Reklama

Reklama

When We Rise

(seriál)
Trailer
USA, 2017, 5 h 28 min (Minutáž: 41 min)

Hrají:

Guy Pearce, Mary-Louise Parker, Rachel Griffiths, Carrie Preston, Michael Kenneth Williams, Douglas Smith, Vanessa Ross, Matthew Del Negro, Fiona Dourif (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

When We Rise zaznamenává osobní a politické boje, nezdary a triumfy hnutí označeného jako LGBT (zkratka označující lesby, gaye, bisexuály a transgender osoby). Tato "rodina" pomohla propagovat odnož hnutí za občanská práva a to od svého turbulentního založení ve 20. století až do současných dnů, které jsou ve znamení uvolnění atmosféry ve smýšlení celé společnosti ohledně práv LGBT. Jednotlivé epizody seriálu (celkem 7 epizod) jsou zaměřeny na historii hnutí za práva homosexuálů počínaje vzpourami Stonewall vyvolanými v roce 1969. Série je částečně inspirována monografií aktivisty LGBT Clevea Jonese "When We Rise: My Life in the Movement". (AlfaNumerO)

(více)

Recenze (4)

Anterun odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby nešlo o do očí bijící politickou propagandu, dal bych tomu lepší hodnocení, ale bohužel to tak je ()

Belatris 

všechny recenze uživatele

Perfektně odvedená práce ze strany scénáristy a režie. Zvláště první dva díly (part I a II) jsou nesmírně silné, postavy na sebe navážou diváka a provedou ho šílenostmi, na nichž je nejšílenější to, jak nedávno se staly. Historie LGBT komunit vždycky obsahovala hodně politiky, je to nedílná součást boje za uznání rovných práv, takže kritice typu "je to okatá politická agitka" se jen usmívám. Formálně je politika velmi dobře propojena s příběhem a postavami, rozhodně není hlavní ingrediencí minisérie. Také oceňuji velmi dobrý casting pro jednotlivé postavy. ()

Nchotchi 

všechny recenze uživatele

Každá epizoda pojednává o jiném problému který se musí vyřešit, pokaždé se úspěšně vyřeší. Netvrdila bych že je to propaganda. Vzhledem k tomu že je to natočené víceméně částečně jako hraný dokument a zybývá se to politikou a LGBT právy nejspíš by to jako propaganda(alespoň pro určitou skupinu) mohlo vypadat vždycky. Shrnutí je to ne příliš detailní ale o to schematičtější a srozumitelnější. ()

Fahrenheit 

všechny recenze uživatele

Historie gay hnutí v kostce, každá z epizod je strhující, protože z ní cítíte reálný základ. Zvlášť potřebná podívané pro dnešní dobu, kdy spousta homofobů, ale i xenofobů všeho druhu vystrkuje své trumpovsko-zemanovské rohy. ()

Reklama

Reklama