Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vysoký policejní důstojník Mark Halperin pomůže svému sousedovi a příteli Hughu Caldwellovi, který během hádky v afektu zabil svou ženu. Halperin vše nastrojí jako zabití při nepovedeném vloupání. Za svou pomoc však žádá velkou protislužbu – sám zavraždí svou ženu kvůli penězům z dědictví a donutí Caldwella, aby falešně svědčil v jeho prospěch. Poručík Columbo má od začátku o případu pochybnosti. Tentokrát však podezírá člověka, který je jeho nadřízeným... (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentoraz akčný Columbo, takmer ako Mission Impossible. A hlavne konečne nápaditý, so silným súperom a dostatočne zamotaný. Jediným mínusom je to, že scenáristi dosť zanedbávajú fakt, že čas smrti sa dá zistiť oveľa presnejšie, ako sa prezentuje. A to by Columbovi tak zjednodušilo prácu, že by sa len raz chytil za hlavu a mal by to vyriešené. V tejto epizóde sa na hlave musel škrabať veľakrát a ten záver bol stopercentný. Kto býva v ošumelom byte v pochybnom dome, bolo slušné prekvapenie. –––– Myslíte, že sa skrývá ve vaně? –––– Sedněte si. – Já nechci sedět! ()

Hammond 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda, v níž Columbo jde po stopě pachatele z vlastních řad - tedy z řad policie. Zajímavý díl, který je jistě netradiční - dávám 4 hvězdičky, ale jsou to trochu slabší 4 hvězdičky... je to dobrý příběh, jen mám pocit, že jsou epizody, které si plné 4 hvězdičky zaslouží trochu více, ale hodnotit 3 hvězdičkami by bylo zase málo... ()

Reklama

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi dobrá časť. Trochu netradičná, ale Columbo tu musí ísť s hlavou proti múru. Proti samotnému nadriadenému, ktorý si je ale sebou až príliš istý. Spôsob, ako ho Columbo na konci nachytá, je parádny. Je to tu trochu rozvláčnejšie, možno menšia minutáž by bola vhodnejšia, ale stále to bola parádna časť. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní epizoda. Policejní šéf je dobrý poručíkův protivník (mnohem lepší než ten jeho přítel a spolupachatel), škoda jen, že to mezi ním a Columbem tak nejiskří, jako s jinými vrahy. Humorná byla vsuvka v podobě Columbova (ne)pojízdného auta. Závěrečné odhalení se záměnou bytů (jehož princip byl v sérii použit ještě několikrát, akorát třeba s auty - Columbo na univerzitě) je naprosto brilantní. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě nadstandardní díl. Příběh má tempo, pořád se něco děje. Aneb - jak zabít svou ženu a požádat přítele o pomoc tak, aby to vypadalo, že je to dílo v té době řádícího lupiče.....To by se ale do toho nemohl vložit Columbo. Asi by to bylo spíše na 4*, ale ten závěr je výborný, dopadení je mistrovské. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Pohřební dům, který se nachází ve skladu, není v Kalifornii. Je to luxusní vila se zahradou Ephrussi de Rothschild v Saint-Jean-Cap-Ferrat na francouzské riviéře. Toto místo se objevuje ve filmu Jamese Bonda Nikdy neříkej nikdy (1983). (Epistemolog)

Reklama

Reklama