Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hans sloužil sedm let u obchodníka s kořením. Konečně přišel den, kdy se může vrátit domů, k moři, po kterém se mu celou dobu strašně stýskalo. Za svou práci dostal veliký valoun zlata. Zaváže ho do rance a vypraví se domů. Hansovi se ranec zdá čím dál těžší, a tak když potká jezdce na krásném vraníkovi, zlatý valoun s ním za koně vymění. Libuje si, jak mu cesta rychleji ubíhá, ale kůň se splaší a shodí ho. Když přijde k sobě, uvidí sedláka s kravkou, koně vymění za krávu. Jde dál, po cestě dostane žízeň a chce krávu podojit, ale ta mléko nemá a ještě ho kopne. Když se Hans opět probere, uvidí sedláka, který veze na vozíku podsvinče, a rád s ním krávu vymění. Pak vymění sele za husu a husu nakonec s brusičem nožů za jeho brus. Ten je ale tak těžký, že ho nakonec hodí do studny. Teprve když se všeho zbavil, ohromně se mu ulevilo. (TV Nova)

(více)

Recenze (13)

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Mravoučná a antimaterialistická rozprávka par excellence! Šťastný Janko je skutočný zen-buddhista a drží sa Buddhovej pravdy o tom, že šťastný človek je ten, ktorému nič nechýba! A tak vymení zlato za koňa, koňa za kravu, kravu za prasiatko, prasiatko za hus... až sa konečne dopracuje k úplnej nule! Všetkých tých, čo tu držkujú ohľadom motívu a nelogickosti konania, pozdravujú bratia Jacob a Wilhelm Grimmovci! ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl hrozný zážitek.Pohádka o chytrém pomocníkovi obchodníka s kořením,který se vydá na cestu domů,sotva vyrazí,začne zřejmě trpět demencí,protože se neustále zubí jako Bohumil Sobotka a následně se z něj stane hipík,který vidí životní štěstí a svobodu v tom,že se zbaví majetku.Příběh byl příšerně otravný a jeho sledování mi působilo téměř fyzickou bolest a ten úžasný závěr bez pointy... ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

A pak se jeden diví, že se z některých žen postupem času staly zlatokopky. Já mít takového Hanse v okoí, pořídím si taky motyku. Mít ho ale doma, tak ho tou motykou nejspíš fláknu.... ()

tyna97 

všechny recenze uživatele

Popis úžasný (neznám), zpracování docela zajímavé, ale vlastně stejné, jako asi všechny novodobé německé pohádky ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Svatý Helmute, štípni mne! Viděl jsem gut? Deutschland poudačka a já se po jejím zhlédnutí v noci nebudil ze spaní? A pak že to nejde, kluci německý. Skoro bych se nebál říct, že si tenhle Honza do uzlíčku přibalil i nějaké poznatky od nás. Ne, nebudu Vám tady tvrdit, že jde o laskavou a hravou pohádku, na jaké jsme zvyklí z našich luhů a hájů. Každopádně na tu hrůzu, kterou jsou dederóni schopni svým potomkům (asi za trest) natočit, šlo o téměř o pohlazení……no to, už trochu přeháním :D ()

kluzo odpad!

všechny recenze uživatele

Poučení z pohádky: Když jsi důvěřivý blb, nic nemáš. Když nic nemáš jsi šťastný, protože jsi svobodný. A když už jsi tak šťastný a svobodný, nastrčí ti osud do cesty ženu tvého života... Stupidní scénář, stupidní výprava, stupidní režie a stupidní herecké výkony. Nevím, za co dát byť jen 1*. ()

siloalampa 

všechny recenze uživatele

Ešte neviem ako hlavnú myšlienku zúročiť, ale tuším ako to raz dva vyskúšať. Zjavne tu pár ľudí nepochopilo o čom sú obrazne podané rozprávky... ()

knihovna odpad!

všechny recenze uživatele

Všem imbecilům, kteří tomu dali víc jak jednu hvězdu - pokud berete poučení z tohoto paskvilu vážně, rád se ujmu vašeho majetku. Nabídky zasílejte do pošty, pokud možno rychle, ať si tu svobodu z holou prdelí užijete ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Nemecké moderné rozprávky sú naozaj des a hrôza. Príbeh je pre mňa osobne tak depresívne podaný, že mám pocit absolútne nechutnosti. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Pozitivní blázen a hloupej člověk. Jinak vážně nevím. 🤔 Inu hloupý Honza. Poznámka: Ten zpěv je špatný až hrozný. Konec mi byl celkem jasný. Ale co tu Honza předvedl. 🤔 Hvězdiček 1 ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

Pohadka o "chytrem" Hansovi, ktery slouzil 7 let u obchodnika a vyslouzil si zlaty valoun. A tim cele pozitivum skoncilo. Hans hned jak vysel ze dveri, zjistil, ze je nahle dement... a vymenil zlato za kone....atd,atd...no...pro me to bylo za trest, se na ten nesmysl divat.... ()

Reklama

Reklama