíc. S cestovní agenturou Entita ve stroji si Upgradujeme svou výbavu, abychom uspěli v Kruhu a výpravou pokračujeme V plánu útěku, pro který však musíme podniknout zastávku v cestovní kanceláři Total Recall. Necháváme se unášet Kometou, zavíráme oči, sedáme si do studeného křesla, ruce dáme za hlavu a výpravu končíme u Potomků lidí. ◢ ■ ◣ (C) [95/100] ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Minimalistické psychologické scífko, které si po naprostou většinu času vystačí se dvěma velmi sympatickými a perfektně zahranými postavami. Přimyslete si slušné kulisy, velmi dobrou hudbu, zajímavý (ač nedotažením skřípající) svět a banální, ale smysluplný a formou podání poutavý příběh. Nečekejte od toho nic převratného, protože podobných filmů už byla řada, a pak se vám může stát, že budete mile překvapeni, protože tohle se povedlo. Šup s tím nahoru! ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Co je platné, že to mělo zajímavý nápad, když se na to po vizuální stránce díky nízkému rozpočtu téměř nedalo dívat? Jako knižní novela by to mělo mnohem větší envoi, které by útočilo na čtenářovu fantazii, která si dokáže vytvořit ty nejdokonalejší kulisy a finanční rozpočet pak nehraje roli. Chápu, že Travis Milloy chtěl své Somnio dostat i mezi ty, kteří nečtou, ale za jakou cenu? Odpovím si sám: za velmi nízkou. Nemusíte se mnou souhlasit, ale na filmy se dívám hlavně pro to, aby mne uchvátily nejprve vizuelně (od toho jsou to filmy), potom hereckými výkony, hudbou a celkovou atmosférou a Somnio kromě zajímavé myšlenky nic úchvatného nenabízí. Vzhledem k tomu, že tohle je filmová databáze, kde hodnotím kvalitu filmu, nikoliv chuť prezentovat nějaký nápad, dávám jednu hvězdu alespoň za scénář. ()

AlexUnited 

všechny recenze uživatele

Spočiatku docela nuda a neistý rozjazd spôsobený uťahaným tempom, postupom času som bol ale čoraz viac zvedavý, čo sa z toho vykľuje a aké bude rozuzlenie a ku koncu som už ani nedýchal a silno dúfal v happyend. Nedostatkov je tu niekoľko, napr. by som si vedel predstaviť o niečo kratšiu stopáž, ale výrazným plusom je zas prítomnosť veľmi ale naozaj veľmi sympatickej ženskej postavy. Záver je jedným z tých, ktorý je nejednoznačný a pri hlbšom zamyslení pripadá do úvahy viacero (navzájom si aj odporujúcich) alternatívnych vysvetlení a každé z nich dáva svoju logiku. Záleží len od uhľa pohľadu. Vďaka inteligentnému scenáru si tak divák sám môže vybrať, ktorý typ rozuzlenia bude považovať za ten skutočný. Ja by som najradšej v tomto prípade dúfal v platnosť tej najoptimistickejšej možnosti, aj keď pravdepodobnejšia sa javí iná z verzií. Každopádne až úplne posledná (vcelku dojímavá) scéna do ktorej začala hrať krásna záverečno-titulková pesnička rozhodla o tom, že namiesto pôvodne predpokladaného priemerného hodnotenia dávam s prižmúrenými očami veľmi tesné 4* ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Celkem zajimavy koncept, kdyby podobnych jiz nebylo jako hub po desti, ale v kazdem takovem podobnem se vzdy najde neco noveho, coz mi hraje do not. Prumerna nenarocna podivana, nic co by urazilo. Myslim, ze staci videt jednou, stopaz krapet prepalena,ale da se omluvit. ()

Hopeman 

všechny recenze uživatele

Takhle se dělá dobrej film s perfektní pointou a hezkým songem(carry me) a za směšnej rozpočet... jo jasně herečka mohla bejt o něco atraktivnější, ale to už by bylo moc Holly.. no uznejte za 15dolarů koupit security cameru někde na hrabáku(Howie) a stěny cely udělat z bedýnek na pet lahve sebraný někde u konťáku a ten Mozart co tam jede ve všech možnejch variacích...btw Travis i s jeho Pandorum (i rozpočtem) už tenkrát dokázal že k filmařině prostě patří...a baví... za málo peněz hodně muziky! za mě super-dávám pět... páč vostatní by za ty prachy natočili tak maximálně rodinu na dovolený u moře.... ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Snímok je určite viac zameraný na psychologickú podstatu jadra problému ako na príbeh. Veľkým mínusom tohto snímku je však to, že žiadne jadro problému nemá. A sci-fi? Nuž áno, niečo tam po meste lieta, počítač stráži väzenie... ale sci-fi vyzerá v dnešnej dobe inak. Pre mňa osobne silne nudné s okrajovým pričuchnutím k sci-fi, ktoré ale absolútne netvorí to prečo by sme tento snímok mali radiť k sci-fi. ()

WugWugs 

všechny recenze uživatele

Niečo ako osobná sci-fi detektívka, hlavný hrdina v podstate hrá spomienkového detektíva s cieľom vysvetliť situáciu, v ktorej sa ocitol. Fajn vymyslená a napísaná konverzačka s pár akčnými scénami a zmysluplným záverom. Oceňujem aj vkusne zakomponovanú ľahkú romantickú vložku. 3.5 ()

Reklama

Reklama