Reklama

Reklama

Columbo - Série 4 (1974) (série)


Za úsvitu (S04E03)

(epizoda)
  • USA By Dawn's Early Light (více)

Obsahy(1)

Plukovník Lyle C. Rumford je hrdým velitelem vojenské internátní akademie a mužem fanaticky oddaným svému poslání. Proto jej šokuje, když mu člen správní rady a potomek zakladatele školy William Haynes oznámí, že hodlá akademii zrušit. Rumford nakonec Haynese zabije, a to s pomocí děla, ze kterého má oběť vystřelit salvu při tradiční slavnostní ceremonii. „Nešťastnou náhodou" totiž dělo místo výstřelu exploduje. Smrt vyšetřuje poručík Columbo, jenž ve svém obnošeném plášti působí mezi vypulírovanými uniformami komicky. Ale jen do doby, kdy začne Rumfordovi klást velmi nepříjemné otázky... (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Za úsvitu“ - ďalší výborný film z detektívnej série kriminálnych prípadov inšpektora los angeleskej polície Columba. Tento krát ho vyšetrovanie vraždy zavedie medzi mladých kadetov prísnej vojenskej akadémie. Na istý čas sa stane jedným z nich. Vyšetrovanie totiž vedie priamo na školskej, internátnej pôde. Tam najlepšie dokáže pospájať nitky, ktoré ho dovedú ku páchateľovi úkladnej vraždy. Plukovník Rumfort vs. Poručík Columbo. **** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám asi tri najoblúbenejšie diely Columba, tento je jedným z nich. Prostredie vynikajúce, vražda a vyšetrovanie napínavé a tá pointa, ktorá znova usvedčí vraha prostredníctvom na prvý pohľad nepodstatnej maličkosti, je jednou z najlepších v seriáli. Taktiež mám troch obľúbených vrahov, samozrejme McCoohan je medzi nimi. Sekundujú mu Hamilton a Cassidy. Niet absolútne čo vyčítať. Štýlové, premyslené a herecky veľmi silné. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo je najlepší! mám ho radšej ako Sherlocka, radšej ako Hercula Poirotta, radšej ako Nera Wolfe, mám ho najradšej, je to starý klasik, génius v tele otravného zhrbeného pokrčeného mužíčka so zápisníkom, ktorý sa vždy stráca v jeho vreckách, záhadnou manželkou a smradľavou cigárou a svojim kúzelným a večným: "Málem bych zapomněl . . ." ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Legendární Columbovský zabiják Patrick McGoohan poprvé na scéně. Samozřejmě, že je to výtečný díl (nebojím se říct, že pro mě je to možná i jeden z TOP dílů), a to nejen díky hereckému obsazení, ale i díky prostředí vojenské akademie, českému dabingu, závěrečné pointě,...Dlouhá stopáž zde vůbec nevadí, epizoda má příjemný spád. ()

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Patrick McGoohan se v seriálu mihnul několikrát, avšak v tomto dílu dostal dle mého soudu nejlepší příležitost rozvinout své herecké vlohy, jejž ho jednoznačně řadí do rolí všiváků všeho druhu. Jeho plukovník Rumford je mimořádně dobře odolný vůči jakémukoliv nátlaku, silou své osobnosti drží vojenskou akademii mezi těmi nejlepšími v celých Státech. A tak čin, ke kterému se odhodlá, se jeví jako zcela pochopitelný a lze jej chápat jako projev tvrdého, nicméně spravedlivého a věci oddaného člověka. Nelze opomenout ani skvělý dabing, který je obecně v celém seriálu na velice slušné úrovni. Avšak tentokrát se režie strefila do černého, protože dabing pana Bořivoje Navrátila nelze označit jinak než jako excelentní. Málokdy splyne hercova tvář s propůjčeným hlasem tak dokonale jako zde. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Scény kampusu byly natočeny v Citadele v Charlestonu v Jižní Karolíně. (Epistemolog)

Reklama

Reklama