Reklama

Reklama

Pevnost Boyard

(pořad)
  • Velká Británie Fort Boyard
Soutěžní / Dobrodružný
Česko, 2016, 18x72-74 min

Režie:

Michael Čech

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Libor Bouček (moderátor), Jan Rosák, Anthony Laborde, André Bouchet, Monique Angeon, Agáta Hanychová, Jakub Prachař, Leona Machálková (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Legendární a ikonická soutěžní show poprvé s českými celebritami v roli bojovníků o poklad Otce Fouras. Show plná extrémních soutěží, lidských překonání a známých osobností v situacích, které jinde jen tak neuvidíte. (TV Prima)

Zajímavosti (6)

  • Disciplíny jsou stejné jako ve francouzské verzi. K prvním sedmi dílům se v české verzi objevilo 43 různých disciplín, včetně tří různých forem hádanek Otce Foury (Jan Rosák). Jsou jimi Věž, Telefonní budka (obě již od 1. dílu) a Mumie (poprvé v 7. epizodě). (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Prvních šest epizod vysílala Prima vždy v sobotu večer roku 2016, kde dosáhla sledovanosti 1 milionu diváků starších 15 let. Avšak kvůli vysílání pořadu České televize StarDance aneb když hvězdy tančí (od r. 2006) přesunula Prima poslední čtyři epizody první série na hlavní sobotní vysílací čas roku 2017, aby nesnížila sledovanost, což se ji nakonec nepodařilo (necelých 600 tis. diváků starších 15 let). První epizoda druhé série byla též vysílaná v sobotu, ale dalších sedm epizod bylo možné zhlédnout v pátek. Prima tak zase rozhodla kvůli pořadu televize Nova Tvoje tvář má známý hlas (od r. 2016), který nakonec měla třikrát větší sledovanost. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Celkem soutěžící vyhráli pro dobročinné účely 3 643 420 Kč, což je průměrně na skupinu 202 412 Kč a 40 482 Kč na soutěžícího. (mar48)
  • Všechny soutěžící celebrity za svoje vystoupení v Pevnosti Boyard neobdrží honorář přímo, ale je poskytnut dané charitě, za kterou soutěží. Částka je vždy stanovena na 10 000 Kč. (CANNIBAL)
  • Minimální částka, kterou soutěžící mohou vyhrát, je 100 000 Kč. Maximální je 300 000 Kč. (CANNIBAL)

Reklama

Reklama