Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamarádi Justin Rowe a Cooper Redman patří mezi prominentní studenty právnické fakulty, a to pouze díky svým vlivným rodičům. Jenže profesor kriminologie D. E. Rusk jim zcela vážně hrozí vyhazovem, protože zjistil, že při písemných testech podváděli. Mladíci proto vymyslí rafinovanou vraždu: zabijí Ruska na dálku s pomocí kamery a pistole, napojené na centrální zamykání Justinova auta. Oba přitom sedí v učebně, kde právě jako host univerzity přednáší policejní detektiv Columbo. Možných pachatelů je víc. Rusk měl totiž poměr s manželkou trenéra školního mužstva a mimoto napsal několik knih o lidech zapojených do organizovaného zločinu. Avšak Columbův instinkt říká něco jiného… (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby za nic jiného, tak za scénu, v níž studenti pokládají Columbovi dotazy a on jim odpovídá, proč svoji práci vůbec dělá, si tahle epizoda zaslouží maximum. Jenže pak tu jsou i ty momenty jako "Jen se smějte chlapečkové...", kdy si přitroublí studenti z ošuntělého detektiva tropí legraci a netuší, že ona pomyslná smyčka se už dávno, dávno stahuje. Skvělé. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden vůbec z nejlepších dílů. Dva studenti zabijí svého profesora, kterým jim hrozil vyhazovem. Studenti jsou přesvědčení o své genialitě, jejich rodiče jsou mocní a dělají z Columba idiota. Navíc se kouzelně navážejí do Columbových základních pomůcek, bez kterých by asi žádný zločin nevyřešil - do jeho auta a omšelého kabátu. "Jen se smějte holenkové" ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů Columba. Protivníci jsou slušní slizouni, kteří navíc ponižují Columba a to se nevyplatí. Columbovi jako vždy pomůže náhoda k odhalení . Konec vynikající, atmosféra dobrá, skvělá vtipná scénka, úžasně vymyšlená vražda - prostě Columbo jak má být! Už jsem to viděl několikrát a vždy mě to baví. Howgh! ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vím, co jsi se ptal, snažím se vyhnout odpovědi. Jeden z mála dílů, kde se Columbo objeví už před zločinem a kde můžeme výjimečně vidět krev. Je tady vše, co mám na tomto seriálu rád - skvělé provedení zločinu (detaily se vlastně dozvíme až v závěru), nabubřelí vrahouni, falešné stopy a úžasný závěr, kde spadne klec. Z poručíka, který je neustále o dva tahy napřed, si tady celou dobu všichni extrémně utahují, dokonce ho až uráží a proto si finální usvědčení mladých hošánků (otce jednoho z nich hraje Robert Culp) užívám o moc víc, než obvykle. Poručík je borec! TOHLE je ten nejlepší díl z 90. let! ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Když narazím na stopu, jdu po čuchu, dokud případ nevyřeším !! Nic mě nemůže zastavit !!" ;) Úsměvná krimi báchorka o dvou nadmíru inteligentních studentech, kteří nevzali v potaz svá ega ani Columbovu genialitu, založili smrtící požár a tak dlouho přilévali olej do ohně, až v něm sami shořeli jako papíroví draci..;) Jejich usvědčení v hlavní roli s autem poručíkovy manželky se muselo bezesporu líbit, stejně jako tradiční střet staromilce Columba s novými technologiemi..;) Rozhodně jedna z nejpodařenějších epizod s moc příjemným hereckým obsazením i neobvykle štědrým počtem parádních hlášek, pro svůj nezměrný nadhled a vtip, které však zcela vytěsňují jakékoliv napětí, o něž zde však rozhodně neběží, i jedna z mých nejoblíbenějších.. Columbo na univerzitě jasně dokládá největší poručíkovy přednosti, velmi umně a svěže odkazuje na ně i na nejznámější díly, a stává se tak opravdu zručně zpracovanou Swackhamerovou poctou celému seriálu.. "Má smysl pro humor !! - "Já se rád směju !! Když je čemu !!" ;) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Pri prehrávaní záznamu vraždy je kazeta zastavená skôr ako je stlačené tlačidlo na videoprehrávači. (zoot3r)
  • Robert Culp a jeho čtvrté a poslední obsazení v tomto seriálu. Pouze jednou nehrál vraha. (ČSFD)
  • Profesorova (James Sutorius) značka auta je CRMNOLG. (zoot3r)

Reklama

Reklama