Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový pracovník CIA Nelson Brenner je ve skutečnosti dvojitým agentem. Proto se jednoho dne musí uchýlit k vraždě jiného agenta s krycím jménem Geronimo. Vyláká jej na noční konspirační schůzku na pobřeží a ubije jej železnou tyčí. Obstará si samozřejmě perfektní alibi. Poručík Columbo, který neuvěří verzi o náhodném nočním přepadení, má tentokrát před sebou mimořádně mocného protivníka. Brenner se totiž těší ochraně nejvyššího velení CIA a navíc je schopen s pomocí přestrojení měnit identitu... (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neúplatný Columbo sa nedá zastrašiť ani zo strany CIA, ktorá poskytuje vrahovi až priveľmi dobré krytie. Na zdatnom súperovi si poriadne zgustne, a neodradí ho ani stretnutie á la Frigo na mašine. Je neuveriteľné, že súčasťou dôkazu môže byť aj to, či sa Čína zúčastní na olympiáde. Inak tu Columbo nepácha žiadne vylomeniny, akurát tankuje nie dva galóny, ale za dva doláre, pokiaľ nenazbiera po vreckách viac. –––– Moje žena miluje Beethovena a toho, jak se jmenuje, co napsal Figarovu svadbu... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel bol trochu dlhší, trochu komplikovanejší, trochu zabŕdol do špionážnej problematiky. Na druhej strane obsahoval všetky nectnosti, ktorými je seriál s Columbom charakteristický, i keď v celkom prijateľnej miere. Napriek tomu nepovažujem tento diel za výnimočný, čo by mi dávalo možnosť prideliť mu vzácnu štvrtú hviezdičku. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velká škoda, že Leslie Nielsen nehrál vraha. Nic proti Patricku McGoohanovi, ale jistě by byl zajímavým protivníkem. Jinak je díl ovšem velmi zajímavý, spolu s poručíkem zabrousíme dokonce do jakýchsi špionážních vod, a asi je dobré předem vědět, že děj je tentokrát poněkud složitější a zaslouží si větší pozornost. ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ked som si vsimol Leslieho Nielsena, tak srdce zaplesalo. Skoda, ze sa vo filme neohrial. Nie len kvoli tomu mam vsak pocit, ze tato cast ma az tak nevzala. Bol som po jednom - dvoch pivkach a niektore veci mi unikali. Taktiez to bolo dost dlhe. Pri Columbovi si rad posedim, no tento diel mi nepasol. ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl doplácí na příliš komplikovanou zápletku, ve které se vyskytuje spousta postav, jmen a nejasností. Stopáž je zbytečně dlouhá a díky ní tempo značně opadá a dostaví se nuda. Závěrečná pointa je sice uvěřitelná, nicméně zůstane hodně rozpačitý dojem a to není dobře.. p.s. to Anthony - Leslie Nielsen je oběť a záporákem - vrahem je Patrick McGoohan..)) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • 325 000 amerických dolarů, na kterých se oba muži dohodli, mělo v roce 2018 hodnotu asi 1 523 187 dolarů. Avšak 325 000 dolarů ve zlatě (132,29 USD za trojskou unci v roce 1975 je asi 2 333 trojských uncí), by mělo hodnotu 2 799 600 dolarů (1 200 USD za trojskou unci v roce 2018). (Epistemolog)
  • Leslie Nielsen a jeho druhá role v sérii Columbo. (ČSFD)
  • Salvatore Defonte a Columbo mluví plynule italsky. (ČSFD)

Reklama

Reklama