Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Realizačně velkorysá adaptace bestselleru Lena Deightona SS-GB (originál 1978, česky 1994). Temný thriller, vycházející z alternativně historické premisy, podle níž Němci v roce 1940 vyhráli leteckou bitvu o Británii a provedli úspěšnou invazi na ostrovy. Churchill byl zajat a souzen v Berlíně, král je držen v domácím vězení v Toweru. Hlavním hrdinou je respektovaný detektiv Scotland Yardu, který nyní pracuje pod německým velením. Při vyšetřování jedné zdánlivě banální vraždy se zaplete do složitého komplotu, v němž hraje roli rivalita uvnitř SS, rivalita mezi SS a Wehrmachtem, britský odboj a v neposlední řadě přísně tajný vojenský výzkum. Žánrově zdařilý mix noirové detektivky a špionážního thrilleru, ve druhém plánu obohacený o osobní morální dilemata jednotlivých hrdinů. Scénář napsali Neil Purvis a Robert Wade, podepsaní pod posledními dvěma bondovkami Skyfall a Spectre. Hlavního hrdinu, detektiva Douglase Archera, ztvárnil stále populárnější anglický herec Sam Riley (Control, Byzantium, Křížová palba). (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (6)

SS-GB: Hitler v Británii (2017) 

Se seriálem jsem byl nakonec spokojen, přestože se tvůrci v prvních dvou epizodách snažili diváka spíše odradit. Pak se ale děj zdárně rozběhl a já jsem se výborně bavil u kvalitního špionážního dramatu. Postava Douga Archera mi silně připomněla filmy Noir, exhumace Karla Marxe- to byl nápad hodný Pythonů a zaujalo mě koho je možno obětovat, aby si vlast zachovala tvář. Jen mě zklamal způsob jakým SS Sturbannführer Dr. Huth nosil svůj Ritterkreuz, to bylo hanebně odbyté. ()

Epizoda 1 (2017) (E01) 

Alternativní dějiny mám rád, takže jsem se na seriál těšil, ale první díl mě dost zklamal, přece jen jsem si myslel, že by tvůrci mohli přijít s něčím zajímavějším. Snad budou následující epizody lepší, ta první mi přišla taková neslaná, nemastná. ()

Epizoda 2 (2017) (E02) 

I ve druhé epizodě se tvůrci drží podivně při zdi, řeči se vedou, ale děj přešlapuje bezradně na místě, seriál jednoznačně potřebuje nějaký impuls, aby mě mohl nějak zaujmout, zatím je to bídné. ()

Epizoda 3 (2017) (E03) 

No vida, dočkal jsem se! Konečně se začalo něco dít a příběh mě začal zajímat. Po dvoudílné stagnaci se vynořily různé zájmové skupiny, všichni intrikují proti všem a hlavní hrdina se nestačí divit. ()

Epizoda 4 (2017) (E04) 

Díky účasti hnutí odporu se seriál zvolna mění v odporné špionážní drama a už jsem velice zvědavý na zakončení série. Jsem rád, že jsem se nenechal odradit slabším začátkem, protože teď se opravdu bavím. ()

Epizoda 5 (2017) (E05) 

Závěrečná epizoda mě potěšila, intrikování dosáhlo vysoké úrovně a pravá ruka netušila, co dělá levá. Dobře jsem se bavil a o to víc mě štve, že byly první dvě epizody tak chabé. ()

Reklama

Reklama