Reklama

Reklama

Pevnost Boyard

(pořad)
  • Velká Británie Fort Boyard
Soutěžní / Dobrodružný
Česko, 2016, 18x72-74 min

Režie:

Michael Čech

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Libor Bouček (moderátor), Jan Rosák, Anthony Laborde, André Bouchet, Monique Angeon, Agáta Hanychová, Jakub Prachař, Leona Machálková (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Legendární a ikonická soutěžní show poprvé s českými celebritami v roli bojovníků o poklad Otce Fouras. Show plná extrémních soutěží, lidských překonání a známých osobností v situacích, které jinde jen tak neuvidíte. (TV Prima)

Recenze (109)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pokud je kvalita soutěžního pořadu dána jen tím, jaké zrovna serebrity v něm účinkují, je něco špatně. Boyard je pojem, v dětství jsem jej hltal kdykoliv jej dávali. Již jen ta sama námořní pevnost obklopená mořem. Pevnost If z Monte Crista jsem si představoval vždycky takhle. A co teprve to osazenstvo. Otec Fura, liliput Paklíč, Sophie... z úkolů šla hlava kolem. Proti tomu internacionální Hry bez hranic byly nesmyslnou blbostí ! Moc jsem se těšil, když PRIMA přišla s tím, že tam naveze naše serebrity a budou běhat po pevnosti jako tenkrát... Jenže kouzlo se neopakovalo. Rosák je úděsný, Bouček je trapný a tak to sem tam zachraňuje vtipný soutěžící. Animace v pořadu jsou naprosto příšerné. Ještě, že alespoň výhry jdou na dobročinné účely. Dvě indície jsou až až. * * ()

vrzka 

všechny recenze uživatele

Původní francouzká verze byla výborná, česká je trapná. Hádanky "otce Rosáka" jsou absurdní - soutěžícímu se napovídá tak dlouho jednodušeji a jednodušeji, dokud to "nějak nedá". Závěrečné luštění indicií působí spíš jako šifrovačka pro děti ze školky. Úplně chybí jakékoliv napětí a adrenalin, každému je jasné, že i sebehorší tým skládající se z českých "celebrit" se nakonec k výhře z pokladnice nějak dostane. Tak 30% času soutěže navíc zabere Boučkovo neustálé ujišťování soutěžících o tom, jak jsou všichni skvělí. Fraška... ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Je fajn mít zpět Boyard, asi jako kdyby se členské země EU rozhodli znovu vzkřísit Hry bez hranic - taky by to v dnešním podání bylo... mírně vyčpělé a zvláštní. U Boyardu tomu tak ale být nemuselo, kdyby se to drželo původních francouzských kolejí, minimálně z doby, kdy jsem původní díly sledoval, a o chechtáky na pomoc někomu nebo něčemu soutěžily týmy naprosto neznámých lidí, kteří se prostě na tohle těšily a rozhodly se to podstupovat. Jenže, to by nebyly české televize, aby se to nesnažily ozvučit a oživit VIP osobnostmi. Jako některé se fakt ukázaly, ale postrádalo to šťávu. Stejně jako tah mít namísto tisíciletého starce-filozofa Rosáka. Eh. Většinou mi přišlo, že soutěžící měli před Furou nějaký respekt, protože to pro ně byl někdo neznámý a rozhodoval, jestli před kamerami vybraný projekt zklamou, ve vesnici s nimi už nikdo nepromluví a oni ztratí možnost zvítězit. Tady všichni kecali s kámošem ve věži, který jim dával dětské hádanky... a vůbec to působilo zkráceně, odfláknutě, bez náboje, jak když si tam fakt vyjeli jen na placený výlet. Navíc vysílání z ničeho nic skončilo a na FB kdosi pod přezdívkou "Pevnost Boyard" (asi správce oficiálního účtu) napsal, že skončila první série a další má být v roce 2017. já vám nevím. Pokud to bude bez Rosáka a ostatních VIP moderátorů Prima pořadů a herců Prima telenovel, tak možná, ale jen hodně možná, jo. Ale tou sama Prima nevěří. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Co mám na tohle říct. Béčková okleštěná soutěž 'Pevnost Boyard' s podřadnými celebritami, jejichž výkony tuto soutěž nijak zvlášť nepozvednou. Pořad zde moderuje mně zcela nesympatický a velmi laciný moderátor 'Bůček'. Navíc dělají z diváka akorát pitomce, když postavu Paklíče přepíší na Anthonyho Laborde, kterého ve francouzské verzi uváděli vždy jako Klíčníka. Přitom by stačilo snížit náklady, pokud by do hry zapojily víc států třeba Polsko, Slovensko, Německo ap. Čímž by mohli dát každý díl neokleštěný a plnohodnotný. K tomu pár těžších úkolů a lepší celebrity třeba Jágra a hned by to byla jiná podívaná. Katastrofa taky je, že v každým dílu padají vulgarismy, což je otřesný, že to ani nevypípají. Pokud by se jednalo o umělecký dílo, např. kontext ve filmu atp., tak by to bylo zcela v pořádku, ale tohle tedy fakt ne. ()

Teg 

všechny recenze uživatele

U hodnocení je potřeba se odprostit od sentimentu, takže do toho. Prima si pronajala celou pevnost včetně již hotových rekvizit, úkolů, personálu, vybavení atd. Vlastně taková šou na klíč. Nic vlastního do toho český štáv kromě Rosáka nevnesl, proto nemá cenu dávat po technické stránce nějaké vysoké hodnocení. Celé to na mě působí tak, že to vzniklo jako VIP dovolená pro telebrity, které si splnily dětský sen a zároveň se to hodilo do televize, aby se tento drahý výlet několika málo vyvolených zaplatil. Je to smutné, zvlášť když vidíme, že v zahraničí to pojali jinak, zvou do natáčení "normální" lidi, takže se na to dá alespoň koukat. Palec dolů. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (6)

  • Disciplíny jsou stejné jako ve francouzské verzi. K prvním sedmi dílům se v české verzi objevilo 43 různých disciplín, včetně tří různých forem hádanek Otce Foury (Jan Rosák). Jsou jimi Věž, Telefonní budka (obě již od 1. dílu) a Mumie (poprvé v 7. epizodě). (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Prvních šest epizod vysílala Prima vždy v sobotu večer roku 2016, kde dosáhla sledovanosti 1 milionu diváků starších 15 let. Avšak kvůli vysílání pořadu České televize StarDance aneb když hvězdy tančí (od r. 2006) přesunula Prima poslední čtyři epizody první série na hlavní sobotní vysílací čas roku 2017, aby nesnížila sledovanost, což se ji nakonec nepodařilo (necelých 600 tis. diváků starších 15 let). První epizoda druhé série byla též vysílaná v sobotu, ale dalších sedm epizod bylo možné zhlédnout v pátek. Prima tak zase rozhodla kvůli pořadu televize Nova Tvoje tvář má známý hlas (od r. 2016), který nakonec měla třikrát větší sledovanost. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Minimální částka, kterou soutěžící mohou vyhrát, je 100 000 Kč. Maximální je 300 000 Kč. (CANNIBAL)

Reklama

Reklama