Reklama

Reklama

Happy na útěku

(festivalový název)
  • Indie Happy Bhaag Jayegi (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Temperamentní dívka Happy se pokouší utéct před vynucenou svatbou, ale omylem skončí v Pákistánu v domě mladého aspirujícího politika Bilala. Toho se pak Happy snaží přesvědčit, aby jí pomohl zbavit se nechtěného nastávajícího manžela a shledat se se svou skutečnou láskou Gudduem. (Festival bollywoodského filmu)

Recenze (5)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný indicko-pakistánsky film (lokáciou). Hudobne aj námetom, trošku nezvyčajný ale veľmi pekný. Zaujme a nepustí. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Snímek je důkazem, jak důležité jsou hraniční kontroly mezi Indií a Pákistánem. Když je zanedbáte, tak se může stát, že si domů dovezete jednu protivnou holku, která vám rozvrátí dosavadní život a vy ne e ne ji dostat zpátky do Indie. ___ Pokus o komedii selhává na plné čáře, protože humor těží výhradně z toho, že žádná z postav nemá uvěřitelný charakter, jsou to potřeštěné karikatury, které přehrávají. Scénář je nutí do nereálných přehnaných situací, kde všichni reagují jako děti nebo spíš jako blázni. --------- Přestože podle názvu by se mohlo zdát, že hlavní hrdinkou je dotěrná nevěsta na útěku Happy, ve skutečnosti je hlavním hrdinou syn ambiciózního politika Bilala. Jenomže jeho příběh syna, který by se rád vzepřel otcovu přání a místo politiky se věnoval kriketu, skončí useknutý a bez nějaké katarze. Jakoby scénáristovi nedošlo, že mu pod rukama vyrostla úplně jiná hlavní postava a on jí proto nedal dostatek prostoru a péče. /2. 7. 2017/ ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Napäté vzťahy medzi Indiou a Pakistanom ponúkajú celú škálu rôznorodých filmových námetov. V tomto prípade bola zápletka príbehu naozaj originálna a v podstate aj scenár ma celkovo zaujal. Akurát by bolo jednoznačne lepšie pre celý film keby bol ladený čisto ako dráma (s romantickým aspektom), a keby bola tá komediálna esencia úplne vypustená z tohto filmu. Jednak to tam nepatrilo a zároveň to aj odvádzalo pozornosť od ústrednej témy filmu. Miestami sa to zbytočne komplikovalo a logika išla bokom, ale to by sa ešte vzhľadom na cielenú dramatizáciu dalo pochopiť. Aj keď v niektorých momentoch sa zbytočne tlačilo s tou dramatizáciou na pílu. Ale inak fajn, vzhľadom na spomínané nedostatky to bol taký lepší priemer = 3*. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

V tomto filmu se sešli herci spíše béčkové kategorie. Tím rozhodně nechci říct, že špatní, jen co se týká jejich herecké kariéry toho na indické poměry až tolik nenahráli, či měli v obsazení spíše druhořadou úlohu. Škoda, že například taková Diana Penty hrála v tak málo filmech, protože bych ji určitě rád viděl častěji. Její postava mě tedy na začátku docela točila a byla více než nesnesitelná, ale to se v průběhu filmu srovnalo, stejně jako příběh samotný, včetně postav, takže jsem mohl přidat na slabší čtyři hvězdy. Pár podivností a nedotažeností v ději, a to hlavně na konci, jsem se snažil vypustit s tím, že se jedná o komedii, kde se na možné a nemožné až tolik nehraje. Mé očekávání možného indicko-pakistánského souboje v písních a tancích vyšumělo žel zcela do prázdna. Je myslím velká škoda, že se této možnosti nějak šikovně nevyužilo. Navíc v příběhu, který k tomu vyloženě nahrával. Určitě mě potěšilo, jak to celé pro všechny zúčastněné dopadlo. Každý získal to své a nikdo nesmutnil. Moc jsem od tohoto snímku nečekal, ale nakonec to bylo milé překvapení, sice jen lehké, ale každé pozitivum dozajista zahřeje. ()

Reklama

Reklama