Reklama

Reklama

When We Rise

(seriál)
Trailer
USA, 2017, 5 h 28 min (Minutáž: 41 min)

Hrají:

Guy Pearce, Mary-Louise Parker, Rachel Griffiths, Carrie Preston, Michael Kenneth Williams, Douglas Smith, Vanessa Ross, Matthew Del Negro, Fiona Dourif (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

When We Rise zaznamenává osobní a politické boje, nezdary a triumfy hnutí označeného jako LGBT (zkratka označující lesby, gaye, bisexuály a transgender osoby). Tato "rodina" pomohla propagovat odnož hnutí za občanská práva a to od svého turbulentního založení ve 20. století až do současných dnů, které jsou ve znamení uvolnění atmosféry ve smýšlení celé společnosti ohledně práv LGBT. Jednotlivé epizody seriálu (celkem 7 epizod) jsou zaměřeny na historii hnutí za práva homosexuálů počínaje vzpourami Stonewall vyvolanými v roce 1969. Série je částečně inspirována monografií aktivisty LGBT Clevea Jonese "When We Rise: My Life in the Movement". (AlfaNumerO)

(více)

Recenze uživatele Nchotchi k tomuto seriálu (1)

When We Rise (2017) 

Každá epizoda pojednává o jiném problému který se musí vyřešit, pokaždé se úspěšně vyřeší. Netvrdila bych že je to propaganda. Vzhledem k tomu že je to natočené víceméně částečně jako hraný dokument a zybývá se to politikou a LGBT právy nejspíš by to jako propaganda(alespoň pro určitou skupinu) mohlo vypadat vždycky. Shrnutí je to ne příliš detailní ale o to schematičtější a srozumitelnější. ()

Reklama

Reklama