Reklama

Reklama

Frankenstein vs. Baragon

  • Japonsko Frankenstein tai čitei kaidžú Baragon (více)

Frankenstein v kaiju filmu? A proč vlastně ne! Japonci tento žánr milují a evidentně jim nedělá problém využít i jiná monstra než obvyklé přerostlé ještěrky. V tomto filmu uvidíte nacistické vědce experimentující na srdci Frankensteinova monstra, aby zjistili tajemství jeho nesmrtelnosti. Výsledkem je ale jeho gigantická verze, která se utká s, ehm, přerostlou ještěrkou. (AXN)

(více)

Recenze (11)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Parádně silný úvod, za který by se nemuselo stydět jakékoli dnešní áčko (nebo silná bondovka typu You only live twice). Pak už to je lehce podprůměrná monstrovina, se standardním hereckým týmem. Vidím tu posun v sebevědomí, Honda sáhl po klasice -- a znovu musím zmínit úvod, hlavně scénu z laboratoře v nejlepší tradici němého filmu, kde se nevydá ani zvuk. Kromě toho, co se v Godzille a dalších zatím jen opartně svádělo na neblahý vliv radiace "z pokusných výbuchů", zde se pojmenuje naplno. Začínáme v Hirošimě (velmi toto prostředí prospělo), řeší se dopady 15 let po válce... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem trochu odkládal, protože přerostlej dement není na první pohled tak atraktivní a sympatický jako Godzilla. Když jsem to teď viděl musím přiznat, že to bylo místy překvapivě kvalitní, přestože se mi potvrdilo, že přerostlej dement opravdu není tak atraktivní a sympatický jako Godzilla.... Ještě, že tu kaiju fazónu zachraňuje Baragon. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem říkal, že studio Toho na triky místy trochu kašlalo a šlo nejsnazší cestou, tak snímek „Furankenshutain tai chitei kaiju Baragon“ je toho jen potvrzením ale na druhou stranu ne úplným. I zde najdete scény, které jsou trikové úchvatné, hlavně díky použití zadní projekce. Baragon není nijak skvělé monstrum a to, jak bojuje s Frankensteinem, není nic úchvatného, hlavně proto, že na těch zadních vypadá divně, ale stále u mě převládají pozitivní dojmy z originálního příběhu, který mě dostal. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Někdy zábavný, někdy nudný. Někdy kvalitní, někdy hodně béčkový. Takový je Frankenstein vs. Baragon. Je to takové tuctové kaiju s netuctovým monstrem - obrem Frankensteinem. Hodně zajímavý byl taktéž netuctový úvod v Německu a posléze v Hirošimě. Pak přišla ještě celkem snesitelná nuda s několika zábavnými momenty (Baragon ničí vesnici, mimochodem - ty domky vypadaly jak z chatový osady někde na Sázavsku), kdy čekáme na finální souboj. A ten už je tuctový hodně, ničím neohromí a po několika minutách omrzí. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Pri takýchto snímkoch sa to nedá hodnotiť objektívne - tu väčšinou uteká o subjektívny dojem. Mojou výpoveďou je vlastne - brutálne silná 4-ka. Pre niekoho shit , ale cením si tú silu , ktorú " jamíci " nakopali do témy a tú im vrátili " amíci " prebudením Godzilly. Parádne naivné , utešene nasnímané a okúzlujúco zábavné ! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (14)

  • Jde o jediný kaiju film, ve kterém se objevilo Frankensteinovo monstrum. (Zdroj: godzilla.wikia.com) (Kmotr76)
  • Původně se měla postava Frankensteina objevit i ve filmu King Kong vs. Godzilla (1962). V německé verzi filmu byl pak Frankenstein do děje vložen. (Zdroj: godzilla.wikia.com) (Kmotr76)
  • Postava Baragona se objevila v dalších čtyřech filmech, desítce videoher a v komiksu. (Zdroj: godzilla.wikia.com) (Kmotr76)

Reklama

Reklama