Reklama

Reklama

Pevnost Boyard

(pořad)
  • Velká Británie Fort Boyard
Soutěžní / Dobrodružný
Česko, 2016, 18x72-74 min

Režie:

Michael Čech

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Libor Bouček (moderátor), Jan Rosák, Anthony Laborde, André Bouchet, Monique Angeon, Agáta Hanychová, Jakub Prachař, Leona Machálková (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Legendární a ikonická soutěžní show poprvé s českými celebritami v roli bojovníků o poklad Otce Fouras. Show plná extrémních soutěží, lidských překonání a známých osobností v situacích, které jinde jen tak neuvidíte. (TV Prima)

Recenze (109)

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Co mám na tohle říct. Béčková okleštěná soutěž 'Pevnost Boyard' s podřadnými celebritami, jejichž výkony tuto soutěž nijak zvlášť nepozvednou. Pořad zde moderuje mně zcela nesympatický a velmi laciný moderátor 'Bůček'. Navíc dělají z diváka akorát pitomce, když postavu Paklíče přepíší na Anthonyho Laborde, kterého ve francouzské verzi uváděli vždy jako Klíčníka. Přitom by stačilo snížit náklady, pokud by do hry zapojily víc států třeba Polsko, Slovensko, Německo ap. Čímž by mohli dát každý díl neokleštěný a plnohodnotný. K tomu pár těžších úkolů a lepší celebrity třeba Jágra a hned by to byla jiná podívaná. Katastrofa taky je, že v každým dílu padají vulgarismy, což je otřesný, že to ani nevypípají. Pokud by se jednalo o umělecký dílo, např. kontext ve filmu atp., tak by to bylo zcela v pořádku, ale tohle tedy fakt ne. ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Nešel jsem do toho s kdovíjakým očekáváním a byl jsem velmi mile překvapen. Je to kratší, ale pořád to má svoje kouzlo, atmosféru, drama i humor. Kritizovat Prachaře za jeho řeči je nesmysl. Proto mu to nabídli, aby plácal to, co vždycky. A některé poznámky se mu fakt povedly (Honzíku, už jenom osmkrát.). Leichtová s Kynychovou to zvládly skvěle a byly hezky bezprostřední. Dolanský, kterého třeba jako herce vůbec nemusím, byl taky borec. Kotek byl spíš do počtu, ale to bych byl já taky :-) Rosák jako Fura zapadl, Bouček byl překvapivě skromný a na nic si nehrál. Hvězda dolů jen za opravdu hodně lehké hádanky. Ale stejně jde o to, vyhrát co nejvíc, a diváci mají rádi happy endy. Takže za mě velká spokojenost. Po druhém dílu spokojenost ještě větší. Nepatrně těžší hádanky a vtipnější soutěžící. Tohle není žádný průšvih. ()

Reklama

hltlml 

všechny recenze uživatele

Na Pevnost Boyard v českém pojetí jsem byl docela zvědavý a nakonec nejsem zklamaný. Soutěže byly vtipné a vidět v nich "známé ksichty" docela taky, ovšem to měla určitě na starost francouzská produkce, která už to nějaký ten pátek dělá. Co mi vyloženě vadilo byl podivný otec Fourat v podání šedivého Rosáka, kterému asi zapomněli říct, že to není pokračování Riskuj!... Dále úroveň logických hádanek byla opravdu pro tupce, styděl bych se je dát desetiletým dětem na táboře. No a minimálně dvě vyřčené "kurvy" nemají v takovém pořadu co dělat, za to bych Primě navalil flastr jak hovado. Jinak jsem se docela bavil. ()

vrzka 

všechny recenze uživatele

Původní francouzká verze byla výborná, česká je trapná. Hádanky "otce Rosáka" jsou absurdní - soutěžícímu se napovídá tak dlouho jednodušeji a jednodušeji, dokud to "nějak nedá". Závěrečné luštění indicií působí spíš jako šifrovačka pro děti ze školky. Úplně chybí jakékoliv napětí a adrenalin, každému je jasné, že i sebehorší tým skládající se z českých "celebrit" se nakonec k výhře z pokladnice nějak dostane. Tak 30% času soutěže navíc zabere Boučkovo neustálé ujišťování soutěžících o tom, jak jsou všichni skvělí. Fraška... ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Původní Pevnost Boyard mě vždycky spolehlivě odpudila svojí nelidsky dlouhou stopáží a ne příliš atraktivním vizuálem. Prostě jsem nikdy neměla zapotřebí sledovat to v televizi více než pět minut. Když se ale začla vysílat česká příživnická verze a zrova hned první díl oplýval mými oblíbenými celebritami z českého šoubyznysu, obětovala jsem tomu zhlédnutí a musím říct, že jsem se docela dobře bavila. Jediné co mě tam sralo byl asi pan Bouček, ten mě ale sere všude. Samozřejmě tomu nemůžu dát víc než dvě hvězdy už jen z principu a hlavně jak říkám, tuto show jsem v životě nesledovala ani v originále, takže nemám právo porovnávat, proto soudím objektivně a možná se mrknu zase až tam bude někdo zajimavý. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (6)

  • Prvních šest epizod vysílala Prima vždy v sobotu večer roku 2016, kde dosáhla sledovanosti 1 milionu diváků starších 15 let. Avšak kvůli vysílání pořadu České televize StarDance aneb když hvězdy tančí (od r. 2006) přesunula Prima poslední čtyři epizody první série na hlavní sobotní vysílací čas roku 2017, aby nesnížila sledovanost, což se ji nakonec nepodařilo (necelých 600 tis. diváků starších 15 let). První epizoda druhé série byla též vysílaná v sobotu, ale dalších sedm epizod bylo možné zhlédnout v pátek. Prima tak zase rozhodla kvůli pořadu televize Nova Tvoje tvář má známý hlas (od r. 2016), který nakonec měla třikrát větší sledovanost. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Celkem soutěžící vyhráli pro dobročinné účely 3 643 420 Kč, což je průměrně na skupinu 202 412 Kč a 40 482 Kč na soutěžícího. (mar48)
  • Všechny soutěžící celebrity za svoje vystoupení v Pevnosti Boyard neobdrží honorář přímo, ale je poskytnut dané charitě, za kterou soutěží. Částka je vždy stanovena na 10 000 Kč. (CANNIBAL)

Reklama

Reklama